Iako se, da je značenje rizika promjenljivo i nestalno kao finansijska tržišta, njegovo značenje ima trajne odlike. Isti ljudi koji se najviše kockaju i ostvaruju najveće dobitke na rastućem tržištu, uvijek najviše stradaju pri kasnijem neizbježnom padu vrijednosti na tržištu. (Dok su u pravu, špekulanti su još spremniji preuzeti dodatan rizik kako raste njihovo samopouzdanje). Ali kada jedanput izgubite mnogo novca, marate se još više kockati, da bi se vratili tamo gdje ste prije bili, kao i svaki kockar u kasinu, koji očajnički udvostručuje svoje uloge nakon svakog gubitka. Osim ako nemate fenomenalnu sreću, to je recept za katastrofu. Nije ni čudo, kada je, kada je upitan, da sažme sve što je naučio o tome kako postati bogat, legendarni financijer J.F Kligenstein iz društva Wetheim jednostavno odgovorio »NEMOJTE GUBITI«.
Znam,da je podosta kolega sa foruma nestrpljivo prema mojim postovima, kada predviđam kratkotrajan pad. Ali sve to sam radio baš iz razloga, da se ne gubi previše. Optimista u stilu »lako ćemo ide to sigurno gore« ima i previše. Zato sam stavljao grafove sa upozorenjima mogućih pada, da se ne gubi, što su neki shvatili jedino ako druk. Kada je Vlad prošle godine u osmom mesecu počeo pisati o korekcijama, dobivao je keceve a sada znamo, da je bio u pravu.
Ujedno mi je ovo zadnji post na ovom forumu. Želim vam samo jedno: Nemojte gubiti. Pozdrav.
Kolega, pa nadam se da se niste uvrijedili zbog mojeg odgovora jer mi to stvarno nije bila intencija. Jedan ste od rijetkih s kojim dijelim misljenje u kojem smo valu dugorocno, srednjerocno pa i kratkorocno. Ja sam samo htjela reci da mi se ne isplati na svaki kratkorocni pomak up ili down prodavati ili kupovati porfelj jer nakraju ispadne da je moj broker zaradio vise od mene. A sto se tice Dax-a double zigzag je prerastao u triple zigzag i sad odraduje b dolje od ciklusa Z.Uskoro krece c od Z prema gore gdje ce pronaci svoj vrh oko 5250. I tu je gotov val 4 slijedi petica. I tu se u countu vjerujem kolega slazemo.
Brankica, silazni kanal na S&P nisi dobro ucrtala. Linije ti nisu parealelne, a donji kanal si povukla na cijenama koje samo ti smatraš važnima. Ako pravilno povučeš linije vidjjet ćeš da je probijena gornja linija kanala. Posebno je na Crobexu vidljivo kako je probijena gornja linija. A ako smatraš SMA 200 dana važnim, onda Crobex ima još dosta fore za rast, jer SMA 200 dana nastupa na Crobexu na 2106,68 bodova.
Svako broji na svoj način, a ja na svoj ??
Ovo sam pogodio 16.04 2009: predzadnji post. http://www.poslovni.hr/Content/ForumSearch.aspx?q=Mrgud28&f5=0&a=1&c=2&si=2&w4=8
Sada ovo i komentari. Po mome je (iii), 3 od(3) …. možda i griješim ali sumnjam ??
LP svima !!
Svako broji na svoj način, a ja na svoj ??
Ovo sam pogodio 16.04 2009: predzadnji post. http://www.poslovni.hr/Content/ForumSearch.aspx?q=Mrgud28&f5=0&a=1&c=2&si=2&w4=8
Sada ovo i komentari. Po mome je (iii), 3 od(3) …. možda i griješim ali sumnjam ??
LP svima !!
Potpuno isti zaključak se može donijeti i na osnovu ovog grafa rađenog na Sfera Station alatu.
Molio bih davatelja ocijene "1" da mi obrazloži razlog. Ako sam pogriješio, molio bih komentare, pozitivne ili negativne … sasvim je sbejedno ali za dobrobit drugih !!
Brankica, silazni kanal na S&P nisi dobro ucrtala. Linije ti nisu parealelne, a donji kanal si povukla na cijenama koje samo ti smatraš važnima. Ako pravilno povučeš linije vidjjet ćeš da je probijena gornja linija kanala. Posebno je na Crobexu vidljivo kako je probijena gornja linija. A ako smatraš SMA 200 dana važnim, onda Crobex ima još dosta fore za rast, jer SMA 200 dana nastupa na Crobexu na 2106,68 bodova.
[/quote]
Evo gospon inovator, potrudila sam se i našla detaljniju sliku S&P 500 pa sam na njoj povukla ispravno da vidite da sam u pravu.
Dakle notorna činjenica je da S&P ne samo da nije probio nikakav kanal nego je ispao iz samog silaznog kanala i treba se tek u njega vratiti da bi uopće mogel isti probiti prema gore.
Isto tako je notorna činjenica da je Crobex izašel iz svog silaznog kanala.
Pogledajte si u privitku. A ako se i sad ne slažete onda vi nacrtajte ispravno pa da ja nekaj naučim,bik mamicu
Molio bih davatelja ocijene "1" da mi obrazloži razlog. Ako sam pogriješio, molio bih komentare, pozitivne ili negativne … sasvim je sbejedno ali za dobrobit drugih !!
Gospon mrgud, ne bi se složila da se radi o bull marketu.
Idemo u dobrom smjeru ali nismo još tam. Tek kad SMA 200 krene prema gore i kad bude probijena uz RSI preko 50 i MACD preko nule, onda će to biti početak bull marketa.
Mrgude ja ti nisam dala jedinicu ali cu komentirati, da to probijanje kanala treba uzeti sa rezervom. Japanski indeks Nikkei probio je podosta kanal sa cetvrtim valom u polovici 2008, da bi iza toga uslijedio 5 val i nastavak bear marketa.
Ja vidim na mjesecnom grafu Crobexa obicnu medvjedu divergenciju.
Komentari?
Ja vidim na mjesecnom grafu Crobexa obicnu medvjedu divergenciju.
Komentari?
Da dolazi korekcija, ali u svakom slučaju stoji onako kako sam rekao !!
Da dolazi korekcija, ali u svakom slučaju stoji onako kako sam rekao !!
[/quote]
Do kuda po tebi ide korekcija ABC?
Mozda razina od -23% Fib. ili cca 1780 bodova, pa onda nastavak do prethodnoh vrha 2200 bodova i presjecanje SMA 200?
Ne djelim inace ocjene ali eto ti stotka, ako te to toliko dira [lol]
Vidis da na svim temama ima ljudi koji lijece svoje frustracije ocjenama jer su osisani ko ovce, ali umjesto da pokusavaju shvatiti neke stvari njih ocjene vesele, pa neka to je ok. Svakome svoje veselje.
Hvala na ocjenama, sve iznad 1% je ok.
…hvala vam tehničari na podosta grafova(konačno)…analizirao sam ih sve…ima veoma dobrih i ispravno iscrtanih…HVALA I SVAKA ČAST, naročito Plutonici i Brankici…Mrgud je isto dobar ali nekada malo iskomplicira pa ga se krivo razumije… ima i nekih koji koriste tuđe grafove pa sebi podižu rejtihg…žao mi je što su nas neki napustili…još jednom HVALA, konačno raspravljanje uz grafove…
PS: moje mišljenje je takođe da nam 5-ica(iako je neki nazivaju drugačije) tek slijedi…