Kakve sada ja veze imam sa Cromanom Asko?
Nikakve. Nadam se da si me razumio da je greška u pitanju…[smiley]
eto ti ga na … začas se sjenka fundamentalista nadvila nad nas ….
vjeko, vraćaj temu FA na Tržišta kapitala, da se riješimo ove bande neradničke … [lol] [lol] [lol] [lol]
He he…pa ja sam bliži TA nego što ti misliš i radim je dosta često sa Metastockom samo za mene nije TA drljanje po EWT. NHF…[smiley]
otkada je TA zavladala na trzistu sve ide samo dolje [smiley][kiss]
ako je to razlog padu, odričem se svega …
[wink]
fazan: ” eto ti ga na … začas se sjenka fundamentalista nadvila nad nas …. vjeko, vraćaj temu FA na Tržišta kapitala, da se riješimo ove bande neradničke … [lol] [lol] [lol] [lol] ” He he…pa ja sam bliži TA nego štio ti misliš, samo za mene nije TA drljanje po EWT. NHF…[smiley]
otpor, potpora, trend, svijeće … to si neki dan napisao …
jasno da je to kod nas glavno i praktički jedino moguće analizirati …
inače, mnogo si pametan dečko … [rolleyes]
Problem tehničke je što je u direktnoj suprotnosti sa EMH (teorijom efikasnog tržišta)
na kojoj zapravo svako tržište sazdano na javnim i dostupnim informacijama raste, pada, općenito reagira.
Problem je i u tome da se često pronalaze paterni koji ne znače ništa ili ne postoji, tzv Selfdestroyed paterns.
A na kraju, problem je i u količini upotrebe TA kao oslonca za ponašanje na tržištu. Što je više ljudi koristi, to je ona više podložna rapidnim devijacijama, tako da sama sebe poništava. IMHO.
[smiley]
Ipak protiv kvalitetne TA analize, pa makar i za zabavu, nemam ništa protiv.
A na kraju, problem je i u količini upotrebe TA kao oslonca za ponašanje na tržištu. Što je više ljudi koristi, to je ona više podložna rapidnim devijacijama, tako da sama sebe poništava. IMHO.
[smiley]
Pigmalion? Samoispunjavajuće proročanstvo i protu-kult koji iskorištava sljedbenike TA te time poništava učinak i dolazi do svog cilja – prodaje bez rušenja cijene?
Pigmalion? Samoispunjavajuće proročanstvo …
Ne SLK, ne mislim na to.
Već nešto dosta jednostavnije.
Ako ja i ti imam TA koji nam govori o uzlaznom trendu, kupujemo i trend ćemo potvrditi predvidljivim ponašanjem, jel’.
Ako za to znamo ti, ja i još 400 drugih, što smo onda dobili?[wink]
Vrlo pojednostavljeno
Ne SLK, ne mislim na to.
Već nešto dosta jednostavnije.
Ako ja imam TA koja mi govori o uzlaznom trendu, ja kupujem i trend se dešava.
Ako za to znamo ti, ja i još 400 drugih, što smo onda dobili?[wink]
Pa samoispunjavajuće proročanstvo. Sami ispunjavamo svoje proročanstvo.
Asko:
”
Pa samoispunjavajuće proročanstvo. Sami ispunjavamo svoje proročanstvo.
He he vidim ja da treba jedno predavanje…NHF SLK, mislio sam na nešto drugo, nema veze.[smiley]
Kolega Croman, meni je žao tebe što se trudiš uvjeriti nas da nešto znaš.
Kod mene to neće proći a kao ni kod većine imalo obrazovanijih u financijama.
Zapravo nemam ništa protiv tebe osim što navlačiš “nejaku investicijsku čeljad” zabludu.
Asko, nemoj tako. Opet će se naljutiti, i ostaviti Hrvate same.
A, lijepo im je govorio: