Jedno pitanje, svi smo bili svjedoci uzleta svjetskih burzi i Crobija u svibnju prošle godine do 4000, a tada slobodan pad. Ponavlja li se povijest? I tada su veliki znalci govorili gluposti tipa "tko sad prodaje ostati će bez gača" i slično? Mislim da se ne kaže bezveze "sell in may and go away". Meni osobno je i bull i bear dobra opcija jer sam 50:50 cash dionice, ali bih ipak volio doznati što je izglednije da se prešaltam na jednu stranu, pa ako ima netko tko nije totalni hoštapler da ovu situaciju malo objektivnije analizira?! Nisam vičan TA, uvijek sam ulagao prema osjećaju, a u ovome trenutku zaista ne znam kuda.
Čemu briga! Normalno je da ide gore, i isto tako i da ide dolje. Treba uvijek biti oprezan. Bit će burze dok je svijeta i vijeka. Malo gore, malo dolje, pa tko šta uhvati. Uživajte!
Nakon ovog proboja danas, izgleda da je definitivno peti val odrađen od vrha u siječnju pa do dna 9. 3. koje je stvorilo lower low i istovremeno napravilo divergencije s dnom 3. vala… što je vrlo čest slučaj.
Današnjim probojem crobi je već na gotovo 90% retrace-a od posljednjeg vala (pada), što redovito znači da to više nije korekcija na taj val nego novi impuls…
Osim toga jednom sam stavio ovdje graf kako je u ožujku probijena godinu i pol stara linija otpora na RSI…
Inače, koliko se sjećam postoji nekakvo pravilo da se 3. val EWT podudara s izlaskom dobrih / loših vijesti. Na lošima je tako bilo. Za dobre ćemo vidjeti. To znači da konkretne pomake i dno u realnoj ekonomiji, može se očekivati otprilike istovremeno s 3. valom na burzi…
No, ništa nije pravocrtno. I u najboljim vremenima može se gubiti i u lošima zarađivati… [bye]
90% retrace čega ? 3 vala sigurno ne. Dali si ikad čuo za expanded flat korekciju. A po pravilu EWT flat korekcija bi trebala biti bar 23,6% retrace od 3 vala, što bi bilo na 2140 bodova. Nekako mi se cinilo preoptimisticno da bi Crobex to mogao školski odraditi ali ipak…Uglavnom moje je misljenje i dalje da 5 val jos nije odraden.
Da, "dionice rasti neće pasti"………..pa ti sam odluči gdje ti zarez najviše paše [thumbsup]
ne znam bas s tim zarezima ionako ih ne koristim al evo ti slika krobeksa…
crvene crte koje nisu paralelne na grafu cijene(krobeks himself) i na onim nekim cudnim grafovima ispod (a.k.a. oscilatorima) ukazuju na divergenciju i mozda bi bilo pametno "pobrat vrhnje" …
al meni ovaj bull(ako je bull) sto ga vise gledam sve mi vise "smrdi"
ps. ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju…
Da, "dionice rasti neće pasti"………..pa ti sam odluči gdje ti zarez najviše paše [thumbsup]
ne znam bas s tim zarezima ionako ih ne koristim al evo ti slika krobeksa…
crvene crte koje nisu paralelne na grafu cijene(krobeks himself) i na onim nekim cudnim grafovima ispod (a.k.a. oscilatorima) ukazuju na divergenciju i mozda bi bilo pametno "pobrat vrhnje" …
al meni ovaj bull(ako je bull) sto ga vise gledam sve mi vise "smrdi"
ps. ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju…
[/quote]
Bul… hm… ja gledam čisto po indikatorima i zaključujem slijedeće:
1. BB je probijen, počinje sa širenjem,
2. Gap prema dolje nije zatvoren,
3. ADX je 26 i u porastu je, što govori o postojanju trenda,
4. ADX + je definitivno iznad ADX – i ima pozitivan trend,
5. MACD daje pozitivan signal,
6. Gledano CMO 20 i SMA 9 = kupovni signal,
7. A možda se varam .. pa si ti u pravu.. ali to je moje mišljenje [rolleyes]
A čini se da nisam puno pogriješio… ispravite me ako se varam… naravno, treba pričekati kako će danas završiti, ali mislim da će sasvim solidno…. pa da vidimo kam se sutra kotrljamo.
mislim da najbolje govori legendarna: "Cijene će rasti dok ne poćnu padati, a padati će do trenutka kada započnu rasti! 🙂 A korištenjem TA se lijepo može vidjeti prekretnice….
A čini se da nisam puno pogriješio… ispravite me ako se varam… naravno, treba pričekati kako će danas završiti, ali mislim da će sasvim solidno…. pa da vidimo kam se sutra kotrljamo.
evo crobex intra10 min. – s ovakvim rastom mozemo samo u "rupu upast"…
prestrmo to ide da bi bila 3ojka od bulla- a mozda i nije…
dobro je napisao @pluton stranicu prije – sve je ovo korektivni 4. val
[/quote]
Hoćemo u janjetinu i litru i vodu da ide gore i dalje? 🙂
Kakave veze ima 10 min graf.. ok.. za day trejdere.. ali gledaj malo na duži rok.. naravno ako nisi day trejder….
[/quote]
Hoćemo u janjetinu i litru i vodu da ide gore i dalje? 🙂
Kakave veze ima 10 min graf.. ok.. za day trejdere.. ali gledaj malo na duži rok.. naravno ako nisi day trejder….