ovi tjedni i mjesečni grafovi indexa izgledaju sve briljantnije!
možda se neko jednom sjeti pa i neki od njih stavi! [wink]
Evo kolega jedan tjedni!!!!
[/quote]
pa ovi osnove ne znaju, stohoastik dok god se ne obruši ispod 80 nema govora o sellovima…
za to si možeš i sam pogledat kako danas izgleda stohastik i kako je izgledao od travnja 2003e!
p.s. imam ja s čim radit grafove, al mi ih se rijetko dijeli! [wink]
[/quote]
ja mislim da je "strateski pogresno" ne staviti analizu na forum.
ima vise razloga, a glavni je kritika citatelja.
kritika citatelja se treba shvatiti kako konzultacija.
evo, primjer je nas kolega koji koristi TD set-upove kako glavni alat za analizu.
na kraju je dosta promasio, ali je dobio konzultaciju da od "sume ne vidi drvo".
ta konzultacija je sustinski bitna jer ce mu pomoci da promisli i preslozi vrijednosti pojednih alata za analizu.
a bez postanja grafova – on konzultaciju ne bi dobio.
primjetio sam da se ipak polako vraca osnovnim alatima, ali ga za sada jos uvijek drzi egzotika.
sto se tice stohastica – ipak su vazniji retrace zone i kanali.
dakle , ovo na wunderkindovom grafu je buy signal .
wunder je stavio u dan h&s na 1490 crobexa…
sad sam stavio ovo…
stavit ću ja još toga!
polako – strpljen spašen! [wink]
oba counta za crobex su otvorena, tj. niti jedan nije kompromitiran da bi se odbacio
1) bullish: u 4. smo valu (b od abc) i slijedi završni, 5 koji može ići do 2200 (ili target od Brankice, 19xx, ne znam točno)
2) bearish: u b podvalu abc od većeg A
tek padom crobexa ispod 1600 otpada prva varijanta, jer prema ewt pravilu 4 ne smije preklopiti 1
nekako mi ova Ina izgleda vrlo optimistično,
zastavica sa štapom od nekih 500+,
a i inače sam preoptimisičan pa nemojte kaj zamerit
nekako mi ova Ina izgleda vrlo optimistično,
zastavica sa štapom od nekih 500+,
a i inače sam preoptimisičan pa nemojte kaj zamerit
to ti je dobra analiza.
imas i bikovksu divergenciju na rsi.
pogledaj.
inace, ja sam se natrpo inom.
target 2000kn.
ipak…
ovu analizu sam dao jos prije 2-3 mjeseca, ali nazalost 2-3 mjeseca prerano.
[lol]
tigrus
jel može slika INE sa bikovskom divergencijom na rsi-u.
kolega espreso je stavio sliku.
pogledaj vrijednost RSI na datum 28.04 i 29.04. pa pogledaj danasnju 15.05. vrijedost RSI.
pogledaj cijene na te datume i sve je jasno.
"Ovo je mnogo veće tržište medvjeda nego što ljudi shvaćaju"
Dugogodišnji analitičar tržišta dionica Robert Prechter, koji je predvidio krah na burzi 1987. godine, ovoga tjedna procijenio je kako bi cijene američkih dionica zbog jačanja deflacijskih pritisaka mogle potonuti na polovinu onih zabilježenih početkom ožujka.
Američki S&P 500 indeks porastao je otprilike 40 posto od 9. ožujka, kada je zabilježio najnižu razinu u 12 godina od 676 bodova. Po tvrdnjama Prechtera, takav njegov rast nije održiv.
"Nije ovo početak novog tržišta bikova. Naši modeli sada pokazuju da je ovo mnogo veće tržište medvjeda nego što većina ljudi shvaća, nešto poput tržišta u razdoblju između 1929. i 1932. godine", kaže Prechter, inače izvršni direktor tvrtke za analizu tržišta Elliot Wave International.
"Mislim da će sljedeći pad cijena biti barem jednako velik, ako ne i veći od onoga smo ga imali prilike iskusiti", smatra Prechter.
ovi tjedni i mjesečni grafovi indexa izgledaju sve briljantnije!
možda se neko jednom sjeti pa i neki od njih stavi! [wink]
Evo kolega jedan tjedni!!!!
[/quote]
pa ovi osnove ne znaju, stohoastik dok god se ne obruši ispod 80 nema govora o sellovima…
za to si možeš i sam pogledat kako danas izgleda stohastik i kako je izgledao od travnja 2003e!
p.s. imam ja s čim radit grafove, al mi ih se rijetko dijeli! [wink]
[/quote]
ja mislim da je "strateski pogresno" ne staviti analizu na forum.
ima vise razloga, a glavni je kritika citatelja.
kritika citatelja se treba shvatiti kako konzultacija.
evo, primjer je nas kolega koji koristi TD set-upove kako glavni alat za analizu.
na kraju je dosta promasio, ali je dobio konzultaciju da od "sume ne vidi drvo".
ta konzultacija je sustinski bitna jer ce mu pomoci da promisli i preslozi vrijednosti pojednih alata za analizu.
a bez postanja grafova – on konzultaciju ne bi dobio.
primjetio sam da se ipak polako vraca osnovnim alatima, ali ga za sada jos uvijek drzi egzotika.
sto se tice stohastica – ipak su vazniji retrace zone i kanali.
dakle , ovo na wunderkindovom grafu je buy signal .
[/quote]
pozdrav
ukinili su TT(za nas demoholicare) i onda se moramo snalaziti, jedan drugaciji pogled na TA kroz vremenske cikluse…
uglvnm izvor je knjiga – Hurst,.J.M..-.The.Profit.Magic.of.Stock.Transaction.Timing
da malo pojasnimo… autor je prikazao analizu Dow indeksa od 1935-1980 a ja cu probat na koei
Autor tvrdi postojanje X faktora(modela) koji se moze predvidjeti kroz vremenske cikluse koji se ponavljaju i ima tablica u privitku (poklapa se sa fibinim nizom)…
u privitku je trogodisnji graf KOEI sa 6 vremeskih ciklusa, a pokraj trenutno stanje
ps. ovo JE nagovor na kupnju /prodaju dionica
kolega espreso je stavio sliku.
pogledaj vrijednost RSI na datum 28.04 i 29.04. pa pogledaj danasnju 15.05. vrijedost RSI.
pogledaj cijene na te datume i sve je jasno.
[/quote]
Nije bas tako. Kod bikovske divergencije cijena stvara nize dno, a oscilator vislje dno.