Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HT. Simetrični trokut je inače neutralan uzorak i teško je procijeniti kakav će biti brejkaut.Činjenica je da je u 75% slučajeva brejk prema dolje.Ono što čini ovaj trokut beriš je činjenica da se sastoji od tri vejva gore,dva dolje.Da je obrnuto bio bi buliš.
Volumen u padu kao potvrda.Ukoliko dođe do realizacije target je 165. A ukoliko dođe do pokreta gore onda je target 270.Uglavnom čekati brejkaut prije bilo kakve odluke.Ako pređe 225 kupiti, ako padne ispod 205 prodati

– za ovu temu nisam dovoljno stručna.
– učim se, zahvaljujući Vladu.

– ne znam crtati, pa ću opisno.
– godišnji graf HT-a me pdsjeća na sliku (knjiga Tehnička analiza st.140).
– kod HT-a sam gledala godišnji graf,
– tu se je formirao uzlazni trokut (tako ga nazivaju u knjizi).
– gornja horizontalna linija ima cca 5 dodirnih točaka na gornjem otporu od 230kn.
– a donju uzlaznu liniju možemo isto provući s tri dodirne točke.

– na ovoj temi najčešće crtate prema svojim potrebama i željama, tako da sama tema i nije od neke velike koristi.
– zbog toga neću niti komentirati zaključke za taj moj trokutić.
– ali ja sam vidjela jedno, a Brankica drugo, netko drugi će vidjeti neku treću stvar.

– I love this game.
Pozdrav !

HT. Simetrični trokut je inače neutralan uzorak i teško je procijeniti kakav će biti brejkaut.Činjenica je da je u 75% slučajeva brejk prema dolje.Ono što čini ovaj trokut beriš je činjenica da se sastoji od tri vejva gore,dva dolje.Da je obrnuto bio bi buliš.
Volumen u padu kao potvrda.Ukoliko dođe do realizacije target je 165. A ukoliko dođe do pokreta gore onda je target 270.Uglavnom čekati brejkaut prije bilo kakve odluke.Ako pređe 225 kupiti, ako padne ispod 205 prodati

– za ovu temu nisam dovoljno stručna.
– učim se, zahvaljujući Vladu.

– ne znam crtati, pa ću opisno.
– godišnji graf HT-a me pdsjeća na sliku (knjiga Tehnička analiza st.140).
– kod HT-a sam gledala godišnji graf,
– tu se je formirao uzlazni trokut (tako ga nazivaju u knjizi).
– gornja horizontalna linija ima cca 5 dodirnih točaka na gornjem otporu od 230kn.
– a donju uzlaznu liniju možemo isto provući s tri dodirne točke.

– na ovoj temi najčešće crtate prema svojim potrebama i željama, tako da sama tema i nije od neke velike koristi.
– zbog toga neću niti komentirati zaključke za taj moj trokutić.
– ali ja sam vidjela jedno, a Brankica drugo, netko drugi će vidjeti neku treću stvar.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Kolegice, to vam definitivno nije uzlazni trokut nego je simetrični.Imate seriju lower-lowa i higher-higha tako da ne možete povući horizontalnu liniju.
Ali već sam rekla prije da je ovo neutralni uzorak i ne može se znati njegov ishod sve dok ne probije trokut prema gore ili dolje na volumenu.U većini slučajeva bi trokut trebao značiti nastavak trenda.Jedino što sam napomenula da ovakva formacija vejvova je beriš.Ali svejedno su šanse za proboj prema gore ili dolje 50-50.Treba isto napomenuti da postoji i mogućnost lažnog brejkauta u bilo kojem smjeru nakon kojeg cijena odleti u suprotnom.Uglavnom treba pratiti divergencije ali zasad ih ne vidim

Kolegice, to vam definitivno nije uzlazni trokut nego je simetrični.Imate seriju lower-lowa i higher-higha tako da ne možete povući horizontalnu liniju.
Ali već sam rekla prije da je ovo neutralni uzorak i ne može se znati njegov ishod sve dok ne probije trokut prema gore ili dolje na volumenu.U većini slučajeva bi trokut trebao značiti nastavak trenda.Jedino što sam napomenula da ovakva formacija vejvova je beriš.Ali svejedno su šanse za proboj prema gore ili dolje 50-50.Treba isto napomenuti da postoji i mogućnost lažnog brejkauta u bilo kojem smjeru nakon kojeg cijena odleti u suprotnom.Uglavnom treba pratiti divergencije ali zasad ih ne vidim

brankice, bez ljutnje, ali nije baš tako. to se dešava kad čovjek pročita samo jednu knjigu iz TA. ja mislim da je Murphy dobra knjiga za UVOD u TA, al ne treba sad sve što tamo piše shvaćati doslovno i kao da je 100% istinito.

naime, to je zaista simetrični trokut, i zaista teorija chart pattern-a kaže da se ne zna na koju će stranu biti breakout. kad ugrabim vremena, napravit ću statističku analizu na ZSE dionicama, pa ću ti reći više, ali zasad: trejdanje prema dotičnim obrascima nije previše pouzdana stvar, i ako te baš vuče, onda nadopuniti nekom drugom analizom, npr. analizom volumena.

slika HT-a kaže da volumen opada prema donjoj stranici trokuta, a raste prema gornjoj, što je bullish. drugim riječima, kako cijena pada, sve je manje onih koji prodaju, nema iskrcavanja, a kada cijena raste, pojavljuju se kupci. dakle, ja bih rekao da je vjerojatnost daleko od 50-50, i da je brakout na gore poprilično vjerojatniji.

srednjeročno očekujem lagani rast na HT-u, osim naravno, u slučaju da arapi bombardiraju pentagon, pa burza u americi popizdi i sronda se dolje i povuče i nas… [smiley] i da, ne bih polagao previše nade u targete dobivene crtanjem trokuta.

disklejmer: autor ne posjeduje, niti je ikad posjedovao dionice HT-a.

