Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

hangeru, kolko % si u cashu kolko u dionicama?

hvala i pozdrav!

Ovisi o globalnim kretanjima, kada prijeti korekcija prijeđem u keš, a kada pretpostavim da bi moglo doći do rasta budem u dionicama. Nemam brdo love za investiranje pa sam vrlo fleksibilan po tom pitanju. Pokušavam uglavnom uhvatiti okret trenda, nekad se za.ebem, nekad dobro pogodim, uspjeh mi je polovičan, ali bitno je da se nešto ipak zaradi i time sam zadovoljan. Tako da se ne priklanjam ni bikovima ni medvjedima već trenutnoj situaciji…

Od petka sam ponovo u kešu jer sam prodavao na kraju dana (vjerujem samo kratkoročno dok prođe korekcija u europi)… Naravno ovu strategiju držim za sebe kako bi si osigurao bilo kakvu dobit i zaštitio se od eventualnih gubitaka. Baš zbog tog šaltanja na relaciji cash-dionice mi je uspjeh polovičan, ali što je sigurno je sigurno. Svatko ima svoj stil, moj je trenutno sačuvati kapital uz bilo kakvu dobit.
[/quote]

Upravo tako. Svatko ima svoju strategiju, pa ovakva pitanja "koliko si ti % u kešu a koliko u dionicama" su u najmanju ruku neumjesna. Isto kao da si čovjaka pitao za koga je glasao na izborima. Imaš novu tjednu analiz na http://www.sfera-station.com/clanak/analize

Sve je to lijepo teta brankice, samo:

1) Crobex je iz višemjesečnog padajućeg kanala izašao davnih dana (početkom ožujka, prije gotovo 3 mjeseca, kada je krenuo i oporavak) i sada je indeks u sasvim drugim vodama.

[/quote]

Gospon hangar, nisam primetila kaj ste vi to pametno rekli osim kaj ste ponovili ono kaj sam ja rekla. [wink]
Ja sam vam dala primarni padajući kanal od početka bear marketa gdje se lijepo vidi probijanje kanala tek sad u petom mjesecu.
Kaj se tiče MACD-a, on je izražen na mjesečnom grafu i vrlo je pouzdan, isto kao i RSI.
Ja sam lepo rekla da će trebati vremena da se to sve realizira, ali da tehnički gledamo u smjeru nastajanja bull marketa.
I tu nema nikakve dileme. Proučite si grafove bear i bull marketa i vidli bute da je to tak.
A to gde bumo mi bili dok se to sve ne realizira je potpuno nebitno kad gledamo dugoročno.
Jer upravo sam to i ja napravila sa svojom analizom-gledala sam dugoročno.
A kaj ste vi napravili?
Kritizirali ste me da kaj to znači kratkoročno.

Ja šumom vi drumom,gospon hangar

[/quote]

Teta brankice, s dužnim poštovanjem, pričate gluposti. Naime ono što vi crtate nije nikako primarni padajući kanal bear trenda jer ni ne znate koliko će taj bear trend potrajati. Posljedično tome ni nemate pojma što nas dugoročno čeka. Vi samo nagađate. A do eventualnog presjecanja MACD (ako uopće dođe do njega) možemo čekati preko 2 mjeseca, a i onda ostaje pitanje hoće li biti presječeno…tržište se može kretati u oba smjera, a ne samo u jednom, pa tako i MACD. Ili vi već znate da će tržište samo pravocrtno rasti?

A čak i ako se presječe MACD i da buy signal (daj Bože), to ne mora značiti dugoročni bull market, već korektivnu fazu unutar dugoročnog bear marketa. Pročitajte si pa ćete vidjeti da je to tak.

Da ne bih duljio s raspravom, molit ću vas da isti taj kanal povučete na S&P-u, pa mi dokažete svoju teoriju. Evo ja sam pokušao, pa ne ide. Sve što je trebalo biti probijeno za svojevrsnu potvrdu promjene trenda je tamo već odavno probijeno (kao i na Crobexu). Tako da od vašeg kanala, ponavljam, ništa koristi.

