Meni je to desno rame malo nepravilno za "moj ukus".
Po definiciji bi se cijene trebale vratiti jos jednom do cijene vrate prije nastavka gore do targeta, po ovoj skici to su razine 1880.
Meni je to desno rame malo nepravilno za "moj ukus".
Po definiciji bi se cijene trebale vratiti jos jednom do cijene vrate prije nastavka gore do targeta, po ovoj skici to su razine 1880.
Znam,gospon giga, zato sam ja i očekivala korekciju ali niš od toga.
Ali ak pogledate volumene oni su točno po PS-u kak se ono veli
Je volumeni su onako kako bi trebali biti po udzbeniku, bar ovom mome [thumbsup]
Sto se tice Janafa ako se ne varam, nije bas bio likvidan do nedavno, tako da ne znam koliko TA igra ulogu.
Komentari analize SP?
Jeli se ovo smatra onda odradena medvjeda divergencija ili kako bi vi gledali na to?
Jedna analiza ATPL. Imamo realizaciju šalice s drškom sa targetom od 1050,gdje nam je i jaki otpor duplog vrha.Osim negativnih divergencija na RSI i MACD imamo i vrlo vjerovatan rastući klin koji sugerira obrat rastućeg trenda te da će nakon dosezanja targeta od 1050 cijena početi padati.
Osim ak neće
Brankice, ima li kakva šalica za BDI jerbo kako je krenuo, porazbijat će ti cijeli set tih tvojih šalica, a onda se ATPL sigurno ne bu skorigirala sa 1050 prema dolje [wink]
Nije TA, ali je FA.
P/E omjer je pokazatelj za “budale”
Izvor:
http://www.seebiz.eu/hr/analize/p_e-omjer-je-pokazatelj-za-%E2%80%9Cbudale%E2%80%9D,46385.html
Odo spat, ajde i vi, nema smisla da ste ovdje do kasno i tako cemo sutra samo trejdati unutra van i sami napraviti promet opet od 50 milja.
OT:
Gdje je onaj medvjedic ili pasic, nema ga danas na forumu za prave investitore, znati ce on na koga mislim.
PE kasni, to je jasno. PE bi se trebao gledati na prosjeku od minimalno 5 proteklih godina nekog poduzeća kako bi procjenili stabilnost dodavanja nove vrijednosti. Sve ostalo su gluposti. To je ono kad neki brodarski stručnjaci popljuju ATPL zato jer je izbacila loše izvješće pa joj je ttm PE narastao. Koga briga za kvartal iza nas. treba biti pronicljiv i anticipirati PE za godinu dana, a pri trenutnoj cijeni, ali za to također treba znati i povijest zarada poduzeća na prosjeku od minimalno 5 zadnjih godina, te forward sektora i tržišnu poziciju firme u sektoru.
Je volumeni su onako kako bi trebali biti po udzbeniku, bar ovom mome [thumbsup]
Sto se tice Janafa ako se ne varam, nije bas bio likvidan do nedavno, tako da ne znam koliko TA igra ulogu.
Komentari analize SP?
Jeli se ovo smatra onda odradena medvjeda divergencija ili kako bi vi gledali na to?
Bogme gospon giga ova vaša slika cup and handle je identična onoj Janafa kaj sam ja postala.
Super.
Kaj se tiče vaše analize S&P, je imate prav, to je obična divergencija.Ne znam da li je odrađena ili se tek odrađuje.To se nemre nikad znati , koliki je efekt divergencije na cijenu.
Jednu od mogućih varijanti sam vam ucrtala na vaš graf, a to je moguće sajdvejs kretanje u kanalu obilježenom crnim linijama do daljnjega.
I to bi mogel bit rezultat ove divergencije
Ja se još učim pa molim odgovor: jel ne bi trebali zidovi šalice biti otprilike iste visine? Ako ne kolika je dopuštena tolerancija (u primjeru koji ste naveli, da je lijevi zid viši od desnog)?
Bulkowski – encyclopediaof chart patterns:
Cup lips near same price.
Finally, I selected cups with lips (tops) at
approximately the same price level. Cups with uneven lips are better classified
as scallops.
[/quote]
Desni,tj. drugi vrh šalice bi trebao biti niži od lijevog-prvog vrha.
Što se tiče razlike i tolerancije nisam nigdje našla informaciju o tome koliko
[/quote]
Nazalost je obrnuto, veca mogucnost je da se razvije formacija ukoliko je desni vrh nizi, a kod Janafa je obrnuto. Taj target bi ujedno bio 61,8% retracementa pada od proslog svibnja do ozujka. Mozda malo preoptimisticno…mada moguce.
Bulkowski
If the left cup lip is higher than the right, the postbreakout performance is also slightly better, where cups with a higher right lip performed better.
Ja se još učim pa molim odgovor: jel ne bi trebali zidovi šalice biti otprilike iste visine? Ako ne kolika je dopuštena tolerancija (u primjeru koji ste naveli, da je lijevi zid viši od desnog)?
Bulkowski – encyclopediaof chart patterns:
Cup lips near same price.
Finally, I selected cups with lips (tops) at
approximately the same price level. Cups with uneven lips are better classified
as scallops.
[/quote]
Desni,tj. drugi vrh šalice bi trebao biti niži od lijevog-prvog vrha.
Što se tiče razlike i tolerancije nisam nigdje našla informaciju o tome koliko
[/quote]
Nazalost je obrnuto, veca mogucnost je da se razvije formacija ukoliko je desni vrh nizi, a kod Janafa je obrnuto. Taj target bi ujedno bio 61,8% retracementa pada od proslog svibnja do ozujka. Mozda malo preoptimisticno…mada moguce.
Bulkowski
If the left cup lip is higher than the right, the postbreakout performance is also slightly better, where cups with a higher right lip performed better.
[/quote]
Nisam baš razumjela ovo od bulkowskog.
Ak je lijeva strana viša od desne onda je uspjeh uzorka malo bolji a ak je viša desna strana onda je uspjeh uzorka bolji?!?!?!
U svakom slučaju naravno da izvedba uzorka ovisi o njegovoj savršenosti ali takvi savršeni se nalaze jako,jako rijetko.
A pogledajte si sliku šalice od gospona gige pa bute vidli da je identična onoj na Janafu.
A bumo vidli dost brzo kaj bu se dogodilo pa ćemo onda i to komentirati.
Fala vam na pomoći
Bulkowski
Hoce reci da kad je lijeva strana visa od desne uspjeh uzorka je takoder moguc, ali kad je desna strana višlja uzorak se bolje izvršava.
A opet jako dobro na uzorku Janafa je to da je prije formiranja uzorka doslo vise od 30% porasta cijene.