… obzirom da me mrgud nasmijao na pm,evo živko jedan graf u prilog tvojoj tezi.Pa tako kaže, ako su ameri pravi ta igrači onda će sutra/prekosutra potegnuti prema gore i realizirati ovaj klin i ispuniti ewt count (žuta 4 bi bila ok),za popunjenje continuation gap-a uvijek ima vremena.Međutim obzirom na negativnu divergenciju moguć je i pad,ali nema veze time bi se cijena odbila o novostvoreni kanal,a žuta 4.bi bila malo niže te bi se tako ispunilo pravilo altenacije a i gap bi bio popunjen,a kuvadis sretan jer to nije pravi školski klin.

Pravi klinovi i diverdencije uvijek su suskladni (očito nešto nije u redu sa tvojim crtežom).

Procurit će tvoj tkzv. klin danas na cca. 1/2 širine obrazca. Baš me zanima kako ćeš to argumentirati.

Crtanje, crtanje i pisanje… od Vas -Nas nekolicine koji pišu i crtaju što bi se u mome svijetu reklo "Sigurno češ pogoditi" ili netko će pogoditi i onda veliko BRAVO, čestitke teta Brankici, Živku, Tigrusu, mome prijatelju Krikmanu a meni. Plutonici, Soto… ma sve Vas volim i cijenim ali kako vidim ameri nam gaće kroje a naši mirovinci kao i ja gledaju u njihove future i onda nam koji smo sada na ovome bullu uplivali lovu, jednostavno bio bi grijeh a da nam ih netko ne otme. I tako to ide i ide. Netko pametan ili neznanjem izađe na vrijeme, netko ostane pa izgubi.. ali jedan veliki čovjek Mrgud kaže sve je to vaga. Na mostu dobiješ na ćupriji izgubiš. Samo nemojte vrijeđati jedno drugoga, to nije lijepo. Zamislite da se jedng dana svi na Tomislavu crnom nađemo i onako se glasno nasmijemo… Jebote ameri opet u debelom minusu (sada -0,58%), znači opet ćemo dole. Uzet će nam Uglješa opet lovu u državni trezor.
Ma voli vas sve Vaš Mrgud of suncem obasjanog Slav. Broda !!

I very much love INGRA !!

Bilo bi najbolje da na krobiju izdrži ovih 1960, a da ameri u komadu odrade dovršetak ovog slinjenja i prasnu tamo negdje oko 900-910…a onda sutra gore i kako netko reče napad na 1000.
Nego…kaj su se ameri dovlačili tu blizu 1000 ak ga neće niti pokušati dirnuti…bezeze…

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

Molio bih graditelja ako ima neki graf ili target za predstojeće razdoblje(crobeks i ulpl) [pray]

@inovator
gledam ovaj adx graf, a isto je na TT-u:
nema signala za kupnju na tjednom grafu dok je crobex bio na 1240. (za prodaju da-početak beara).
signal je samo za mogućnost preokreta (adx), a di + i – nisu kako treba (u presijecanju)
tako da gledajući samo adx, propustio bi se cijeli ovaj rast.
TT ima zadani period od 14 dana, isprobavala sam druge periode ali nikako mi ne ispada kako treba.
imaš li ti ili netko drugi ideju koji period bi odgovarao za tjedni, a koji za dnevni ili 60 minutni.

eh soto, soto,
to je samo maaaali dio informacija koje daje DMSystem. Morat ćeš još učiti o tomu puno… To je jedan od naj,naj,najsigurnijih i najboljih pokazatelja… I vrijedi proučavanja, vjeruj mi.
Ugodan vikend!
[/quote]

ne sumnjam da nije odličan sistem, zato sam i pitala, ali nepodešen samo zbunjuje sa krivim signalima.

@
hvala Krikman!
[/quote]

ok je podešen, samo treba znati kako se što na njemu otčitava i tumači, plus usklađivanje više TF
[/quote]
sad mi je puno bolji

ok, znaš da te cijenim, ali svejedno me ne moraš tako tapšati po glavi u stilu "trebaš još puno palente izist".
ili kažeš ili ne

@ soto,
znaš da i ja tebe jako cijenim. Ono je samo bio komentar na tvoj osvrt u svezi ADX-a… ništa drugo. Nisam ti htio pametovati, samo te uputiti na to da ga ne tumačiš dovoljno dobro… [kiss]

Dali je zapoceo 5 val ? Dolar je zapoceo rast, Guvernor i Dizelas ne vicu vise iz petnih zila da idemo gore, Crobex je dostigao skoro 38,2 % retracementa. Istina neke dionice nisu dostigle ni 23,6% kao Ingra npr. Viadukt….ali ako nas drugi povuku u jamu moguce da ni nece.

Dali je zapoceo 5 val ? Dolar je zapoceo rast, Guvernor i Dizelas ne vicu vise iz petnih zila da idemo gore, Crobex je dostigao skoro 38,2 % retracementa. Istina neke dionice nisu dostigle ni 23,6% kao Ingra npr. Viadukt….ali ako nas drugi povuku u jamu moguce da ni nece.

mislis 23,6% ?
to je oko 2250.

38,2% bi bilo 2860

mislis 23,6% ?
to je oko 2250.

38,2% bi bilo 2860
[/quote]

Mislila je na 38,2% retracementa 3 vala cca 2350. Koliko ja pratim njeno je misljenje da je ovo velika cetvorka, koja je retracement treceg vala.

Hasta la victoria siempre

New Report

Close