@plutonica
na ovo sam mislio (vidi graf). inače, nemoj se previše oslanjati na fibo omjere, oni ponekad rade do u milimetar precizno, a ponekad uopće ne rade. projiciranje targeta fibom je nezahvalna metoda, nikad ne znaš kak će ispast. ja ih uzmem ozbiljno u razmatranje jedino ako dođe do konfluencije (preklapanja) više fibo omjera na različitim skalama.
@svi ostali
ovo plutonica i ja raspravljamo par lošijih varijanti. ne znači da mislim da će tako ispasti. naprotiv, ja sam u dionicama, ako to ikom išta znači. malo JE riskantno i neizvjesno, ali…
PS. isprika za tip-feler, na prethodnoj slici sam napisao 62,8% umjesto 61,8%. imam debele prste, a ove tipke na notebookima rade sve manje i manje… [cool]
Inovator2, možeš staviti graf za INGR (uz komentar)? Hvala
INGRA je malo probila donji kanal rastućeg trenda i danas nije došlo do odbijanca, ali se zaustavila točno na stepenici od 55 KN.
http://i41.tinypic.com/24odcb4.png
Vidjet ćemo sutra da li će ostati na tom malom otporu ili ide niže na jači otpor od 53,32KN. Budući da je manje vjerovatno da će se njen odbijanac dogoditi odmah na otvaranju, mišljenja sam da bi znala ići do otpora 53,32KN. No, nikad se nezna.
jedan mali komentar glede volumena…
uopće ne čudi ovo iskrcavanje jučer i danas… zamislimo situaciju gdje se puno ljudi ukrca pred sam kraj vala, dakle kupe praktički na vrhu. čim počne padat, dotični su u minusu i odmah bježe van. e sad, ako je puno ljudi ušlo u zadnja dva-tri dana prije vrha, puno će ih odmah pobjeći čim crobex počne padati.
zato je volumen u ta dva-tri dana znakovit.
Ingra je pala ispod cijene za koju sam mislio da je val 1 – znači nije count 1 do 5 ili mi count ne valja. Kao bi vi definirali count na Ingri?
Trenutni count se još uvijek može definirati dvojako, zavisi koliko imaš mašte…evo na primjer jedan…
Bullish count i novi vrh još uvijek nisu isključeni dok se drži nivo 50,00kn.
No nisu trenutno neke velike šanse da bi skoro mogli vidjeti vrh preko 75 kn…ali dobar tehnički odbijanac nije isključen, dapače…
Ne prijeđe li u odbijancu INGRA 65-66 kn (a vjerujem da hoće) idući korektivni val bi je glatko doveo ispod najnižih vrijednosti (dakle ispod 34 kn). Osobno ne vjerujem u takav rasplet, jer onda će biti superjeftina dionica. I ovako nije ništa napravila od rasta obzirom na ostatak dionica na domaćem tržištu (trenutno na oko 13% ATH). Ali nikad ne znaš, možda je glavnim dioničarima svejedno…
Za nas se nebih usudio prognozirati(jednostavno smo predivlji i prema gore i prema dolje) ali nakon danasnjeg zavrsetka u Americi vrlo sam optimistican sto se njih tice,ocekujem SP u vrlo kratkom vremenu da napadne 1000 bodova.
Inace slazem se sa kolegom kerefekom da cudjenju nema mjesta korekcija nam je bila prijeko potrebna.
Sutra samo pametno jer sve je osigurano i navijaci.
geronimo je najveci strucnjak za odbijance [thumbsup]
nadam se da konacno nece pogrijesit. [pray]
Inovator2, možeš staviti graf za INGR (uz komentar)? Hvala
Evo ja cu ti staviti graf. Nije se kirurski odbila SMA20 kako je inovotor2 prikazao ostale. Nije stala na potpori 58 kn gdje bi se negdje i odbila od SMA20. Jadna je propala kroz to. A kolega AbuAli se cudi u ranijem postu, nekako mu valovi nestimaju na njenom grafu. Tko zna zasto ? Neznam dali znate pjesmu Atomskog sklonista "Zuti kisobran" da ne budem prosta. [angry]
jedan mali komentar glede volumena…
uopće ne čudi ovo iskrcavanje jučer i danas… zamislimo situaciju gdje se puno ljudi ukrca pred sam kraj vala, dakle kupe praktički na vrhu. čim počne padat, dotični su u minusu i odmah bježe van. e sad, ako je puno ljudi ušlo u zadnja dva-tri dana prije vrha, puno će ih odmah pobjeći čim crobex počne padati.
