Izgleda, da ipak još malo idemo u +.
Gospon knecht kaj ne ide DAX na 3600 kak ste najavili prije 20 dana?
Bez teških osećaja, primetila sam na vašemu grafu lijepi obrnuti kapendhendl pa sam ga grubo nacrtala.Pozdrav
Ne ide.. gospa brankice. Išlo samo do cca. 3850.. što ćeš – greška u koracima pa roknulo malo manje od mog očekivanj(ali je roknulo- to je važno). Nego imate li vi koju ideju? Samo bubnite, za kojih 20 dana ćemo vidjeti koliko ste u pravu. Samo hrabro.
@TunaSlad,
pisao sam o S&P500, moja greška što nisam precizirao.
Tu je puno lakše brojati valove nego na Crobexu, a mišljenja sam da će Crobex pratiti Ameriku u stopu.
Možda griješim, ali ja to tako vidim.
jasno je meni da si govorio o amerima. mi se s njima (kao i skoro cijeli svijet) pratimo u stopu zadnjih godinu i pol, ali općenito ne. ako su oni i imali taj ciklički A i B, mi nismo. vrhovi i dna raznih indeksa se dosta poklapaju, ali nisu svi vrhovi isti niti sva dna ista. samo to sam htio napomenuti. count crobexa očito nije isti kao count amera. barem na onim dugoročnijim razinama.
@megud
sp500 se muva oko sredisnje linije kanala (otpora) koja je na 840.
ne bi smio otici ispod 840 jer onda ide na 817 gdje je donja linija….
plutone, kolega. ovo tvoje kauntanje traje već 30tak stranica, a da većini i dalje nije jasno kak ti to vidiš crobex. ajde budi ljubazan, pa uzmi ovaj graf koji si me jednom tražio
Vaš link
i lijepo brojke na valove, pa će svima biti jasno na što misliš. neće li tako biti jednostavnije nego pisati toliko teksta svako malo?
a i postat ćeš zvijezda ako se odvije po tvom planu [smiley]
Imas pravo Tuna, bilo je i previse price, svatko ima pravo na svoje misljenje. Zadnji puta postam graf i moju prognozu. Ima jos malo prostora za rast cca do 1635 fibo 61,8% (mozda nekim cudom malo vise) i odraden je 4 korektivni val (running flat). Slijedi 5 val prema dole. Dali sam ja u pravu ili seminarko koji tvrdi da slijedi još 12 tjedana rasta, ili mozda guverner koji vice da je krenuo bull market, a mozda tigrus koji smatra da je krenuo rast i da cemo samo odraditi korekciju 2 vala vrijeme ce pokazati.
Spx ostao u kanalu,divergencije koliko hoćeš,formacija inverted dark cloud cover,td combo 11.Na croebxu mi je posebno interesantan ovaj count.
@pluton
zahvaljujem. meni je sad jasno o čemu pričaš.
probao sam zumirati donji dio tvojeg kanala da vidim do kud bi mogli pasti. kanal dolazi do nule negdje krajem svibnja (za mjesec i pol). uzeo sam optimističniju varijantu od nule – pad do crobex 200 – i ako se tu trebamo odbiti onda moramo odraditi pad od nekih skoro 90% (sa oko 1600 na 200) u sljedeća tri tjedna. svašta smo prošli u zadnjih godinu i pol, pa je valjda i to moguće. mada je to meni malo nategnuto. no, nikad ne reci nikad.
(nadam se samo da taj val sa oko 1600 na 200, znači oko 1400, bodova neće biti prekratak na grafu)
@pluton
probao sam zumirati donji dio tvojeg kanala da vidim do kud bi mogli pasti. kanal dolazi do nule negdje krajem svibnja (za mjesec i pol). uzeo sam optimističniju varijantu od nule – pad do crobex 200 – i ako se tu trebamo odbiti onda moramo odraditi pad od nekih skoro 90% (sa oko 1600 na 200) u sljedeća tri tjedna. svašta smo prošli u zadnjih godinu i pol, pa je valjda i to moguće. mada je to meni malo nategnuto. no, nikad ne reci nikad.
(nadam se samo da taj val sa oko 1600 na 200, znači oko 1400, bodova neće biti prekratak na grafu)
Joj deca,kaj se tu sve ne bu još pročitalo.Gospon tuna a da još malo produljite kanal pa da završimo u minusu,kaj velite,bik mamicu
@pluton
kolega,evo sad cu ti ja reci ne da je nemoguce nego je totalno nemoguce.sanse da crobex kroz tri tjedna zavrsi na 200 bodova ti je isto ko da ti s automobilom iz zg dodjes u st za pol sata ili tak nekako,tj ima sanse ali nikakve…no to je samo moje misljenje…
pa samo sam htio vidjeti kud bi mogla voditi plutonova varijanta. šta se odmah ljutite.
@pluton
Po vašem grafu kad dođemo do 200, onda bi mogi krenuti dalje u minus. [thumbsup]
A iz minusa možemo u beskonačni minus
zamisli kupuješ Ingru po -40 kuna, npr. 1000 komada, daješ nekome -40.000 kuna????
Kako to izvesti?