Mozda bude malo problema na otporu 1940, zbog negativnih divergencija vjerojatno cemo se i odbiti od te razine. Generalno mislim da Crobex odraduje double zigzag i da je ovo sad A od Y. Islo bi do cca 2050, zatim korekcija B 1980,1940 i onda C do 2350.
Molim komentare.
[/quote]
graf molim.hvala
[/quote]
Ma nemam vremena danas za crtanje. Uostalom sto ce ti graf lijepo kazem do cca 2050-2100 (u valicima naravno) korekcija na 1980,1940 i onda opet natrag do 2350. I po meni to je najoptimisticnija varijanta. S time je gotova velika cetvorka.
plutone, s time je gotova 3 od jedinice bull marketa..
a vi i dalje čekajte čuveni v val [yawn]
ili je gotova 3 od 1 od veliki B.
[cool]
Ja ne cekam peti val…za to vrijeme surfam na cetvrtom [lol]
tu korekciju SP-a do 830 crobex neće ni osjetiti, ja jedva čekam tu korekciju da uletim sa ovo casha što imam kad već glupan nisam do sad…, a neke sam pozicije prerano pokratio. U americi ide inflacija jer se očekuje prevelika količina dolara u opticaju, ne kužim kako u tom okruženju očekujete ozbiljniji leg downn kod SP, iako sve je moguće…
plutonice, sve ok, al samose sjecam kad si savjetovala prodaju atpl na 660
Ici ce dolje kad vam ja napišem [yawn]
Ne bih se bas slozila, mozda sam tad govorila za nesto kratkorocno, neznam na sta mislis. Moja prognoza od 03.04 kad sam rekla da ATPL krece u rast je bila tada ocijenjena sa jedinicom. To svi i mozete provjeriti na str. 2183
IpponSeo
pluton07
Vrlo lako moguce, na ATPL suzen bollinger vec neko vrijeme, kao da se ocekuje impuls.
Osnove plutone. Iza duge stagnacije, uvijek slijedi pad. Ako se ne varam.
Da, kao sto je bila duga stagnacija kraj 2006 pocetak 2007, pa je krenulo gdje ? Suzavanje bollingera oznacava promjenu trenda, a u kojem smjeru nije receno. Ne da nemoze biti pad ali isto tako se ne slazem da nemoze i krenuti rast, pogotovo ako BDI ponovno pocne rasti.
Ima li ovo smisla, da smo sada u 5. valu od jedinice, i nakon toga slijedi korektivna dvojka prema dolje?
Ima li ovo smisla, da smo sada u 5. valu od jedinice, i nakon toga slijedi korektivna dvojka prema dolje?
Ima, ima, ali tehnička analiza se je kod ovog rasta u zadnja dva mjeseca pokazala neučinkovitom, jer smo po njoj trebali i dalje padati, a počeli smo rasti i to zahvaljujući boljim vijestima iz svijeta i uzleta na svjetskim dionicama, te nahjavama kraja recesije do kraja godine, a opće je znano da burze reagiraju 6 do 9 mjeseci prije kraja recesije, bez obzira što tehnička analiza govori. Znači daleko više ima utjecaj svijeta nego li sama tehnička analiza dionica. No kamo kod da dionice krenuli, tehnička analiza uvijek može pronaći odgovort zašto. To vam je kao kada prorok predskazuje budućnost i kaže "ubiti ne pomilovati" Bilo što da se dogodi on je bio u pravu, jer ovisi gdje si tko zamisli da bi mogao biti zarez, a on u svojem proročanstvu nije stavio zarez. Znači može biti i "ubiti, ne pomilovati" isto kao i "ubiti ne, pomilovati".
Vidim da neki ovdje još čekaju Godoa. Bitno je da smo se mi konačno odlijepili od Amera i da ih više ne firmamo pol posto. Sada nema stajanja do 2000. Na 2000 test okrugle razine i nakon toga prelazak iz drugog pokušaja i reli do 2200.
Vidim da neki ovdje još čekaju Godoa. Bitno je da smo se mi konačno odlijepili od Amera i da ih više ne firmamo pol posto. Sada nema stajanja do 2000. Na 2000 test okrugle razine i nakon toga prelazak iz drugog pokušaja i reli do 2200.
Je,ne fermamo ih ni pol posto kad su na praznicima
Proci ce i ti praznici, pa nece ni oni nas fermat.
Zanima me misljenje.
Ako predemo razinu otpora od prijasnjeg vrha oko 2150 i presjecemo liniju SMA 200, mislite da je to potvrda dugorocnog bulla i da je dno bilo 1250?
Laku noc
Proci ce i ti praznici, pa nece ni oni nas fermat.
Zanima me misljenje.
Ako predemo razinu otpora od prijasnjeg vrha oko 2150 i presjecemo liniju SMA 200, mislite da je to potvrda dugorocnog bulla i da je dno bilo 1250?
Laku noc
Ne. Mislim da bumo na to morali pričekati do kraja godine.
Da bi imali početak dugoročnog bulla moramo dočekati da SMA 200 krene prema gore i da onda Crobex pređe preko te linije.
Ako bi uskoro prešli SMA 200 koji je na 2100 bio bi to samo kratkotrajni izlet i vratili bi se ispod.
Onako odokativno mi izgleda da bi do kraja godine SMA200 mogao krenuti prema gore.
A do tada će nam to biti otpor