@Pluton
Da se i ja uključim, jer duoble zizag je tema, koja i mene zanima. Uz pretpostavku, da je admiral na jednom od prijašnjih grafova tačno nacrtao po EWT val 1 i val 2 na DAX-u, val 3 se može jednostavno izačunati po formuli. Zanimiljivo , da se targeti prema zigzagu i EWT skoro u potpunosti podudaraju. Evo slike:
@Pluton
Da se i ja uključim, jer duoble zizag je tema, koja i mene zanima. Uz pretpostavku, da je admiral na jednom od prijašnjih grafova tačno nacrtao po EWT val 1 i val 2 na DAX-u, val 3 se može jednostavno izačunati po formuli. Zanimiljivo , da se targeti prema zigzagu i EWT skoro u potpunosti podudaraju. Evo slike:
Na Admiralovom grafu se vidi, a i on je tako napisao da je zavrsio impulsni val iza kojeg slijedi korekcija i onda up. Nije dao target niti se izjasnio dali dugorocno ili kratkorocno up, ali meni je izgledalo kao da misli da je to zavrsio 1 val za gore (narocito zato jer je rekao impulsni) iza kojeg slijedi 2, te onda treci prema gore. Ja sam se kasnije javno ispricala i rekla da smo se mozda krivo razumjeli, te zamolila da mi potvrdi dali se slaze samnon da je to zavrsetak velike četvorke.
i još jedno pitanje za vas veselo društvo ovdje… zašto se nitko ne bavi analizom SP-a, nego gubite vrijeme na drugoligaše poput Dax-a i Crobex-a koji ga ionako prate. Ajde Crobex još mogu razumjeti, tu smo doma i tak… imamo veliku betu u odnosu na SP, jer smo plitki i nelikvidni, pa je i za očekivati replikaciju SP-a X 2 kako smo to činili u medvjedu zako ćemo činiti u biku. Ali da se bavite Dax-om?? Pato je najšupačkiji index u Evropi… zašto ne analizirate Fuci?
Pa zato sto se nalazimo u Europi a ne u Americi. Nije bitno dali je DAX, CAC ili FTSE, svi oni odraduju veliku cetvorku. Ameri su ispred i odraduju 1 primarni val. Ali mi smo naravno ispred Europe pa smo u skladu sa S&P .
[smiley] [smiley]
Nekazem da se padovi u nekim trenucima nece poklapati, ali S&P ce tada odradivati val 2 korekcije, a mi val 5 bear marketa. A u to ces se uvjeriti kad bude.
…zašto Z-Z crtate samo okomiti preme gore??? može li on biti i Z-Z prema dole ili vodoravno???…
neke stvari je vecina previdila…bit ce iznenadjenja sljedeci tjedan cini mi se,bit ce i smijeha….
@tigrus kojeg izuzetno cijenim kao tehnicara,i koji inace posta grafove u oba smijera radi lakse orijentacije…malo mi je cudno da je uzeo korekciju da se mora desiti pod sigurno…no prisjecanja radi 1850 je bilo probijeno na trenutak u petak,doduse nije se odrzalo iznad…no sto ako ipak dodje do probijanja magicnog otpora 1850…ne tvrdim da sigurno hoce,ali cinjenica je da se taj scenarij nemoze iskljuciti…pozz
Tisak pred eksplozijom.
nadam se na gore
peace
nisam u nista 100% siguran.
pa tako ni u ovu korekciju.
samo gledam vjerojatnosti.
vjerojatnost za skoru korekciju je velika i zato sam joj dao najvise pozornosti.
sto se tice nastavka rasta, imam spremnu i alternativu opciju.
ali sanse za neki ozbiljniji nastavak rasta su male i rizik je prevelik.
alternativni scenario cu postati ako se ameri zadrze 2 dana iznad 940.
do tada je aktualan scenario korekcije.
[wink]
ht, kao i tisak, mora van trokuta.
nadam se uzbrdo !
peace
Moje je misljenje da ce se Crobex rasti do 100% prethodnog pada 1870, zatim slijedi korekcija do 1730 i onda rast do 2125.
@plutonice, ne mogu se složiti.
mislim da je sp ključ cjelokupnog tržišta.
u prilogu usporedba sp-a i crobexa, a isto je i sa drugim indexima
i jedan rezime:
2 su glavna mišljenja
– 3. val je završio u prosincu i ovo je abc od četvorke (još traje primarni 1-P1. Znači, kratki predah i još 1 impuls gore, pa 5 val dolje
– 5. val je završio 9.3. (primarni 1) i ovo je početak P2, mogućeg duplog flata koji bi završio krajem ove godine (a od abc, 3-3-5) .
neki dan sam stavila mjesečni graf oba bear marketa sp-a:
prvi je trajao 3,5 godine,
testirano je dno 3 puta,
isto kao i sad prešli su 2 x preko 23%, i na "dnu" su se zadržali 10 mjeseci
plava linija na grafu je Moving Average Simple (SMA) 200, probijena je i u svibnju i ništa se spektakularno nije dogodilo, ali stavljam je jer se o tome dosta piše.
sp prognoza: kratkoročno gore, do 945-950 (možda sutra)
tek probijanjem svih ovih linija koje se nalaze oko 950, moći će se jasnije iščitati uzorak i nastavak
ps. ne slažem se s tvojom izjavom da sp nije bitan za analizu crobexa
@plutonice, ne mogu se složiti.
mislim da je sp ključ cjelokupnog tržišta.
u prilogu usporedba sp-a i crobexa, a isto je i sa drugim indexima
i jedan rezime:
2 su glavna mišljenja
– 3. val je završio u prosincu i ovo je abc od četvorke (još traje primarni 1-P1. Znači, kratki predah i još 1 impuls gore, pa 5 val dolje
– 5. val je završio 9.3. (primarni 1) i ovo je početak P2, mogućeg duplog flata koji bi završio krajem ove godine (a od abc, 3-3-5) .
neki dan sam stavila mjesečni graf oba bear marketa sp-a:
prvi je trajao 3,5 godine,
testirano je dno 3 puta,
isto kao i sad prešli su 2 x preko 23%, i na "dnu" su se zadržali 10 mjeseci
plava linija na grafu je Moving Average Simple (SMA) 200, probijena je i u svibnju i ništa se spektakularno nije dogodilo, ali stavljam je jer se o tome dosta piše.
sp prognoza: kratkoročno gore, do 945-950 (možda sutra)
tek probijanjem svih ovih linija koje se nalaze oko 950, moći će se jasnije iščitati uzorak i nastavak
ps. ne slažem se s tvojom izjavom da sp nije bitan za analizu crobexa
da, to je to.
@ vdkt
u teoriji bi trebao dohvatiti 380 min., prema razini u siječnju. Mislim da je to teško obzirom na slabu likvidnost i loše izvješće.
Prema TA, ima dvostruki fibo otpor na 338-342, prema gannu otpori: 282, 316
Opet, oni znaju sve odraditi u jedan dan:)
@tigre
neka smo se ti i ja oko nečega složili:)