@
pluton07
Kolega, mislim da ste na pravom tragu. Naime vaši zaključci su u skladu sa Vladovim analizama, prije nego li se isti povukao sa foruma, prateći podrobno postane grafove, komentare, za pretpostaviti je da odrađujemo veliku 4-orku, a da nam tek slijedi 5-ica!
Ovo je samo moje opažanje, ne imajući namjeru dovoditi u pitanje postane analize kolega.
Zao mi je da je Vlad napustio forum da nam da kakav komentar. Ajde Vlad zar su provokacije Ivane7 bile toliko ostre ?
Problem nekih ljudi je sto sve žele vidjeti crno na bijelo, bez trunke vlastitog znoja.
Ja ti NASDAQ nisam ništa kriv ako si slijepo pratila moj iskaz. Ako ti je ikakva utjeha, i ja sam bio uvjeren da će S&P dosegnuti bar 950 bodova do kraja siječnja (zato sam i kupovao pred kraj prošle godine), a evo ti dolje na grafu objašnjenje i zašto. EWT rječnikom.
Nažalost, moje prognoze se nisu ispunile što je bilo jasno već u prvim trgovinskim danima siječnja: 06.01.je S&P uhvatio vrh na tek 945 bodova, a nakon toga je počeo slalom prema dolje. Kada je S&P probio najprije 900, a potom i 870 bodova shvatio sam da je tadašnji count pogrešan i da neće biti ništa od tog targeta.
Onaj tko se ne bavi EWT-om to naravno nije ni zamijetio. Count se bitno promijenio. Međutim, srećom, upravo je na taj isti dan 12.01. kada je S&P napravio lom Crobex već narastao na ondašnju najveću vrijednost nakon korekcije (na 1880 bodova) unatoč zbivanjima na S&P-u, tako da sam se osobno ubrzo spasio daljnjih gubitaka.
Zar sam morao tada još detaljno objasniti kako je count pogrešan? Možda sam i mogao, ali većina je tada i dalje vjerovala u oporavak S&P-a. Ja više nisam, ali sam ionako već prije toga prestao pisati na ovoj temi jer mi se zgadilo. Na kraju krajeva ispala mi pogreška u najboljem slučaju od 5 bodova i 15-ak trgovinskih dana razlike. Za to sam kriv, a da sam pisao, vjerojatno bih to već rekao davnih dana! Ali ne mogu biti kriv ako netko ne razumije uopće materiju kretanja (ili označavanja) valova prema EWT principima.
Lijep pozdrav i nemojte ubuduće svakako moje savjete slušati, ako i dalje ne znate o čemu se priča. Niti mi je namjera ovdje bila gajiti ego niti išta drugo već posavjetovati se s ljudima. A ovo me samo podsjetilo zašto ne treba ovdje pisati (čitaj: previše samouvjerenih, previše licemjera, previše neznalica koje žele biti sveznalice). Doviđenja.
…nevolim crtati grafove, no po onima koje su crtali cijenjeni kolege, i ja sam uvjeren da 5-ica nije još … još imamo rasti-cca1600-1650, sa manjim korekcijama gore-dole, a onda ćemo "možda" braniti 1000-ovisi ipak i o Amerima, ali ne nužno-kao što smo do sada i viđali to-12 i 1 mjesec. Nakon toga idemo prema gore…i slaže se sa procjenama kretanja globalne krize…NO …OPREZ… JER VELIKI MOGU U MEĐUVREMENU OKRENUTI KAKO NJIMA ODGOVARA…
sve pet hanger
naglasak nije bio na analizi. uvik će biti i pogrešnih i točnih
naglasak je bio na vašu bahatost i neprihvačanje analiza kolega koji razvoj vide drugačije od vas
naglasak je bio na činjenicu da namjerno preskačete tehnički prikaz. pitam se za razlog
Međutim, negirati vlastite greške i ubjeđivati druge da upravo ti drugi griješe je ono što je zabrinjavajuće kod ljudi.
Ovdje se kroz vrijeme može samo pokazati tko baljezgari. I to je sve. I nitkom ništa. Osim onima koji ulažu na temelju takvih baljezgarija.
P.S. Tehnički prikaz za navedeno preskačem namjerno.
Pohvala ima sve manje, baljezgarija sve više…
sve pet hanger
naglasak nije bio na analizi. uvik će biti i pogrešnih i točnih
naglasak je bio na vašu bahatost i neprihvačanje analiza kolega koji razvoj vide drugačije od vas
naglasak je bio na činjenicu da namjerno preskačete tehnički prikaz. pitam se za razlog
Današnji postovi od drugih autora su dovoljan razlog. Sve se naredali vrhunski tehničari jedan do drugog koji misle da će doći val 5, a nisu ni kulturni izračun napravili, da ne kažem obrazložili narav tog vala 5.
Ali, evo, da ne ispadnem bahat, ja ću obrazložiti njihovu teoriju da im pokažem gdje vodi njihovo razmišljanje. Uzet ću S&P za primjer.
