Za nas se nebih usudio prognozirati(jednostavno smo predivlji i prema gore i prema dolje) ali nakon danasnjeg zavrsetka u Americi vrlo sam optimistican sto se njih tice,ocekujem SP u vrlo kratkom vremenu da napadne 1000 bodova.
Inace slazem se sa kolegom kerefekom da cudjenju nema mjesta korekcija nam je bila prijeko potrebna.
Sutra samo pametno jer sve je osigurano i navijaci.
Ne vidim što bi moglo srušiti Amere. Nas je očito netko srušio, ali samo puši dionice… premalo je to pozicije za pravi short i paniku… a previše casha i želje vani. moguće da griješim… prava korekcija ne dolazi na ovaj način… ona se neprimjetno šulja uz taljiganje i polagano neosjetno propadanje na malim prometima. nešto poput kuhanja žabe u vručoj vodi. Ovo danas? Žali bože dionica…
[/quote]
Onda sutra navijamo za minus na otvaranju da ugrabimo jos koji TISK i odbijanje od cca 2050 i Fibbota, pa neka impuls ide dalje.
Idemo dalje…
Sfera station je ok alat za TA.
Pa daj pokrenite svoju du… i otidite na predavanje, ko da je to preko svijeta i jos je badave. [lol]
Lako je on line, ah ti ljudi…
[/quote]
Sutra ce u svakom slucaju biti zanimljivo, dan za ucenje…
BTW ide li neko na predavanje "Uvod u tehnicku analizu" na FER-u 18.06.? Vaš link
Ako ide mogli bi se dogovorit pa nac pol sata ranije i popit cugu. Ako je ko zainteresiran neka se javi, moze i na PM.
Pozdrav
spx:
napravili su očekivano u 5 koraka: popunili gap, testirali sma 200, vratili se 38% i odbili.
sad svi očekuju napad na 1000, ali baš radi okruglog broja više bih vjerovala nešto nižim targetima – 975, koji je dao krikman, ili još nižim-odbijanje od 945
naravno, ne predomisle li se i prođu ispod 918-915 – stavljam to kao manje vjerojatnu mogućnost, jer imaju skrivenu bikovsku divergenciju.
moram još dodati da je njihov rast od početka korektivan, (cikcakast sa bezbroj preplitanja koji ni u snu ne bih brojala, kraj tako dobrih grafova koji se na netu mogu naći; jedino mislim da bi kolegica Pluton uživala:))
a naš rast impulsnog tipa
crobex:
tjedni: bodovi još uvijek iznad gornjeg bollingera (zapravo 1.put od listopada 07 da se uopće nalazimo na gornjoj polovici)
dnevni: skrivena bikovska divergencija:rsi, williams
60 min: oscilatori naglo pali u preprodano područje
sve skupa izgleda puno bolje (zdravije) nego prije 2-3-tjedna
na jednom grafu su zanimljiva mjesta odbijanja:
1.sjecište sma 200,donjeg bollingera i 23% od početka rasta – 2050
2.vrh iz siječnja i dvostruki fibo (50% zadnjeg rasta i 38% ukupnog, od 9.3.)-1880
na drugom grafu brojalica:
po meni je ovo idealna dužina za vrh 3, ali vidjela sam danas graf kolege kojeg posebno cijenim i koji na istom mjestu ima 5.sad…bolje je imati samo jednu mogućnost:).
svejedno, izgleda mi nedovršeno (kad smo već dovde dogurali)
val 2 -retracement je bio malo preko 23% od ožujske jedinice. i tu sam zeznula stvar:)…za očekivati je bilo da dvojka bude oštra (najčešće se vraća 50-62%)
val 4- prema alternaciji mogao bi biti oštriji ali ne mora (nije strogo pravilo)
razne su mogućnosti, kako bilo jedan odbijanac sigurno dolazi na par načina:
-B od ABC (ide u 3 vala)
-5 (od 3) (ide u 5 valova)
-b od A od ABC – e to bi bio crnjak za ljetnu šemu:) i crobex na 1600…ipak je malo prerano za to, znat će se za koji dan
@šarlota
pbz investor je gotovo besplatan. čini mi se 75 kn na početku i po 10 kn mjesečno
Neki dan je ivl postavio analizu u kojoj je vidljiv scenario da američanski bikovi poderu 1000 ko budala novine.
Ovdje nisam vidieo neku takvu analizu…i kod njega se izgubila u ostalim novijim razmišljanjima…barem kratkoročno…no čoek već nekoliko puta spominje…čeka nas još cca mjesec dana bikovskog kasa…jest da se isfulavao lejtli, ali nakon što je shvatio da je šort trenutno samoubojstvo nekako se opet upreciznio…
Bit će zanimljivo.
moram ispraviti sp:
nisu popunili zadnji gap
drugim riječima: odbijanac ili novi val?? u istoj su poziciji kao i mi
pad ispod one linije na kojoj je bio brakeout značio bi da je ljeto počelo
kako njima tako i nama
moram ispraviti sp:
nisu popunili zadnji gap
drugim riječima: odbijanac ili novi val?? u istoj su poziciji kao i mi
pad ispod one linije na kojoj je bio brakeout značio bi da je ljeto počelo
kako njima tako i nama
Tako je sotomaiceva. Danas up na 940 sutra popunjavanje gapa pa tek onda prema somu.
Danas smo imali jaki pad Crobexa što je bolje nego da je polako padao, jer pri polakom padu teško dolazi do odbijanca. Sutra bi znalo tokom dana doći do odbijanca od sredine regresijskog kanala. Slika u prilogu:
Ne znam kolega da li vidite, ali Crobex prema EWT je odradio čistih 5 valova prema gore.
Oprostite na crtkanju po vašem.
[/quote]
Kolega Stanko, da li se sada slažete samnom. Jučer sam pisao da je za danas velika vjerovatnost odbijanca, a kao što vidite i došlo jedo odbijanca, a što je još bitnije pogledajte koji promet. Tek 15 minuta burza radi, a promet je već 7,5 milijona i to u plusu preko 1%.
@ inovator
ja se slažem da je ono ličilo na odbijanac.
Ali koliko vidim istresanje i dalje traje…..
Koliko se meni čini, idemo nazad na 1770-1880 relaciju
Brzo nestao plus…
Koje rokanje…strašno…
Ako će nas ameri pratiti onda će oni danas na 917…hehe…
Brankice…i netko još ko je pratio dioki…
Jesu se razbile šalice…jesu se poderale zastavice?
Puno hvala na apdejtu tih analiza…
Igra fondova. Ništa drugo.
S obzirom da je svijet u stabilnom plusu do kraja dana moguć i odbijanac ponovno u zeleno područje.