Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo da ja probam kako bi mogla izgledati korekcija.Za sve koji se bikovski osjećaju kupovne prigode se pojavljuju između 1700 i 1500.

s druge strane:
– na tjednom grafu imamo divergencije (skrivene!)
– ovaj reli traje 60 dana, a prošli (jedini ovako dugačak) bio je prošlog maja i trajao je 63 dana
obzirom na sve zajedno, prednost dajem 1. countu

evi i slike

soto,
nisu ti baš najbolje označene divergencije, ali ok. (Na oscilatorima nisu dobro označene početne točke, vrhovi…, tj. nije ocrtana ista točka kao na cijeni/bodovima)… Nego, nisi ocrtala to prvo razdoblje koje spominješ (prošle godine), a to me baš zanimalo… jer i tu bi se kao skrivenu diverg.evenutalno moglo proamtrati radzbolje od prijelaza na 2008. godinu pa do novog istaknutog vrha u svibnju… iako nisam siguran zbog onog manjeg vrha između… pa bi bilo malo prenategnuto, ali mi se čini zgodno kad uspoređuješ ta razdoblja…
I ne znam što misliš za činjenicu da je ovim rastom probijena pune 2 godine stara linija otpora na RSI-u (ako povučeš crtu po vrhovima RSI-a)?
[/quote]

da, Toni, ništa ti ne promiče, ali stvarno se trudim biti urednija:)
činilo mi se zanimljivim navesti taj prošli reli, radi dužine trajanja i istog vremenskog razdoblja.
mislim da su bitne ove razine:
875 – padne li ispod toga, ovo neće biti kratko uzimanje daha
ispod 832- potvrda bear marketa
1000- ako reli nastavi i premaši 1000, to je 3/8 od ukupnog pada i bear je gotov

u prilogu:
-reli iz maja 08 i 09. (tjedne skrivene medvjeđe divergencije)
– na dnevnom grafu je prisutna skrivena bikovska

sotomaic – na žalost i ja dajem prednost tvom 1. countu. Ali nakon toga rast.

crobex divergencije. nažalost krive.

peace

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

Deca,evo vam jedan osvrt na VDKT, vidim da je dost popularan u zadnje vreme.
Imali smo realizaciju H&S sa targetom od 440 u sridu što bi rekli naši Dalmatinci.
Ne računajte tu pogreške od 1-2% jer to je to.
U području je duplog vrha i to je dosta zeznuta pozicija jakog otpora.
U slučaju pada, razine od 380 i 340-350 bi trebale biti duple fibo podrške.

Evo dala sam si malo truda jer su me neke kolege tražile da vidim Crobex.
Ovak vam ja to vidim deca. Imamo rajzing vedž koji je beriš i upućuje na promjenu trenda.
Čejkin volatiliti nam govori da je ovaj nagli pad volatilnosti znak gubitka momentuma i naznaku moguće promjene trenda.
Kaj se tiče nekakvih razina koje ja vidim, to su 1807 i 1666 kao misli vodilje.

pljesk pljesk…

Nego…jel znakovito što je i probio tih 4877? Jest na kratko al je probio.:)

alo tehnologija… vidim, nema više klinova, kauntova, prechtera, samo pulbekovi neki sitni, al ko to hebe… svi ste kupili ili će te kupiti… ne sviđa mi se nikakako… ja neću prodavati jer sam sa većim dijelom portfelja na long i to sam si zacrtao tako, ali ne sviđa mi se nikako… ne volim kad ste u dionicama… volim kad ste lijepi i dobri u starom dobrom cashu i drukate na sedmu jarugu pakla… zabrinut sam…eto toliko od mene…

Tebi švarci još puno treba, da shvatiš ovu tehnologiju (vjerovatano nikada, jer ne želiš učiti). Sječaš li se moje prognoze od jučer , da će danas DAX roknut sa 5 soma na 4877. Gledaj prilog i čudi se tehnologiji.
[tongue]
[/quote]

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

Javlja blumberg da nam se ekonomija stisla 5,8 posto u prvom kvartalu. Zapravo prenosi vijest iz jutarnjeg.

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

čestitke Brankici za target Crobexa

Hvala kolegice. Bogami sam bila točna u promil. Evo vam još jednom taj graf od 07.04.
A gosponu Tigrusu moram reći da bu se korekcija dogodila bez obzira kaj je on kupil dionice.
Pozdravljam sve

[/quote]

korekcija se vec trebala dogoditi ako se stvarno trebala dogoditi.
imali smo korekciju u obliku formiranja zastave.
i to je jedna vrsta korekcije.
danas bi mogli imati jednog dojija.

ps. sto se tice mojih dionica, mislim da nema potrebe previse lamentirati o tome
jer ja uvijek imam dionica.
samo je pitanje kojih u danom trenutku i u kojem omjeru sa cashom.

Prema pisanju nije se baš u dionicama. Ok.
Ameri u ponedjeljak ne rade. Ako danas zatvore sa pozitivom, a veliki su izgledi za takav scenarij , onda nema razloga da se i mi ne izvrtimo slično.

Scio me nihil scire

čestitke Brankici za target Crobexa

Hvala kolegice. Bogami sam bila točna u promil. Evo vam još jednom taj graf od 07.04.
A gosponu Tigrusu moram reći da bu se korekcija dogodila bez obzira kaj je on kupil dionice.
Pozdravljam sve

[/quote]

korekcija se vec trebala dogoditi ako se stvarno trebala dogoditi.
imali smo korekciju u obliku formiranja zastave.
i to je jedna vrsta korekcije.
danas bi mogli imati jednog dojija.

ps. sto se tice mojih dionica, mislim da nema potrebe previse lamentirati o tome
jer ja uvijek imam dionica.
samo je pitanje kojih u danom trenutku i u kojem omjeru sa cashom.

[/quote]

osnovna stvar koja se previda u analizama je proboj onog kanala na kojeg su svi vec polako zaboravili…
a taj proboj kanala nam daje target od 2200.

pazi sad, imali smo medvjedu divergenciju koja je rezultirala jucerasnjim padom.
to je ok.

ali prije par dana na dnevnom grafu crobexa imali smo dva dojija za redom nakon velikog pada.
i nakon ta dva dojija jednu zelenu svijecu kao potvrdu rasta.

i trece, proboj bivseg vrha na 1880. i sada je 1880 presla iz otpora u potporu.

cemu dalje inzistirati na padovima kada je iz gore navedenog evidnetno da imamo jos dosta rasta za odraditi.
plus, uvijek je jako opasno biti u poziciji suprotnoj od trenda – a trend (bar srednjerocni) jer rastuci.
da dalje ne analiziram , potvrda je presjeceni SMA 10 i SMA 50.

čim svi počnu drukat na korekciju moguć ja samo jedan smjer! [thumbsup]

New Report

Close