Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na kraju, kad sam se započeo s ovime igrati, činilo mi se suludime. Sad kad pogledam dobivene rezulate, moram priznati da sam pomalo oduševljen. Vidjeti ćemo, kako će to s našim tržištem ići dalje.

Za sada je cijeli model u fazi fine tuninga, pa čak i laganme promjenjivosti specifikacije.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Znači ulazak na vrhu oscilatora, izlazak na dnu?
Možda bi bilo bolje okrenut naopačke, da ne bude zbrke…a sirovi prikaz sa bull/bear mi je još bolji.

James – očekivao sam da ćeš primjetiti signale koji dan-dva prethode promjeni trenda – što mi se čini puno vrednije od okretanja same krivulje indeksa!

evo malo "top of the pops" analize.

a) oscilatori vruci
b) bit ce borbe na koti 66% retracementa
c) ako prbije kotu i zadrzi se dva dana iznad nje mozemo ocekivati dow na prethodnom vrhu
d) prema slijedecem padu odrediti cemo u kojem smo valu i sto je trend.

[cool]

Tajgre

od 650 se svaki dan čeka da se nešto probije..a index za to vrijem 30 % up.
samo jedno je bitno.TREND JE RASTUCI!

Simke,
daj dva TA agrumenta da je trend rastuci.
i ja cu o tome dobro razmisliti.

plus, doci ce i do korekcije ako je ovo rastuci trend.
bar 33% ili 50%.
dakle, nije prisa….

Ne tigrus, nebum ja ništa davao, dva puta zaredom sam napisao kad je dno i kad ulazim.Svaki , ali svaki put kada sam napisao da ulazim, tko je ušao imao je priliku za zaradu bar 10 %..zadnja 2 puta i puno puno više.

Netreba mi TA da odredim promjenu trenda.

S obzirom, da je sad već razvidno (nakon pola sata od objave) da se MMM indeks nekima baš i ne sviđa – ali i ne samo zbog toga – indeks će u buduće biti prezentiran na posebnoj web stranici. Adresu ću naknadno objaviti. Tako će MMM indeks biti lakše pratititi u kontinuitetu. Usput će se moći prezentirati i druge okolnosti koje ga determiniraju. Svi oni koji budu to htjeli, moći će doći i do vrijednosti indeksa i za ona dva kritična, ali i indikativna, zadnja dana.

James – očekivao sam da ćeš primjetiti signale koji dan-dva prethode promjeni trenda – što mi se čini puno vrednije od okretanja same krivulje indeksa!

Pa zato mi je i bolji onaj prvi prikaz sa bull/bear krivuljom….indexi su za mase.

S obzirom, da je sad već razvidno (nakon pola sata od objave) da se MMM indeks nekima baš i ne sviđa – ali i ne samo zbog toga – indeks će u buduće biti prezentiran na posebnoj web stranici. Adresu ću naknadno objaviti. Tako će MMM indeks biti lakše pratititi u kontinuitetu. Usput će se moći prezentirati i druge okolnosti koje ga determiniraju. Svi oni koji budu to htjeli, moći će doći i do vrijednosti indeksa i za ona dva kritična, ali i indikativna, zadnja dana.

kritika je besplatna konzultacija.

Simke, ok ne moras iako bi bilo prikladno s obzirom na situaciju.
ja sam otvoren za obe varijate.

a) da je ovo samo retracement od padajuceg vala u padajucem trendu
b) da je krenuo drugi val (rastuci) istog padajuceg trenda

Najprije jedno zapažanje,

dok su cijene padale, puno ih se hvalilo kako su dokpljivanjem popravljali prosječnu cijenu. Naravno, suprotno svim teorijama i praksama efikasnog trgovanja.

Sad kad su cijene u porastu ne vidim da se netko hvali kako popravlja prosjek na više – kako bi to trebalo raditi prema teorijama i praksama efikasnog trgovanja.

Ne razumijem.Da popravljam cijene na više.Naravno da popravljam ali drugima a ne sebi…… [smiley]
Zašto bi dovraga popravljao cijene na više sebi?

New Report

Close