Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uočavam snažnu korelaciju pada burze s promjenom vremena

Oni koji su meteropati ne bi trebali radit s buzom [smiley]

To i sam pratim. Gotovo idealno se poklapa. Sve je stvar psihe
[/quote]

Činjenica je da kod nas ima dosta toga veze sa vremenom a ne i sa ostalim činjenicama i zbivanjima…. Eto primjer jedan… BDI samo raste… a kako izgledaju naši brodari?? Više ima veze sa vremenom….

Sta mislite o varijanti double zigzag koji je zapoceo na dnu ozujka. To bi znacilo da se sad upravo odraduje B od ciklus Y, a ako bi C bio 1,618 A dosao bi do otprilike cca 2600, sto bi odgovaralo retracementu 50% 2680 bodova. Dali to izgleda malo preoptimisticno ? Sta mislite o tome kolegice Sotomaic ?

molim graf.hvala

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

događa se ista stvar koja se dogodila u listopadu prošle godine, samo sada u suprotnom smjeru. Se sjećate kad je rokno index na cca 2200 pa se u dva dana odbio na skoro 2800?. Svi su mislili gotovo sa medvjedom, i odna kajla… nastavak medvjeda do 1430. Ovo je pretjerivanje kao što smo navikli pretjerivati u oba smijera. Dakle panika koja je ničim izazvana jer novih vijesti koje se trebaju anticipirati jednostavno_nema_. Ja procjenjujem da bi moglo roknuti još kojih 100-tinjak bodova i onda nastavak bika, ali ne onakvom divljačkom strminom. Mislim da je ovaj rastući trend bio malo pre jak da bi samo tako sve palo u vodu. Puno je truda tu uloženo u nekakvu "normalizaciju" tržišta i nastavak ovog cirkusa mislim da ne odgovara nikome. Odrezat će se ova okomita špica od 1880 do 2300 i onda polako postepeno u nastavak i stabilizacija. Ja se ne bojim ovog pada, ja se bojim da nam se ne dogodi taljiganje uz nelikvidnost uz blagi pad.to je puno opasnije.

I'LL BE BACK

Dobro govoriš gubi. [thumbsup]Slažem se u potpunosti.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

1966 61,8% retracementa…ocemo li se od toga odbiti ? [pray]

Sada se mnogi čude… a da su čitali tjednu analizu, koja je to predvidjela, možda i ne bi toliko…

Kaže tjedna analiza:
"Bearish klin iz prošlotjedne analize je takoder probijen, ali prema gore (obrazac nije ispunjen). Razlog tome je neocekivano povecanje volumena na našem tržištu i veliki pritisak na kupnju.
Buduci da se nalazimo na prekretnici za daljnji nastavak trenda, prvenstveno zbog potencijalne konsolidacije oko SMA200, ovaj tjedan izvjesno je testiranje tog kljucnog otpora (sad potpore).
Pogledom na oscilatore, sama prekupljnost tržišta navodi nas na oprez i mogucu korekciju ili
konsolidaciju na razinama oko 2.000 bodova ovaj tjedan." (izvor: Vaš link)

1966 61,8% retracementa…ocemo li se od toga odbiti ? [pray]

Sumnjam———-1880-1900 je jaka potpora,i mislim da cemo jos dole.

Sta mislite o varijanti double zigzag koji je zapoceo na dnu ozujka. To bi znacilo da se sad upravo odraduje B od ciklus Y, a ako bi C bio 1,618 A dosao bi do otprilike cca 2600, sto bi odgovaralo retracementu 50% 2680 bodova. Dali to izgleda malo preoptimisticno ? Sta mislite o tome kolegice Sotomaic ?

ovako, nema panike do 1880 +-

nisam ni to isključila, ali ja jednostavno nikad nisam tako optimistična:). ne toliko, bar ne dok se ne definira je li ovo što slijedi odbijanac ili impuls (3 ili 5?)
odbijanac ide ispod zadnjeg vrha, a impuls može do zadnjeg vrha, ili do 2420 ili…
vidjet ćemo večeras što ima novoga u bijelom svijetu:)

Ingra je pala ispod cijene za koju sam mislio da je val 1 – znači nije count 1 do 5 ili mi count ne valja. Kao bi vi definirali count na Ingri?

Kirurškom preciznošću dotaknuli smo i odbili se od donje linije trenutnog rastućeg kanala, kao i također od SMA 20

Kirurškom preciznošću dotaknuli smo i odbili se od donje linije trenutnog rastućeg kanala, kao i također od SMA 20

neka si nam to sad rekao…

Ako ovi koji su jučer i danas prodavali krenu kupovati po skuplje pa im se još pridruži i dio keša koji još čući sa strane…paaa…tigi mi je tih…nekako mi se čini da onaj njegov kaunt nije loš…u omjerima gledano…kaj veliš tigi…između 2500 i 2700…jel može to?

hmhm ide on nazad iznad 2200 samo mene to ne muci tolko ja se pitam kam bu onda….

[/quote]

neznam kolega preko 2000 hiljade ti moj kes ne igra, za ostatak foruma neznam, ali sutra 🙂

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close