Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S&P500

dali ja to vidim gap na tvom grafu …..???

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Kao što većina ovdje zna ja tehničar nisam…samo pratim kao parametar u odlučivanju…
Ono što analitičari kažu…sp500 je probio kratkoročnu liniju trenda i probio je 900 što je poprilično znakovita linija. s druge strane, pred kraj trgovanja pojavile su se neke formacije koje ukazuju na daljnji mogući rast no nije probio visine iz prethodnog trgovinskog dana što bi bila prilična potvrda za daljnji rast.
Uglavnom…ja sam u kešu, uzeo sam zaradu, mogao sam više, ali ne treba biti pohlepan moja je filozofija…povukao sam si neke linije koje koje moraju biti probijene da bih ponovno ušao.

futra
koje su to ameri potvrde odradili za pad

ps.nekažem da neće dole , ali što može biti odrađeno sa cc 2.5%pada jučer i danas

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

meni ovo sto se dogadja sve vise mirisi na neku zastavu.

indikatori su u stanju prekupljenosti, nalazimo se na jakom otporu a crobex ne ide dole.
nego cak i raste do otpora pa opet malo natrag…

iako bi mi bilo draze da je H&S sa korekcijom na 1600 pa natrag na 2450, nije ni ova zastava losa.
zastava daje target na oko 2200.

evo argumentata zasto moze biti zastava:

1. 23% retrace od 5400 do 1250 je oko 2200
2. prvi dio rasta je sa 1500 do 1850 , dakle 350 bodova.
3. drugi dio sa ukljucenim hladenjem ide od 1850+350 = 2200
4. nema medvjedih divergenija
5. SMA 200 je oko 2200 bodova!
6. na nekih dionicama (IGH, LEDO , INA…) vidljive su formacije koje zahtjevaju nastavak rasta (obrnuti H&S, Zastavice…)

procjenite sami sto se dogada.
stvarno bi mogla biti zastava…

Tigrus stvarno si "mraka", zato 100-tica za tebe slatka. Pogađaš svaka čast.

I very much love INGRA !!

Tigi, a šta je s amerima…odradili su danas nekoliko potvrda da idu dolje…iako je završetak trgovanja to dijelom demantirao…barem koliko ja pratim i razumijem…
Tako da…milijon kunas kveščn…kuda idu divlje svinje?
🙂
Odnosno…sve je moguće, samo treba odabrati i ne pogriješiti.:D

meni ovo sto se dogadja sve vise mirisi na neku zastavu.

indikatori su u stanju prekupljenosti, nalazimo se na jakom otporu a crobex ne ide dole.
nego cak i raste do otpora pa opet malo natrag…

iako bi mi bilo draze da je H&S sa korekcijom na 1600 pa natrag na 2450, nije ni ova zastava losa.
zastava daje target na oko 2200.

evo argumentata zasto moze biti zastava:

1. 23% retrace od 5400 do 1250 je oko 2200
2. prvi dio rasta je sa 1500 do 1850 , dakle 350 bodova.
3. drugi dio sa ukljucenim hladenjem ide od 1850+350 = 2200
4. nema medvjedih divergenija
5. SMA 200 je oko 2200 bodova!
6. na nekih dionicama (IGH, LEDO , INA…) vidljive su formacije koje zahtjevaju nastavak rasta (obrnuti H&S, Zastavice…)

procjenite sami sto se dogada.
stvarno bi mogla biti zastava…

[/quote]

ako bas hocemo istjerivati "mak na konac" onda imamo i argument da je 23,6% retrace od pada kod amera na 880 – i to su oni dostigli, a mi nas 23,6% jos nismo dostigli jer se nalazi na 2200.

dakle, evidentno kasnimo za amerima.

jedini problem s ovim pristupom je da je crobex vjerojatno na svom vrhuncu bio vise precjenjen nego sp500.
pa bi zato mogli imati drugacije otpore rastu nego sto oni imaju.
ali to je vec skoro pa "filozofiranje"…

ako je bio precijenjen,imao je i puno veci pad od vrha do dna nego ameri…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

Nije to bila precjenjenost nego je to bilo zbog ulaska u EU. A pošto ćemo ipak ući za cca 2 godine, stvari se vraćaju na svoje mjesto.

moram priznat da svaki dan pogledam šta vlad ima za reć…

i vlad – dobre analize za sad!

jedino ako nas čitaš mislim da slow stochastic ne tumačiš najbolje jer dok su i k i d iznad 80 to nije sell već se "zaključani" u trendu koji je na snazi dok god oba na odu ispod 80, kao i što je obrnut slučaj s 20 i buy situacijom…

eto pa možda da i sam bolje proučiš malo ak si skužio kaj sam štel reći…

pozdrav i živio i još bolje analize doživio!

primjedba ti je na mjestu. Iznad 80 je samo overbought područje i ništa više. Ono je znak za oprez, ali nije "sell" signal. Sell signal se generira tek kad K linija prekriži D osobito u tom OB području… I to je opet potrebno usporediti s drugim TF-ovima… I još naći ritam tržišta prema kojemu Slow stoch. najbolje daje potrebne signale… Plus usporediti visinu dna i vrhova, tj. pogledati određene divergencije između slow stoch. i cijena… i onda tek govoriti o buy i sell na stoch-u.

Je Tigi…slažem se…
Samo san htio reći da postoji podosta argumenata za rast, ali i za korekciju…
Niš drugo…
A svako će morati sam odabrati što će i kako će…

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

Ja sam danas proucavala odnos planeta u utjecaja na raspoloženje kupaca..drug gann predvidja stoljetnu korekciju.
Abu Ali ti si ovako depresivnog raspoloženja ako sma 200 prekriži sma 50 hoce li to utjecati na porast cijene zlata.

NA SEMINARU ĆU VAM PREDSTAVITI KJNIGU "OD MILIJUNA DO PUCKE KUHINJE" ...autora S.I.

Evo malo za ATPL, jel se vama čini da ATPL ide mimo tehničke.. doduše prema gore, ali opet mimo ..
netko ili nešto tu stvara taj pozitivni poremećaj [thumbsup]

MFI nam govori teče li kapital “u dionicu” ili “iz dionice”. Vidimo lijepo kako je pojačani pritisak na prodaju, ali netko podržava na način bez da spušta cijenu. To lijepo vidimo na razinama oko 800 kuna. Nakon toga skok na 900. I sada opet slična stvar, što nam govori da je atpl ušla u bull trend očito i da ima potporu velikih igrača trenutno čini mi se koji se krcaju.. Nadam se da sam u pravu

Obey Ferengi Rules of Acquisition

a da lijepo to objasniš s MFI ko što si i meni objasnio…

Jesu li i tehničari u štrajku

New Report

Close