ovo na S&P 500 izgleda kao mala trokutasta korekcija, i još izgleda kao da nije dovršena, pa je moguće da se u ponedjeljak prvih 15 min, ameri malo spuste u minus prije nego se odljepe…
glede švaba, ili je taj opaki pad pred kraj dana u petak zgotovio stvar, ili ni oni nisu zgotovili korekciju. ako nisu, moguće da će razvlačit trokutastu korekciju ko na SPX-u cijeli dan, dok ameri ne otvore…
@inovator
gledam ovaj adx graf, a isto je na TT-u:
nema signala za kupnju na tjednom grafu dok je crobex bio na 1240. (za prodaju da-početak beara).
signal je samo za mogućnost preokreta (adx), a di + i – nisu kako treba (u presijecanju)
tako da gledajući samo adx, propustio bi se cijeli ovaj rast.
TT ima zadani period od 14 dana, isprobavala sam druge periode ali nikako mi ne ispada kako treba.
imaš li ti ili netko drugi ideju koji period bi odgovarao za tjedni, a koji za dnevni ili 60 minutni.
eh soto, soto,
to je samo maaaali dio informacija koje daje DMSystem. Morat ćeš još učiti o tomu puno… To je jedan od naj,naj,najsigurnijih i najboljih pokazatelja… I vrijedi proučavanja, vjeruj mi.
Ugodan vikend!
[/quote]
ne sumnjam da nije odličan sistem, zato sam i pitala, ali nepodešen samo zbunjuje sa krivim signalima.
@
hvala Krikman!
Mi smo se odvojili zadnje vrijeme od pračenja amera. al njemci pa to je već postalo smiješno. Kopija 100%.
Evo jedna za INGRu.
Prema TA mi djeluje nalik ekspandirajućem trokutu.
Iako nije klasičan prikaz, linija simetrije zamišljenog trokuta otkriva da relativno (u odnosu prema njoj) postoji barem dva vrha i dva dna (moguće i tri vrha).
Ovo se može razrješiti dvojako: ili se uspostavlja novi higher high (preko 80 kn) ili slijedi retest zamišljene linije simetrije i potom lower low.
Prema tome, u skladu s obrascem, vrlo je izgledan barem retest u blizini 70 kn, ako ne već novi vrh.
Ono što je još malo netipično da bi se razina 75 kn proglasila konačnim vrhom je volumen. Rijetkost je da je volumen najveći na samom vrhu (obično je najveći volumen u nekom valu 3 ili središnjem dijelu formacije).
Ali tko to zna…na našoj burzi je ama baš sve moguće…
Ovako na oko, ako se pogledaju grafovi, DMS kaze da kada je DI+(zelena linija) gore u bullu smo, kada je DI-(crvena linija) bear, da ne kompliciramo sa presjecanjem sto je ocito. Ovako u grubo, koliko ja vidim koristeci "taj DMS" prvi puta.
Sada je zelena linija gore sto je ok,ali se priblizava crvenoj.
Komentar tony?
če bi grafovi rekli prije da smo/ćemo u dugoročniji bull neg bear!
tam smo već dost dugo bili – kaj ne? [smiley]
Bilo bi lijepo vidjeti kakva su predviđanja tehničara u odnosu na primarni trend USA i Crobex.
Ostajemo li u bull trendu ili ne ?
Krikman – kućni ogdoj gore ili dole, ipak treba crtati po teoriji. Usput gavran pohvala, pa ti si sa filozofije krenuo stvarno sa crtanjem po TA. Suprotno od vas dvoje velikih prognozera, velikih tehničara moja prognozica glasi putpuno suprotno (duboki zaron SP i drugih svijetskih indexa u ponedeljak). Mislim, da je u petak završio veliki "Y". Pluton što kažeš?
Hoćeš reći: kupio sam i sad želim da raste? Ne ide to baš tako [lol]
[/quote]
tocno je da ne ide tako "kupio sam i sad želim da raste",
ispravno je : "vidim da ce rasti, pa sam kupio"
prema mojim analizama kao sto sam i ranije naveo dolazi do promjene trenda iz padajuceg u rastuci.
1. pojavila se bijela DOji svijeca nakon dvije duge crvene – mogucnost okreta trenda.
2. dotakli smo donju liniju rastuceg kanala i zaustavili se na njoj.
3. na Wiliamsu se pojavila skrivena bikovska divergenija kao nagovjestaj promjene trenda u rastuci
4. odbili smo se od 68,1% retreca (1960) od zadnjeg rasta – 1760 do 2290
[tongue] [cool]