Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jednog pogleda na mogući ishod daljnjeg trgovanja, moguće da smo upravo odradili impulsni (5 valova) rastući val, pa slijedi ABC. U prilogu je grafikon za DAX pošto je on nekako najbliži nama.

Ivan Grbac

Nisam mogao izdržat a da se ne javim s obzirom da ste tu prisutni u ime
nekakvog profesionalnog financijaša pa me zanima da probate pojasnit koliku
i dali uopće mogu imat nekakvu težinu ovakva vaša TA. Naime svjedoci smo čitavog
ciklusa promašenog pogleda ako gledamo da su naši profi fondovi privlačlili udjelilčare
sa perspektivom dugoročnog ulaganja od min. 5 godina a sad možemo vidit da su nakon 5
godina na 50% od početnog udjela.
Pitanje je kako su savjetovali udjeličare dali možda ovakvim vašim metodama na koje
bi se u najmanju ruku moglo dobro nasmijat. Ako nisu dovoljne te metode dali možemo
i ovaj vaš graf uzet sa laganim smješkom i volio bi da nastavite sa istim s obzirom da
vidimo kakvu vjerojatnost predviđanja vi profesionalci ostvarujete.

i dali uopće mogu imat nekakvu težinu ovakva vaša TA. Naime svjedoci smo čitavog
ciklusa promašenog pogleda ako gledamo da su naši profi fondovi privlačlili udjelilčare
sa perspektivom dugoročnog ulaganja od min. 5 godina a sad možemo vidit da su nakon 5
Pitanje je kako su savjetovali udjeličare dali možda ovakvim vašim metodama na koje
bi se u najmanju ruku moglo dobro nasmijat. Ako nisu dovoljne te metode dali možemo
i ovaj vaš graf uzet sa laganim smješkom i volio bi da nastavite sa istim s obzirom da

Ne vidim zašto Vas smeta to da sam podijelio sa forumašima jednu analizu. Naravno da psihologija mase nije mjerljiva, te naravno da kod TA ništa nije 100% sigurno, no zato postoje vjerojatnosti, postoje obrasci i postoji osobna prosudba o dozvoljenom riziku.

Sve što gledamo na grafikonu ne proizvodi neko strano tijelo ili super mozak koji je neshvatljiv i neuhvatljiv. Iza svakog grafikona stoje ljudi koji su također vođeni svojim emocijama, strahom i pohlepom.

Količina novca dostupna za investicije diktira kretanje tržišta, uzmemo li u obzir da je cijeli financijski sustav podignut na kreditima, a sada se upravo povećava kreditna masa kod banaka i povećava ponuda novca, lako je doći do zaključka šta se može dogoditi. Smatram kako takva politika nije dugoročno održiva, te da će financijski sustav kad-tad udariti u zid, no moje uvjerenje mi neće pomoći ukoliko idem protiv tržišta.

Moja analiza nije poziv na kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta, već moje viđenje o mogućem razvoju situacije. Kritičnost spram moje ili bilo čije analize je pozitivna odlika, stoga nemojte misliti da je ovo napad na Vašu rekaciju.

Ivan Grbac

Službeni predstavnik Admiral Markets Ltd.

Ne vidim zašto Vas smeta to da sam podijelio sa forumašima jednu analizu. Naravno da psihologija mase nije mjerljiva, te naravno da kod TA ništa nije 100% sigurno, no zato postoje vjerojatnosti, postoje obrasci i postoji osobna prosudba o dozvoljenom riziku.

Sve što gledamo na grafikonu ne proizvodi neko strano tijelo ili super mozak koji je neshvatljiv i neuhvatljiv. Iza svakog grafikona stoje ljudi koji su također vođeni svojim emocijama, strahom i pohlepom.

Količina novca dostupna za investicije diktira kretanje tržišta, uzmemo li u obzir da je cijeli financijski sustav podignut na kreditima, a sada se upravo povećava kreditna masa kod banaka i povećava ponuda novca, lako je doći do zaključka šta se može dogoditi. Smatram kako takva politika nije dugoročno održiva, te da će financijski sustav kad-tad udariti u zid, no moje uvjerenje mi neće pomoći ukoliko idem protiv tržišta.

Moja analiza nije poziv na kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta, već moje viđenje o mogućem razvoju situacije. Kritičnost spram moje ili bilo čije analize je pozitivna odlika, stoga nemojte misliti da je ovo napad na Vašu rekaciju.

Ivan Grbac
[/quote]

Dapače vaša reakcija je na mjestu al da ponovim veselili bismo se vašoj analizi pa ako može
nekakvoj srednjoročnoj ako su nam kratkoročne dosta vidljive a dugoročne se nebi usudili
prognoziratsvi analitičari zajedno makar kao što ste rekli da je ponašanje moždanih vijuga
svatljivo.
Kreditna masa? mislim da tu nema nikakvih zagonetki s obzirom da svijet tako vjekovima
funkcionira na dužičnovjerovničkim odnosima dok se ne dođe do nekakvog zida ili bolje
reći nekakvog novog rata po n-ti puta……

evo jedan target za sve kešomane,nitko ne spominje dokle bi crobex mogao ja kažem do cc 2500 .to bi bio konačan target ,naime na crobexu je vidljiv trokut koji se uspješno realizira,u prilogu slika ,i primjer kako se određuje target,ajd bok kešolovci

evo jedan target za sve kešomane,nitko ne spominje dokle bi crobex mogao ja kažem do cc 2500 .to bi bio konačan target ,naime na crobexu je vidljiv trokut koji se uspješno realizira,u prilogu slika ,i primjer kako se određuje target,ajd bok kešolovci

ovo je ok.
ali nece pravocrtno do 2500.

Crobex vidim pun trokuta. Bermudskih trokuta

evo i primjer za trokut sa targetom

@vrela

samo za tebe, Vrela kolegice.
[smiley]

posto sam nikakav tehnicar,a zanima me dali ikakve veze ima to sto nam se likvidnost povecala puno vise procentualno u odnosu na index,tj dali to sta znaci??…unaprijed hvala..

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

što se mene tiče korekcija će se odvijati bez mene,iz iskustva mogu reči da kod korekcije uvijek nešto pođe po zli ,nikda po planu ,zato ja držim čvrsto trenutne pozicije,tigre sjeti se samo kešolovce oni čekaju korekciju negde od 750 bodova s&p 500,a nikako da dođe,

@ Vrela

Vrela kolegijce, nema sto poci po zlu.
sve je jasno – mislim – mozda nije, ali ja ne vidim drugu opciju osim korekcije.

posto sam nikakav tehnicar,a zanima me dali ikakve veze ima to sto nam se likvidnost povecala puno vise procentualno u odnosu na index,tj dali to sta znaci??…unaprijed hvala..

ako je istina da su mirovinci i fondovi ušli ,a oni su ušli baš kada je trebalo,odnosno kada je odrađen prijelom za trokut i obrnuti h&s I TADA SU ULUPALI BRDO KEŠA ,po meni minimum minimuma je crobex 2000 bodova ,a 2500 kako konačan target

New Report

Close