zato je volumen u ta dva-tri dana znakovit.
a oni što su kupovali u ožujku sjede i gledaju?
prodaju samo oni koji su kupovali zadnjih dana???
prije bih rekla da su ovih dana trgovali SVI : i dugoročni i srednjoročni i kratkoročni,
trejderi (više puta danas)
i prodavali i kupovali (za odbijanac)
a kad malo bolje pogledaš, i elliott i klasična ta, pa i gann u određenoj mjeri : sve se svodi više manje na fibo
može biti formiran fantastičan klin ili hs praćen volumenima, a ti obrasci jednako propadaju kao što se i ostvare. dalekovod je u ovom rastu imao 2 školska hs-a, pa ništa od njih.
a pleše po fibu kao po notama.
nema veze, svatko ima svoje mišljenje
ovaj tvoj crni scenario je ono što zovem ljetna šema (više manje)
nije isključen
Kad sam govorio i stavljao graf kako ATPL mora pasti na 950 +/- 5% nitko mi nije vjerovao!
Većini je bilo smiješno, al bome više nije!
Nadam se da je bio neki vjernik ipak i da je poslušao stavljajući +5% nalog na 1001kn!
Idemo opet gore,al ne do 1280kn kako neki misle već ipak preko 1500kn. Davno sam postao 2 targeta, 1250kn i 1600kn. Onaj prvi se ostvario i namjerno prebacio da zavara, a bome ostvarit će se i drugi! ATPL okretanje trenda, a dobro znamo da petak kao i svaki petak donosi promjenu trenda!
Sutra snažnije zelenilo! Tko nije kupio imat će prilike po 2-3% većim cijenama od zatvaranja
ako uhvati!
Uz graf ATPL prilažem opet graf ingre koji sam stavio jučer gdje se vidi potpora na 55kn, formira se na INGRI desno rame,TA itekako igra, s tim da će ovaj put proboj biti udarni na 69-70kn i tu kad probijemo onda neuzastavljivo do 115kn.
Evo opet mala analiza valova na Crobexu. Molila bi kolegicu Sotomaic i Zlog Proroka (Gavrana666) da daju komentar, buduci da su oni jedni od rijetkih koji su voljni razmotriti mogucnost da je ovo sto sada odradujemo velika korektivna cetvorka koja je zapocela u ozujku. Minorna cetvorka 3 vala je odradena kao obrazac triangla i zavrsila je u januaru. Slijedila je petica 3 vala koja je botomirala u ozujku. Buduci je podrucje prethodne cetvorke sirokog raspona, a po EWT velika 4 bi trebala imati target u tom podrucju, pojavljuje se siroko podrucje u kojem ona moze zavrsiti. Korektivna velika 4 mene je podsjetila na double zigzag, a kolega Zli Prorok je izbrojio valove po kojima je double zigzag gotov i preostaje nam jedino mogucnost da se to pretvori u triple, inace vec botomiramo. Posto smo dostigli skoro 38,2% retracmenta 3 vala vrlo lako je moguce da i je gotovo. Imajuci u vidu pojedine dionice koje nisu odradile cak niti rast od 23,6% mislim da moramo opet za gore. Dali ce one to odraditi u vrijeme dok Crobex dostigne razinu od 2300 ili bi se mogli usudit biti toliko optimisticni da idemo prema 50% retracmenta 5 vala, sto bi takoder bilo u target zoni pa nije nemoguce.
Ingra. Izgleda loše. Zatvorila ispod SMA 21 i uzlazne trend linije.Sell signal na Macd-u, RSI u slobodnom padu.