Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moja prognoza za SP 500 danas krajem trgovnja ili početkom trgovanja u ponedeljak = 893. Da vidim ima li tko hrabrosti,da stavi svoju cifru. [cool]

pogodi sp?
🙂 933

i dvije šire slike u prilogu

dupli cik cak?

objašnjenje: ako je ovaj drugi impuls (trojka) iste dužine kao prvi, onda nisu dio "velike jedinice" nego grande cik caka, a kraj bi možda bio ..najesen?

Ni ja nemogu da izdrzim a da ne komentiram takvog profesionalca. DAX nije odradio nikakav impulsni val nego odraduje double zigzag korektivnu četvorku koja ima target ukoliko bi vrh Y bio jednak vrhu W otprilike 5085 (ne kazem da nemoze malo vislje ili malo nize). Nakon toga slijedi val 5 koji ce ga dovesti na ozujsko dno ukoliko dno 5 bude identicno dnu 3, u protivnom nize. Dobro moze i neuspjela petica ali necemo sada komplicirati. Uglavnom ispod 4000 bodova. Neznam kako vi to kao profesionalac niste uocili ? Nemojte me tjerati da crtam grafove i postam slicice kako izgleda double zigzag da nesto dokazem, malo na google pa usporedite sa DAX-om. A i vrijeme ce pokazati.

Da li Vi ovime želite reći da ne postoje kratkoročni, srednjoročni i dugoročni trendovi, već samo dugoročni?

Ivan Grbac
[/quote]

@plutone
jesi li pomislio da je velika 5 završila 9.3?

evo malo trokutova sa moje omiljene

http://aqua-art.org/news.php

Ni ja nemogu da izdrzim a da ne komentiram takvog profesionalca. DAX nije odradio nikakav impulsni val nego odraduje double zigzag korektivnu četvorku koja ima target ukoliko bi vrh Y bio jednak vrhu W otprilike 5085 (ne kazem da nemoze malo vislje ili malo nize). Nakon toga slijedi val 5 koji ce ga dovesti na ozujsko dno ukoliko dno 5 bude identicno dnu 3, u protivnom nize. Dobro moze i neuspjela petica ali necemo sada komplicirati. Uglavnom ispod 4000 bodova. Neznam kako vi to kao profesionalac niste uocili ? Nemojte me tjerati da crtam grafove i postam slicice kako izgleda double zigzag da nesto dokazem, malo na google pa usporedite sa DAX-om. A i vrijeme ce pokazati.

Da li Vi ovime želite reći da ne postoje kratkoročni, srednjoročni i dugoročni trendovi, već samo dugoročni?

Ivan Grbac
[/quote]

@plutone
[/quote]
bravo…zbog ovog imas 3 stotke…ne zato sto je lijepo za cuti,nego stoga sto mislim da si u pravu..

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

mogo bi drug Grbac kao i kolega techman priložit životopis na forum! [smiley]

zašto nije 4:
prema SP 500:
kad je sp prešao 802 boda, preklopio je val 1.
poslije toga, ovaj uzlazni val (od ožujka) prema pravilu se ne smije zvati 4

pa čak i da je na crobexu 4 kako pluton kaže, gdje bi završila petica?
prvo je potrebno korigirati ovaj pad sa min 38% – to bi bio crobex na najmanje 2820.
iskreno govoreći, kad bi crobex došao na 3000, bilo bi mi svejedno kako se zove:)

Ivan Grbac

Pa kakvo je to pitanje ? Naravno da znam da postoje kratkoročni, srednjoročni i dugoročni trendovi, ali to nema veze sa mojim komentarom. Dobro mozda je bilo malo pregrubo, ispricavam se, nije mi intencija nikog vrijedati na ovom forumu. Vi ste rekli i na grafu kojeg dajem u prilogu pokazali da je zavrsio impulsni val iza kojeg slijedi ABC pa zatim ide gore. Moje je pitanje bilo kako niste prepoznali da je to C od Y ciklusa double zigzaga koji ide do cca 5150 cime zavrsava velika cetvorka, a zatim slijedi velika petica koja ce odvesti DAX ispod 4000 bodova.

@plutone
[/quote]

U tom slucaju 4 bi imala premali retracement i nebi bila sideway korekcija, a po EWT pravilu ukoliko je 2 sharp 4 je onda sideway. Najvjerojatnije ce se uspjeti odraditi retracement koji i je po EWT pravilu a to je barem 23,6% sto je 2125. Cudi me to tvoje pitanje kad post ranije spominjes zigzag sto je sta drugo nego korekcija. Mada osobno ja mislim da nije zig zag nego flat.

Pa kakvo je to pitanje ? Naravno da znam da postoje kratkoročni, srednjoročni i dugoročni trendovi, ali to nema veze sa mojim komentarom. Dobro mozda je bilo malo pregrubo, ispricavam se, nije mi intencija nikog vrijedati na ovom forumu. Vi ste rekli i na grafu kojeg dajem u prilogu pokazali da je zavrsio impulsni val iza kojeg slijedi ABC pa zatim ide gore. Moje je pitanje bilo kako niste prepoznali da je to C od Y ciklusa double zigzaga koji ide do cca 5150 cime zavrsava velika cetvorka, a zatim slijedi velika petica koja ce odvesti DAX ispod 4000 bodova.

5150 razina koju navodite nalazi se točno na 0,618 Fibonacci expansion razini vala kojeg sam ja označio uz 50% retrace.

Lijep pozdrav. Ivan

Službeni predstavnik Admiral Markets Ltd.

Moje je misljenje da je ipak petica zavrsila 9.3 jer ne vjerujem da nakon sto je u Americi prosao test za banke i nakon toga su isli u plus, vise nema te vijesti koja nas moze vratiti na razine od 1250Crobex ili SP 650.
Eventulano ih nezaposlenost ako dode do cca 10% moze vratiti.

Jedna prigodna posto nitko ne zna u kojem smo valu.

Dao bi’ sto Amerika,
Sve na svijetu ja bi’ dao
Tek da sjednem na verandu
Pa uz karte i bevandu
brojim valove

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

New Report

Close