Ili mislite da smo mi mjesecima ispred ostalih?
[/quote]

Odgovorit ću na sve vaše navode.Kakve veze ima koliko će bear trajati sa primarnim padajućim kanalom?Pa nisam ja prorok, ja gledam ono kaj se vidi na čartu.
Kaj vam to znači da ja samo nagađam? Oćete reći da vi ne nagađate?
Ja znam koliko će bear potrajati.Potrajati će sve dok cijena ne pređe SMA 200,MACD iznad nule i RSI iznad 50.
Kako to mislite da je pitanje hoće li MACD presjeći signal?
Pa šta mislite da će ostati ovako zauvijek?
Dugoročni bull market i kraj bear marketa je uvijek obilježen prelazom preko SMA 200, MACD preko 0 i RSI preko 50.
To si vi pročitajte.
I na kraju povukla sam vam taj kanal na S&P koji vi nemrete.Krenula sam od iste pozicije kao i kod Krobexa a to je početak bear marketa prelaskom ispod SMA 200 sa breakoutom.
Iz ove slike se jasno vidi da nikakav dugoročni trend nije probijen i da se sve još uvijek odvija u kanalu.
Tek kad S&P dođe oko 1100 moći ćemo govoriti o izlasku iz padajućeg kanala a tamo će ga čekati i 200day SMA kao otpor.
Ako i kad to probije sa naravno ostalim indikatorima in-place to će značiti početak bull marketa.
Uvijek bilo i uvijek će biti.
Na grafu sam vam označila u prvom krugu trenutak prelaska u bear market silaskom ispod SMA200 i početak kanala a u drugom krugu se vidi da se još ništa promjenilo nije i da je S&P još uvijek u padajućem kanalu koji je i dalje otpor.
Nakon malo boljeg gledanja vidi se i target za S&P u narednim danima.
A reći nekom da priča gluposti sam zato kaj se ne slažete s njim vam ne služi na čast,tak da znate

Nego ima li tko od tehničara kakvu ideju kako bi se na drugi način mogao razriješiti kratkoročni count na francuskom i njemačkom indeksu? Jedino mi napamet pada flat ABC, međutim nezgodna stvar toga je što bi u ponedjeljak mogao donijeti ogromne minuse na ovim indeksima (bar za oko 3%). Naime jučer je postavljeno niže dno od prethodnog što sugerira daljnju korekciju…ili? [huh]

Slazem se sa tobom da je moguci flat, ali je po meni malo drugaciji count jer ti je B malo prekratak u odnosu na A. Moje je misljenje da ukoliko se odradi pravilan flat kratkorocno Dax ide prema gore do razine tocke A, a zatim slijedi odrada C prema dolje. Histogram je okrenuo prema gore, RSI takoder tako da mislim da vrh B nije jos odraden. A sto se tice Crobexa zavrsio je u petak na vrlo vrucoj liniji 23,6% retracementa 3 vala. Istina 2 val proslog svibnja odradio je 38,2% retracementa 1 vala pa se nadam da ce i 4 biti jednako uspjesan, sto bi bila razina 2350. Neke dionice imaju jos dosta prostora za rast pa je i to moguce.

Ne bih se stel mjesat u raspravu ali mi vrag ne da mira. Dakle, u Bear kanalu smo, u aktualnome Bullu, a u stvari smo u trenutnom Bearu , a moguc je buduci kratkorocni trend bude konsolidacija. Sad, rasprava je uvjek dobrodosla, sto bi bilo kad bi svi isto mislili. Ali koja korist jednom Day traderu od Bull ili Bear dugorocnog kanala. Hunger kaze da se prilagodava situaciji. Pa sto mu je to tako bitno koji je prevladavajuci kanal (godisnji) kad dionicama trguje na, ocito, kracem grafu? Ovo o cemu raspravljate ima smisla kad trgujete na Forexu pa se stvari dogadaju u par sati, eto neka bude i dana. Ali gledati polugodisnje razvoje stvari a trgovati na osnovu tjednih dogadanja, meni koji ne trgujem dionicama, ne izgleda bas jako razumno. Mislim da svatko sebi ( naravno, u zavisnosti o tipu trgovanja, dnevni, tjedni ili koji vec je) treba odrediti vaznost i logicnost onoga sto gleda. I Brankica mislim da razumno objasnjava stvari, u ostalom kaoi kolega Hunger. Zavisi sto bi tko htio vidjeti i kako bi sto htio prikazati. Pomeni je trenutno Bull, ali u Bearu, koji je …. [shocked]

Plutonice -mislim, da ti je prognoza za sp 500 pogrešna. Pošto radim isključivo sa certifikatima na indexe, prognoza nora biti tačba u sat, – inače pušing i ostaješ bez gaca. Evo kako izgleda daytrayderska prognoza jednog indexa.

i daX

@ Charlota na forexu uvijek ima nešto za trgovat sell pozicije, tržište fercera non stop.Dok ovdje su rjeđe i rijetke kupovne prilike i vrlo vrlo je bitno da li je trend UP ili DOWN dakle ako je trend UP ne treba riskirati izlaziti iz pozicija nego eventualno dokupiti u korekciji,ovdje se plaćaju provizije i često babuljnje može donjeti više štete nego koristi,dok na forexu predugo držanje pozicija može svu dobit spičkati bez obzira na UP ili DAWN trend.

niksone – sve si reko 100% [wink]

Pluton,

mislis sada ili nakon mozebitnog povratka i neuspjesnog zadrzavanja u kanalu?

