Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma istina živa. Osjećaj mi pomaže više od bilo kakve analize.
Promet, osjećaj i malo sreće.

Ma kako da ne… samo ti idi na osjećaj…
Po meni je to bedasto… ja sam ipak za korištenje TA. Stalno se priča kako je to nevaljalo i kako nema smisla… istina je samo u tome da se ljudi ne drže analize i da popuste u odlukama i ne drže se definirane strategije.

Da sad ne ispadne da pričam bez podloge… eto, napravio sam back testing na ATPL-u. Hipotetski uzmimo ATPL i odluku o trgovanju od 4 mjeseca prošle godine. Korištenjem 3 indikatora prema kojima će se trgovati. Buy = SAR + ADX + CMO/SMA + MACD u buy signalu. Sell = SMA u Sell signalu i drugo nas ne zanima.

Rezultat:
6 x kupovina, 5 x prodaja (trenutno nije signal za prodaju pa se drži).
2 x loše trgovanje (sa minusom, ali malim)
Ukupno porast vrijednosti = 61%!!!!!

Naravno, nemoguće je hvatati vrhove… da se to može, zvao bi se Nostradamus. Ali eto, mislim da je i ovo sasvim solidan rezultat, pogotovo kada uzmemo u obzir da se radi o godini kada sve roka dolje. Analiza te prvenstveno brani od gubitaka, ali isto tako pomaže da maksimiziraš dobitak.

Ti bi imao takav osjećaj isto ili..?
Stavio sam ti u privitak fajlove da dobiješ crteže i indikatore koje sam napravio (Sfera station fajlovi. pa si ih unzipaj i ubaci samo fajlove u folder Workspaces i otvori poslije mapu ATPL). Ako ti se da… pa češ vidjeti na što sam mislio. I exelica ti je tu. Mislim da je to ipak bolje od osjećaja….

da…. zaboravio sam napomenuti da sam namjerno uzeo količinu koja je utrživa odmah. Tako da ni komentar o premalom prometu baš ne drži vodu…. Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje…..

da ne odgovaram na privatne poruke svima…
skineš si sfera station (na http://www.sfera-station.com) i onda kada ga raspakiraš otvoriš mapu (folder) Workspaces i samo pastas ove fajlove koja sam stavio u zip. Nakon toga pokreneš aplikaciju i ideš na "Radni prostor" –> otvori (i tamo će biti ATPL, tako sam ga nazvao).

Prebacio ludi krobi vrh od neki dan…

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

da, tehnička je zanimljiva, ali problem je u malom prometu naših dionica.

svejedno,
postaj što više tvojih grafova pls.

neznam zašto je dosta dobrih tehničara prestala sa analizama?
mig, krpa, zli, mmm..
di ste?

[/quote]

da mene netko pljuje kome pomažem i ja bih otišao još prije

probili mi i prošli vrh…
molim poštovane eweteiste koji su redom nestali s foruma da nam napišu koji je ovo val

jad i bjeda na onom ewt forumu, svi placu i krive jedan drugoga za promašaj…
Manite se burze

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

crobex by the book

crobex by the book

to ti nemre bit dobro nikako.

opet će crobex na 5000, ma ne na 5000 nego na 8000..
joj što volim balkanski mentalitet!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Tehnička analiza ne može biti osnovna tehnika ulaganja (bar ne kod nas) Tehnička analiza daje puno bolje rezultate kod intezivnog(izraženog) trenda,trenutno se lome koplja di smo up ,side ili down,a pošto tehnikalije prikazuju i psihologiju tržišta trenutno nije zahvalno koristiti tehnčku analizu jer se može promašiti cijela kompozicija.
Ja sam tehničku analizu koristio i prije sasvim nesvjesno i gledao sam na grafovima otpore ,potpore u korekcijama itd i to su mi najjače strane tehničke psihološke barijere okruglih brojeva.Nakon velikog pada ne treba mi bollinger da znam( ili RSI ili MCAD )da je nešto prekupljeno ili preprodano.U ovakvim momentima odlučuju muda cahones ili sklonost riziku za uć u poziciju.Oscilatori to samo potvrđuju da je nešto perkupljeno ili obrnuto.
U svakom slučaju treba kombinirati FA, TA, PA analize
Psiholška analiza je vrlo jednostavna ali nije egzaktna i potrebno je forumaško iskustvo za nju ali na mojim primjerima kad bi jeza kulminirala stranicama poslovnog davnika i kad dokoni drukeri dojave da nema sutra da od sutra indeks ganja ravno do nule a za riješiti se nekih dionica čak će trebati platiti kupcu za dionice.U ovakvim primjerima ma koliko me bio strah tehnička analiza bi sugerirala i pomogla da nadvladam strah te da je sve over sold i da je to dobra kupovna(trejderska) pozicija i da mora da dođe do nekog odbijanca prije ili kasnije.
Ko vještije barata svim ovim alatima bit će uspješniji trejder( rezultati se mogu poboljšati drukanjem)
Ukratko ako se desi korekcija sa 1900 pa na 1700 ja ću pretpostaviti(kladiti) da smo u bullu i ući u neke visoko volatilne dionice i iskoristit 20-25% portfelja u cjenovnom rasponu od 1700-1500.Istu stvar ću učiniti i da crobi potegne na 2200 (jer kako tigar kaže nema tu nekih otpora do 2200) ulazak uvijek u korekciji i isključivo u korekciji(doduše to je klađenje i rizikiranje ali ako bude otprilike pogodak prinosi zaista budu brutalni)
Ako crobi odleti do 2200 neki korektivni ulazi daju cijene od 1900,1700 i 1600 bodova.Odbijanje jače od bilo kojih ovih razina daje potvrdu Up Trenda (kao i na grafu od neki dan) Po meni ove cijene su generalno potcjenjene ali opet u izboru dionica birati dionice sa stabilnim novčanim tokom,nisko zadužene i po mogućnosti rastom neto dobiti.U ovom moentu bio bih oko 50-60% u dionicama,preostali iznos raspodjeliti za raznorazne opcije(1 da sam promašio cijelu kompoziciju i vlak i šefa i stanicu 2 jahanja na valovima i tehniciranja sa korektivnim valovima)

meni je nevjerojatno da ekipa ne vidi osnovne obrazce tehnicke analize.

i jednostavno ne zeli prihvatiti da neki elementi TA imaju veci ponder od ostalih.

dakle,

mi smo u srednjorocno rastucem trendu. SMAovi su se prekrizili.
trenutno odradujemo drugi dio zastave koja je zapoceta na 1500.
prvi dio isao je od 1500 do 1880, a drugi od 1800 do 2200.

pa pogledajte dnevni graf i vidjeti cete sto Vam pisem!

čestitke Brankici za target Crobexa

Hvala kolegice. Bogami sam bila točna u promil. Evo vam još jednom taj graf od 07.04.
A gosponu Tigrusu moram reći da bu se korekcija dogodila bez obzira kaj je on kupil dionice.
Pozdravljam sve

[/quote]

Pozdrav i tebi ljepotice

[/quote]

Još jedan pozdrav Brankici ali od crobija na 1938,54

Scio me nihil scire

New Report

Close