Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

čim svi počnu drukat na korekciju moguć ja samo jedan smjer! [thumbsup]

drukat se može u 2 smjera

naravno, samo ni od jednog nema koristi! [wink]

Pazi ovo: Fond menadžer odgovara!
Možda su zbog toga u takvoj gabuli?
(22.04.2009)
Koje programe i alate koristite u tehničkoj analizi? Kojima pridajete najveću vrijednost?

Fond manageri
KD Investments
KD Investments tehničku analizu koristi rijetko i u vrlo limitiranom opsegu za odabir investicija i zauzimanje pozicija, a nešto češće kod likvidiranja pozicija. Tehnička analiza je alternativan način odabira ulaganja i njezina učinkovitost nije do kraja znanstveno utemeljena.

Mišljenja smo da metode i alati tehničke analize daju zaključke samo ograničene upotrebljivosti i da upotreba tehničke analize može dovesti do krivih zaključaka i/ili povećanog rizika za naše investitore.
Iz tih se razloga pri upravljanju našim fondovima najviše oslanjamo na fundamentalnu analizu kao alat koji dokazano osigurava postizanje viših prinosa od usporedivih indeksa.

who dares, wins

(22.04.2009)
Koje programe i alate koristite u tehničkoj analizi? Kojima pridajete najveću vrijednost?

Fond manageri
KD Investments
KD Investments tehničku analizu koristi rijetko i u vrlo limitiranom opsegu za odabir investicija i zauzimanje pozicija, a nešto češće kod likvidiranja pozicija. Tehnička analiza je alternativan način odabira ulaganja i njezina učinkovitost nije do kraja znanstveno utemeljena.

Mišljenja smo da metode i alati tehničke analize daju zaključke samo ograničene upotrebljivosti i da upotreba tehničke analize može dovesti do krivih zaključaka i/ili povećanog rizika za naše investitore.
Iz tih se razloga pri upravljanju našim fondovima najviše oslanjamo na fundamentalnu analizu kao alat koji dokazano osigurava postizanje viših prinosa od usporedivih indeksa.

bolje da nisu nista napisali.

nisam se dugo javljao. svejedno pratim forum ali slabo vidim poucne postove, a kamo li neke koje s argumentom predvide smjer. normalno je ako se moze samo gore ili dole da 50% coravih koka pogodi zrno.

oko pola godine pokusao sam provjeriti da li ewt radi (jesen zima) i to postavljao na forumu. bilo bi pretenciozno reci da sam provjeravao da li ewt radi opcenito ili na crobexu, vec samo u mojim pokusajima. rezultat je bio razocaravajuci. postanes skeptican kad ti buduci tok dogadjaja pretvore val u korekciju iz predvidjenog impulsa, iako sam osim ispostovanih pravila imao hrpu guidelinesa za podrsku impulsa (kanali, promet, proporcionalnost valova itd), dok u slucaju korekcije dobar dio tih guidelinesa je otpadao.

ulagao sam neovisno o tehnickoj, slazuci svjetonazor citajuci razne pristupe, od grahama do malkiela, i kod najboljih postojala je zajednicka nit, bez obzir na teoretsku udaljenost pristupa. do daljnjeg sam buy&hold investitor a ne trgovac, barem dok ne nadjem nesto u tehnickoj sto mogu upotrijebiti. jednostavno bojim se izaci i propustiti nepovratni uzlet za koji nitko nema pojma kad ce se desiti. u stvari ne smijemo podcijeniti ni dosadasnji oporavak. do kraja 2008. zavrsio sam 100% u dionicama, a od ovogodisnje love koju sam planirao odvojiti u dionice vec sam utukao 70% u dionice.

