Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja cu ti sve objasnit iako mislim za ewt da nitko pojma nema osim CRomana

U bear marketu korektivni valovi su 2 i 4

Za crobex je lakomoguće da je 1240 bilo završeno A, odradjeno u 5 valova
Sada bi trebala biti korekcija toga pada ili B odradjeno u 3 vala
i na kraju završni pad C opet u 5 valova..

možda je 1240 bila tek trojka od Velikog A
možda je bila 5. od C i gotov bear
Možda je bila 3 od C

jedini croman zna

za sp500 ti je sve dobro objašnjeno,

Bez uvrede kolega ali ja stvarno gubim strpljenje. Lijepo dam prije link gdje je objasnjena korekcija bear marketa drugog ili cetvrtog vala. Na slici lijepo mozete vidjeti, (oni koji ne vide neka stave naocale) da je A vislji vrh od vrha B, te nakraju slijedi vrh C koji je u slucaju running flata nizi od A (vrh koji sada odradujemo). E sad mi lijepo objasnite kako je A na 1240 a B se odraduje na recimo 1600. Dali je 1240>1600 ? Tko zna mozda meni fale i osnove matematike.
http://thepatternsite.com/EWRunning.html

[wink]

Jel moze netko postati 60min ATPL i IGH.

Hvala

evo plutone možda ti ovo pomogne.

možda bi i ti trebao skinuti naočale da ti se malo otvori vidno polje [wink]

dakle, pogledaj širu sliku i nemoj gubiti strpljenje tako brzo.

inače se u načelu slažem s tvojim countom, samo ga još treba točno locirati na ovom grafu u prilogu.

tvoj bi komentar dobro došao.

Koliko može maksimalno imati valova u padu jedan index

HANS, ŽELIŠ LI SE PROVOZAT NA MOJOJ METLI...IAKO NISAM ZLI PROROK

inače se u načelu slažem s tvojim countom, samo ga još treba točno locirati na ovom grafu u prilogu.

Hvala Poseidon, mozda imas pravo da ne trebam brzo gubiti strpljenje, ali ja se stvarno trudim objasniti a vidim da me nitko ne razumije pa tako nisi ni ti. Sliku koju se postao gdje se vidi da je A nizi od B je korekcija bull marketa. U ovom slucaju na slici je to A,B,C korekcija velikog I vala i krece se naravno prvo A dole pa B gore pa C dole. Kad imamo korekciju bear marketa recimo u slucaju da radimo veliki C prema dole i odradujemo 4 val korekcije (sto kazes da neki misle, a mislim i ja) stvar je obrnuta jer je i korekcija u razlicitim smjerovima, slazes se. Uglavnom nadam se da ce slika u prilogu malo pojasniti stvari.

Hvala Poseidon, mozda imas pravo da ne trebam brzo gubiti strpljenje, ali ja se stvarno trudim objasniti a vidim da me nitko ne razumije pa tako nisi ni ti. Sliku koju se postao gdje se vidi da je A nizi od B je korekcija bull marketa. U ovom slucaju na slici je to A,B,C korekcija velikog I vala i krece se naravno prvo A dole pa B gore pa C dole. Kad imamo korekciju bear marketa recimo u slucaju da radimo veliki C prema dole i odradujemo 4 val korekcije (sto kazes da neki misle, a mislim i ja) stvar je obrnuta jer je i korekcija u razlicitim smjerovima, slazes se. Uglavnom nadam se da ce slika u prilogu malo pojasniti stvari.

znači 5 val u C bi trebao završiti oko 1650 .šta nakon njega ??

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

plutone, kolega. ovo tvoje kauntanje traje već 30tak stranica, a da većini i dalje nije jasno kak ti to vidiš crobex. ajde budi ljubazan, pa uzmi ovaj graf koji si me jednom tražio
Vaš link
i lijepo brojke na valove, pa će svima biti jasno na što misliš. neće li tako biti jednostavnije nego pisati toliko teksta svako malo?
a i postat ćeš zvijezda ako se odvije po tvom planu [smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

@pluton

Ma razumijem ja tebe savršeno.
I ja sam mišljenja da smo u cikličkom C u kojem smo odradili primarni 3 i gazimo kroz 4 koja bi trebala biti u tri koraka (tu još ne znam je li odrađujemo intermediate A ili smo već u C), pa nas opet čeka 5 koraka na niže razine do konačne korekcije. Ciklički A o kojem pričam počeo je 2000.g. završio krajem 2002.g., B je završio u 10. mj. 2007.g, kada počinje C u kojem smo sada.
Tako ja to vidim, i nalazim dosta sličnosti s tvojim razmišljanjem.

Ali moraš znati da ima i drugih counta i mišljenja koji su drugačiji od ovog iznesenog, a možda su podjednako ostvarivi.

Npr. jedno od njih je i ovo koje ti ne možeš shvatiti, a to je da netko umjesto primarnog 3 vidi A, pa bi mu shodno tome naša 4 u kojom smo sada bila B, a 5 bi bio C. I s tim bi bila gotova korekcija. Smjer je sličan samo su razine i vremenski intervali drugačiji (B bi mogao potegnuti više, a i ne mora, a C bi mogao niže, a opet ne mora).

isprika što se ubacujem u raspravu, ali 2000te je crobex bio ispod 2000, a 2002. je dotaknuo 1300. gdje je tu ciklički A i B da bi mi sad bili u C?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

@TunaSlad,

pisao sam o S&P500, moja greška što nisam precizirao.

Tu je puno lakše brojati valove nego na Crobexu, a mišljenja sam da će Crobex pratiti Ameriku u stopu.

Možda griješim, ali ja to tako vidim.

Premješteno iz teme: Tehnička analiza i FOREX – pitajte analitičara iz Admiral Ulaganja

evo jedan graf ATPL dnevni

Izgleda, da ipak još malo idemo u +.

New Report

Close