Moderator mi je izbrisao prethodni post pa je ispalo nejasno. Mislim da danas postoji mogucnost da se odbijemo od 1490 i vratimo u kanal, pa jos malo odradimo u +. Ukoliko ne onda cemo malo dublje zaroniti, krece 5 val.

pišeš o korekciji već ohoho..samo ti i dalje zbrajaj valove, dok ti od 1500 cekas 5 val ode ti crobex na 2000

lijep pozdrav od Kneleta!

nećete se vi kruha najest od burze, samo vi brojite valove..
[/quote]

Ja pisem od 1500 da smo u 4 valu i da naravno iza toga slijedi 5 val. Na svakom fibo otporu sam napisala da postoji mogucnost odbijanja, sto se kratkorocno i dogodilo. Takoder sada kazem da smo odradili 23,6% retracmenta i da je nuzan oprez, sto ne znaci da necemo odraditi 38,2%. Ako prodemo i ovaj otpor onda da. To sto sam se ja od 1500 raspravljala sa ekipom jesmo li 4 val ili 1 impulsni neznaci da to vrijeme nisam bila u dionicama. I sada sam dijelomicno, a sa ostatkom ulazim ako predemo 1950. Prvo se sa Tonyjem slozis da zapocinje 5 val a onda mene prozivas o cemu pricam. Pa daj se odluci malo, ja bar citavo vrijeme imam isto misljenje.

Plutonice -mislim, da ti je prognoza za sp 500 pogrešna. Pošto radim isključivo sa certifikatima na indexe, prognoza nora biti tačba u sat, – inače pušing i ostaješ bez gaca. Evo kako izgleda daytrayderska prognoza jednog indexa.

Ajde ti meni lijepo pokazi kad sam ja dala prognozu za S&P ?

niksone – sve si reko 100% [wink]

Pa evo lijepo si se slozio sa niksonom da se ne isplati ponekad ulaziti i izlaziti zbog brokerske pozicije. Ja kazem da DAX sutra ide prema 4975, a dali to bilo odmah u 9:00 ili u 13:00 toliko kratkorocno ne gledam.

Iako se, da je značenje rizika promjenljivo i nestalno kao finansijska tržišta, njegovo značenje ima trajne odlike. Isti ljudi koji se najviše kockaju i ostvaruju najveće dobitke na rastućem tržištu, uvijek najviše stradaju pri kasnijem neizbježnom padu vrijednosti na tržištu. (Dok su u pravu, špekulanti su još spremniji preuzeti dodatan rizik kako raste njihovo samopouzdanje). Ali kada jedanput izgubite mnogo novca, marate se još više kockati, da bi se vratili tamo gdje ste prije bili, kao i svaki kockar u kasinu, koji očajnički udvostručuje svoje uloge nakon svakog gubitka. Osim ako nemate fenomenalnu sreću, to je recept za katastrofu. Nije ni čudo, kada je, kada je upitan, da sažme sve što je naučio o tome kako postati bogat, legendarni financijer J.F Kligenstein iz društva Wetheim jednostavno odgovorio »NEMOJTE GUBITI«.

Znam,da je podosta kolega sa foruma nestrpljivo prema mojim postovima, kada predviđam kratkotrajan pad. Ali sve to sam radio baš iz razloga, da se ne gubi previše. Optimista u stilu »lako ćemo ide to sigurno gore« ima i previše. Zato sam stavljao grafove sa upozorenjima mogućih pada, da se ne gubi, što su neki shvatili jedino ako druk. Kada je Vlad prošle godine u osmom mesecu počeo pisati o korekcijama, dobivao je keceve a sada znamo, da je bio u pravu.

Ujedno mi je ovo zadnji post na ovom forumu. Želim vam samo jedno: Nemojte gubiti. Pozdrav.

New Report

Close