kroz proljece pokusavam s raznim standardnim tehnickim metodama testirati dionice ali i dalje crtam valove. nista nije dalo rezultat s kojim vrijedi uci u trgovanje, klasicni oblici, potpore i otpori, fiboi, pomicni prosjeci, pojasevi, oscilatori itd. pokusao sam i kombinirati meni draze (npr Bollinger+rsi+macd) kao signal, analizirajuci meni zanimljive sastavnice crobexa 6 mj, 1 godinu ili 2 godine unazad. Na 2-4 uboda desi se jedan kokos, cak ne nuzno na nepredvidljivoj nizbrdici, dovoljno jak da vam prisjedne mehanicko trgovanje i opet ostajete na osjecaju, bez sistema. jedino sto se od cijele tehnicke lijepo vidi (dugorocno, kratkorocno i srednjorocno) su trendovi i kanali, ali bez oslonca u valovima nemas pojma dokle ce to ici i kad ce se obrnuti.

sto se tice ewta, crtam i dalje. problem je objasniti i prosle valove, a kamo li predvidjeti onaj trenutni. npr. rijesili ste pocetak i kraj, sigurni ste da imate ortodoksni vrh i pocetak vala (cuvajte se skracene petice, expanding flata i running trianglea koji pomaknu stvarni vrh od ortodoksnog). ako imate bocno kretanje sigurno je korekcija, ako imate strminu il je impuls il je zigzag (obican, dupli, trodupli). brojite valove izmedju, kako je proporcionalnost samo guideline, u tom slucaju svaki impuls se moze iskljucenjem jednog vala kao vala nize razine brojati kao zigzag i obrnuto, ukljucite manji val kao ravnopravni i eto impulsa ako vam se ne preklapaju pa da ih pravilo iskljuci.

za sada skeptican, proucavati cu tehnicku i dalje, a ulagati neovisno o njoj, sretno investiranje:)

(22.04.2009)

Fond manageri
KD Investments

Zbog uzdanja u fundamente otišla burza tu gdje je, a fundamentalno podcijenjene dionice su još uvijek fundamentalno podcijenjene i nema likvidnosti dok s druge strane firme s čudnim (čitaj lošim) izvješćima skaču u nebesa.

Nije bolest sve što boli

Ma istina živa. Osjećaj mi pomaže više od bilo kakve analize.
Promet, osjećaj i malo sreće.

who dares, wins

(22.04.2009)

Fond manageri
KD Investments

to sve treba pozatvarat!

čestitke Brankici za target Crobexa

Hvala kolegice. Bogami sam bila točna u promil. Evo vam još jednom taj graf od 07.04.
A gosponu Tigrusu moram reći da bu se korekcija dogodila bez obzira kaj je on kupil dionice.
Pozdravljam sve

[/quote]

Pozdrav i tebi ljepotice

Scio me nihil scire

ups, puno teksta bez slike, evo jedne. muci me proporcionalnost valova za uspjesno brojanje cijele korekcije 2007.-2009., pa sam isao provjeriti njihovu velicinu. postotnu velicinu u odnosu na prethodni val ne mogu izracunati kad ne znam koji je prethodni val tj koji je val prije ovog iste razine. Zato sam velicinu korekcije odredio samo u odnosu na vrijednost crobexa na pocetku korekcije i postavi za svaki korektivni val na gore redni broj shodno velicini. Sad bi bilo lako izbrojati valove kad bi proporcionalnost valova bilo pravilo a ne guideline. U tom slucaju vidi se lijepi odradjeni zigzag gdje su 1. B, a 2. i 6., te 3. i 4. korektivni podvalovi u A i C. Vremensko trajanje korektivnog vala je problem za sebe. Usputno, 4. je bio moj kiks s novim impulsom za koji se sve tako sjajno poklapalo.

(22.04.2009)

Fond manageri
KD Investments

to sve treba pozatvarat!
[/quote]

Dok je god takvih koji pišu jedno a rade drugo misleć pritom treće ja ću i dalje koristiti neki od oblika tehničke analize i trgovati sa manje-više pozitivnim rezultatom.

Scio me nihil scire

da, tehnička je zanimljiva, ali problem je u malom prometu naših dionica.

svejedno,
postaj što više tvojih grafova pls.

neznam zašto je dosta dobrih tehničara prestala sa analizama?
mig, krpa, zli, mmm..
di ste?

New Report

Close