plava linija na grafu je Moving Average Simple (SMA) 200, probijena je i u svibnju i ništa se spektakularno nije dogodilo, ali stavljam je jer se o tome dosta piše.
Vidla sam i ja da dosta ljudi spominje probijanje MA 200, pa da pomognem rasčistiti tu dilemu.Probijanje MA 200 samo po sebi ne znači ništa.Da bi proboj MA200 dao buy signal on se mora dogoditi dok je MA 200 u rastućem smjeru.Isto tako probijanje MA200 dok je u padajućem smjeru daje sell signal.
Mislim da bu sve ovisilo o realizaciji ili nerealizaciji dabl topa na S&P i Crobexu.
To bu se možda već sutra vidlo.Na S&P 944
Ne bih se stel mesat ali :
"plava linija na grafu je Moving Average Simple (SMA) 200, probijena je i u svibnju i ništa se spektakularno nije dogodilo, ali stavljam je jer se o tome dosta piše.
Vidla sam i ja da dosta ljudi spominje probijanje MA 200, pa da pomognem rasčistiti tu dilemu.Probijanje MA 200 samo po sebi ne znači ništa.Da bi proboj MA200 dao buy signal on se mora dogoditi dok je MA 200 u rastućem smjeru.Isto tako probijanje MA200 dok je u padajućem smjeru daje sell signal. "
Sto znaci da se o tome dosta pise?
Zasto MA 200, zasto ne 174?
Pa presjeklo je u silazu, dalo je potvrdu za "sale"!
Usput, zasto na grafu pise MovS=954,58?
Brankice, kako ti pripremas strukle? Ja zakuham vodu, posolim, onda dodam…………….
There exists 2 very distinct near term targets for the bulls. 1) Closing that massive January gap down at 927-934 2) The 200 DMA for the SPX (and DOW) currently at 954. I am counting on that gap to be closed early this week. The 200DMA depends on how Monday goes.
If the waves push up weak on Monday on yet another ending diagonal type move and make "C" wave high point at say 937, and start to do a bearish retrace, what I *expect* is that the market will drop and at some point support will kick in (either at 910, 897 support, 888 or 875 support – you get the idea) and then the market will turn up again and head for the (now even lower) 200 DMA spot.
So this is a scenario where the 200DMA is hit but not at the C wave peak. The main point I am trying to make is this: Look for a touch of the 200DMA one way or another before May is out or early June. If it did not hit it, THAT would definately be a downside surprise.
Ne znam šarlota zašto piše 954, ni zašto za MA21 piše 876 ili što već.
Stavila sam MA 200 jer su se svi uskokodakali oko toga, a tražim usporedbe sa ovim i prošlim bearom, a u prošlom nije bila bitna.
eto:)
Ma sve u redu. Knjigu u ruke i da vidimo. Moving Averages (Simple, Exponential i Weighted) su najjaci pokazatelj trenda. Kaze ovako, prikazuje prosjecnu cijenu u odredenom vremenu. Ako stavimo deset, na recimo dnevnom grafu, onda racuna zbroj zakljucnih cijenazadnjih deset dana podjeljen s deset. Ako stavimo jedan onda ce prikazati cijenu, tj. krivulju jednaku krivulji cijene a sto je vise povecavamo to ce krivulja biti "glada". Nekoliko je "pravila" kako odrediti vrijednost ali u principu svaka igra. Vazno je napomenuti da prikazuje iskljucivo trenutacno stanje bez ikakve predskazateljske sklonosti i ne bi se mogla koristiti sama za sebe, bez drugih indikatora. Da kad sijece cijenu onda je signal. Medutim ima i dalje. Vrlo upotrebljiva moze biti kombinacija dviju krivulja MA. Jedna Simple (MA) i jedna Exponential (EMA) istih vrijednosti. Naprimjer obje 10. Kad se presjeku u smijeru trenda onda predstavljaju signal.
Sto se tice strukli, ja stavim malo……
Ma naravno, ali izvadili ste rečenicu iz konteksta.
Tražim što više paralela između ovog i prošlog beara na sp-u
(omjeri, postotci, dužina trajanja, što je različito, što isto…te stvari)
laku noć želim
Ma naravno, ali izvadili ste rečenicu iz konteksta.
Tražim što više paralela između ovog i prošlog beara na sp-u
(omjeri, postotci, dužina trajanja, što je različito, što isto…te stvari)
laku noć želim
Evo koleginice jedan pogled na proslost!
Jedan pogled na buducnost, nije bas svjez, ali cini mi se aktualan!
I na kraju ono sto svi vole uspredba s 1929!
Lijepi pozdrav!