Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Brankica
Ma sve OK.

ne kužim??? dali ja krivo gledam ili???
http://finance.yahoo.com/q?s=%5Evix

Proćitaj moj post ispod gdje se ispravljam

pofuk

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Vlad vrati se!!!

Evo ti Vlada1111

http://vlad1111.mojblog.hr/

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@Brankica

Ma sve OK.

Gospon croata, mislim da ste koristili RSI na onom grafu DJI za divergenciju? Al kaj velite na ovu divergenciju sa OBV?

Pitanje za kesolovce, gdje ce biti Crobex kad SP uhvati Target?

Geronimo nemoj im to stavljat na forum, neka oni i dalje slušaju svog učitelja koji će im otkriti kako se obogatiti za "700 evra"
A bojim se da si čak prenisko stavio target, u svakom slučaju, ono što je osnovno si prikazao..Poštujte trend , kao što je geronimo, u ovom slučaju pisac, htio reci i nema greške.

Zbrajanje valova ostavite jedinome koji to zna, legendi Cromanu..
to što vi zbrajate je isto ovako
Uzmimo da je Niko pulić Croman a vi mangupi koji znate dobro vozit auto ,pa pokušavate sljemenskom cestom jurit 150 na sat. Naravno da svaki puta slupate auto..skupa škola! [bye]

@Brankica

Ma sve OK.

Gospon croata, mislim da ste koristili RSI na onom grafu DJI za divergenciju? Al kaj velite na ovu divergenciju sa OBV?

[/quote]
Ako cijena stvara niži vrh (lower high-LH),ali oscilator stvara viši vrh (higher high-HH),onda imamo skrivenu medvjeđu divergenciju.

@Brankica

Ma sve OK.

[/quote]
Ako cijena stvara niži vrh (lower high-LH),ali oscilator stvara viši vrh (higher high-HH),onda imamo skrivenu medvjeđu divergenciju.
[/quote]

Hvala kolega burza. Sad sam sigurna da nije alkohol za mene,bik mamicu

ne kužim??? dali ja krivo gledam ili???
http://finance.yahoo.com/q?s=%5Evix

Proćitaj moj post ispod gdje se ispravljam

pofuk
[/quote]

Što "pofuk"? Ti pišeš i pofuka pa si malo pomiješo nickove??? [lol]

Najprije jedno zapažanje,

dok su cijene padale, puno ih se hvalilo kako su dokpljivanjem popravljali prosječnu cijenu. Naravno, suprotno svim teorijama i praksama efikasnog trgovanja.

Sad kad su cijene u porastu ne vidim da se netko hvali kako popravlja prosjek na više – kako bi to trebalo raditi prema teorijama i praksama efikasnog trgovanja.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

… a sad nešto novo na ovom forumu.

Na razvijenim tržištima kapitala uobičajene su, čak i javne, statističke obrade različitih obrazaca i njihova izvršenja. Pa je, na bazi toga, relativno lako postaviti određene modele koji prilično točno detrektiraju točke efikasnog ulaska ili izlaska iz dionica.

U našim prilikama, prvo, nema statistika, a drugo, svega je 4-5 likvidnijih dionica uopće podložno bilo kakvoj analizi.

U takvim okolnostima uhvatio sam se rizična posla – poklušaja simulacije bullis i bearish obrazaca na našem tržištu.

Nakon prvih testiranja, usuđujeme se to prezentirati i ovim putem.

Radi lakšeg praćenja, idemo u dva koraka.

Prvi korak

Odabrao sam tridesetak obrazaca i mjerio njihovu prisutnost na domaćem tržištu.

Žutim okomitim crtama označena su mjesta gdje je došlo do izjednačenja utjecaja i bullish i bearish elemenata. Žuto – jer bi to trebalo shvatiti kao žuto svjetlo na semaforu. Upozorenje da slijedi određena promjena, bilo u smislu promjene trenda ili u smislu ponovnog jačanja postojećeg trenda (što je predmet drugog koraka). U svakom slučju – zona u kojoj je potreban oprez.

Drugi korak

Relativiziranjem odnosa između bullish i bearish elemenata dolazi se do određenog indeksa. Nazovimo ga za sada MMM indeks. MMM inkdeks zapravo konačno određuje precizno vrijeme efikasnog ulaska ili izlaska. Zeleno su označeni efikasni ulasci, a crveno efikasni izlasci.

Priložena slika je zaključena s vrijednostima od prije dva dana. Naime, uvijek postoji jedan dio obrazaca koji nije do kraja realiziran pa je moguće da nastupi naknadna promjena konačnog stanja u ta dva zadnja dana.

New Report

Close