ma ima vise pokazatelja da je ovo dobar ulaz u INU.
imas zastavu – koju sam i predvidio kad je bila ina na 1600.
odradivanjem zastave ina ce rasti 600 kn i dostici ce svoj target na 2000kn i time napraviti salicu.
nakon toga korekcija do cca 1650 i opet rast do 2500kn.
to je nekakav logicni scenario za inu.
znači, na svakih 500 milijuna kuna gubitka po kvartalu koji napravi, INA će narasti za 400-500 kn. genijalna je ta TA…
nakon proboja treće linije dolazi do promjene trenda
u prilogu S&P 500,Zbog ovoga sam ja rasprodao svoje
dlkv
Vjerojatno bi ti bilo ponekad korisno raditi to i s tjednim grafovima.
ne, malo sam progooglo i nisam je uspio naci, ak imas link ili…
a ova knjiga od Hursta – ja bi je preporucio svima, nju spominje i murfy u svojoj TA, ja je imam i skinio sam je s neta al neznam kako da je stavim ovdje nece nikako
[/quote]
Imam tu knjigu od Wildera. Potraži na naprednijim sustavima traženja za knjige i sl. na stvari, a ne na googleu… Ako ne, mogu ti poslati ili negdje staviti. Na googleu možeš naći nešto pod "delta society", tu ima nešto malo informacija, aali mislim da je tu većina zatvorena samo za logirane članove… Uglavnom radi se o preciznom određivanju vremenskih ciklusa… koriste se boje za označavanje stupaca slično kao na tvojim grafovima, pa sam te za to pitao. Ja sam htio računati DELTA za crobex i neke naše dionice, ali nikako se uhvatiti toga…
Sve dok Crobex ne preskoči 1871 (odnosno najviša razina od prehodnog vrha) na svim važnijim oscilatorima (RSI, MACD) je prisutna medvjeđa divergencija.
misliš, SKRIVENA medvjeđa divergencija? – To je ipak razlika u odnosu na OBIČNU medvjeđu divrg.
[/quote]
Ajde, nek onaj tko tako širokogrudno lijepi jedinice po postovima objasni razliku između obične i skrivene medvjeđe divergencije? I što bi koja od njih implicirala u konkretnom slučaju?
Divergencije su jedna od najkorisnijih stvari u TA, ako ih se ispravno koristi…
Zgodno.
Ovakvo brojanje bi otprilike odgovaralo prepoznavanju impulsa.
Da li je u pitanju neka druga tehnika?
@tigrus,
dobro si odgovorio. Jedino je pitanje, je li dobro izabrano razdoblje u kojem se promatraju dna… Recimo u međuvremenu su odrađene one medvjeđe divergencije dok je cijena stvarala vrh… Nisam siguran koliko je korisno uspoređivati upravo ta dva dna? Ali ako da, onda si u pravu…
ma ima vise pokazatelja da je ovo dobar ulaz u INU.
imas zastavu – koju sam i predvidio kad je bila ina na 1600.
odradivanjem zastave ina ce rasti 600 kn i dostici ce svoj target na 2000kn i time napraviti salicu.
nakon toga korekcija do cca 1650 i opet rast do 2500kn.
to je nekakav logicni scenario za inu.
ako ameri ne odu ispod 880 to ce se dogoditi vrlo brzo.
[/quote]
Možda tehnički ta tvoja priča i stoji,ali fundamentalno je ovo priča za malu djecu.
Jučer sam malo pratio trgovanje na ini i to je više nego smješno.
Izišlo je izvešće,katasrofalno,na bidu se posložilo par naloga po 100 kom.,a mali preskači te naloge i gledaju uhvatiti koji komad i ako se ih poklopi,automaski se taj broj komada prebacuje na ask i hvata se 1-2% zarade.
I jučer ina naraste nekih +4%.
Eto. toliko za trgovanje sa inom na našoj "burek" burzi.
Izišlo je izvešće,katasrofalno, na bidu se posložilo par naloga po 100 kom,
a mali preskači te naloge i gledaju uhvatiti koji komad i ako se ih poklopi, automaski se taj broj komada prebacuje na ask i hvata se 1-2% zarade.
Ma jel oni to špekuliraju na porast/pad cijene na burzi, majka im stara?! [angry]
Izišlo je izvešće,katasrofalno, na bidu se posložilo par naloga po 100 kom,
a mali preskači te naloge i gledaju uhvatiti koji komad i ako se ih poklopi, automaski se taj broj komada prebacuje na ask i hvata se 1-2% zarade.
Ma jel oni to špekuliraju na porast/pad cijene na burzi, majka im stara?! [angry]
[/quote]
Sramota da ti pokvareni špekulanti sitnog zuba hoće nešto zaraditi na burzi!
Zašto ne gube dostojanstveno kao i ostali, a sve za opće dobro!
[lol]
Uostalom brzi gubitak cijelog portfelja je nabrži način odvikavanja.
Naime najlakše se riješiti ovisnosti ako je učinite neugodnom.
Gubitkom do zdravlja!
[thumbsup]
misliš, SKRIVENA medvjeđa divergencija? – To je ipak razlika u odnosu na OBIČNU medvjeđu divrg.
[/quote]
Ajde, nek onaj tko tako širokogrudno lijepi jedinice po postovima objasni razliku između obične i skrivene medvjeđe divergencije? I što bi koja od njih implicirala u konkretnom slučaju?
Divergencije su jedna od najkorisnijih stvari u TA, ako ih se ispravno koristi…
[/quote]
Ja ne lijepim jedinice po postovima ali cu priloziti objasnjenje skrivene bikovske i medvjede divergencije.
…SVAKA ČAST…graf koji puno govori…