Ako se sada nalazi u valu 4 (kao što tvrde) slijedi veliki val 5. Ako veliki val 5 bude zadovoljio minimalne EWT smjernice u najboljem (najpoštednijem) slučaju će biti jednak velikom valu 1, što daje target S&P-a na nekih 520 bodova. Ali ovo je najpoštedniji mogući count. Onaj realni count kaže da je taj target na oko 300 bodova. Jer val 5 je uglavnom veci od vala 1. Jel target realan? Procjenite sami.
Dodat ću i drugi medvjeđi count kojeg su neki željni, a to je da je S&P trenutno u valu 2 od 5. Prema tom countu (naveden na slici) u najpoštednijoj varijanti target vala 5 od 5 je na oko 315 bodova. Ako uzmemo slučaj truncationa, možemo dobiti dno na oko 430 bodova.
Možda nekom ništa ne znače ove brojčice, ali volio bih da mi netko nađe uporišnu točku koja objašnjava ovakve scenarije.
Ja ću odmah iz rukava dati hrpu protuargumenata: korektivni val ne radi ovako snažne i dugotrajne impulsne pokrete, gro svjetskih indeksa se ne ponaša da radi ikakav korektivni val (bacit oko na brazilske, japanske, kineske indekse), burze se počinju oporavljati više mjeseci prije početka oporavka realnih ekonomija…
Ako je realno dno S&P na ispod 500 bodova gdje će mu biti dno za nekoliko godina. Hint: bacit sliku na veliki ciklički izgled valne korektivne strukure.
Ponavljam, onaj tko ne razumije što EWT govori i šta valovi znače i kako se crtaju bolje da se njima ni ne služi. Najlakše je kao dijete označiti nekakve vrhove i dna s brojevima od 1 do 5. Kada treba obrazložit, onda je problem…
Vjerojatnost ovog counta na slici? Procijenite sami…
[/quote]
Današnji postovi od drugih autora su dovoljan razlog. Sve se naredali vrhunski tehničari jedan do drugog koji misle da će doći val 5, a nisu ni kulturni izračun napravili, da ne kažem obrazložili narav tog vala 5.
Ali, evo, da ne ispadnem bahat, ja ću obrazložiti njihovu teoriju da im pokažem gdje vodi njihovo razmišljanje. Uzet ću S&P za primjer.
Ako se sada nalazi u valu 4 (kao što tvrde) slijedi veliki val 5. Ako veliki val 5 bude zadovoljio minimalne EWT smjernice u najboljem (najpoštednijem) slučaju će biti jednak velikom valu 1, što daje target S&P-a na nekih 520 bodova. Ali ovo je najpoštedniji mogući count. Onaj realni count kaže da je taj target na oko 300 bodova. Jer val 5 je uglavnom veci od vala 1. Jel target realan? Procjenite sami.
Ako je val 5 jednak ili veci od vala 1, molim te objasni mi zasto je na tvojoj slici crobexa tri puta manji ? Nije kritika samo se nadam dobiti logicno objasnjenje.
Crobex se na neki način morao korigirati s prepumpane vrijednosti od preko 5000 bodova. Taj proces nije jednostavan i zahtjevao je značajnu korekciju u kratkom periodu. Zbog toga se niti ne mogu idealno razviti svi valovi. Prema tome, ne mogu se kao na S&P-u klasično primjenjivati odnosi među valovima.
U prvom redu radim analizu S&P-a da vidim kakva je narav tržišta, a onda se trudim preslikati slične kretnje na Crobex. Crobex je teško uhvatiti s EWT valovima, zbog prethodnog rečenog. Ovdje se zbog obilne korekcije ne mogu uzimati cjenovni već postotni odnosi među pojedinim valovima što dodatno komplicira izračun. Da ne duljim, EWT je pametnije kroz računanje primjenjivati na kvalitetnim tržištima, a ne na ovakvim kao što je Crobex, gdje među ostalim faktorima i likvidnost predstavlja gadan problem…
Prema tome, ukratko, S&P neće nikako imati 5 val dolje. Crobex ne bi trebao imati 5 val dolje, iako su na slabo likvidnim tržištima iznenađenja uvijek moguća. Ali ne bi trebao.
Hoćeš iskreno? Target je 1650 bodova, što će možda i obrnuti H&S odraditi, ali onda idemo u obranu 1000 bodova. Tada će biti odrađena velika 4.-orka. Odrada 3. vala je uvijek najduža, i u ovom slučaju se vidi da se to poklapa sa teorijom.
[/quote]
Znaci ti se prijatelju slazes samnom da odradujemo 4 val iza kojeg slijedi 5-ica. Mozda nemam umjetnickih sklonosti pri crtanju grafa kako kolega hanger kaze, ali bit je u tome da se shvati sto je pjesnik htio reci. Pa sad dali linija ide previse unazad…sory hangar ali cilj mi je bio nacrtati je prema dolje. Kolega hangar, znaci tvoje misljenje je da smo odradili 5 val ?
[/quote]
Štovani !!
Molio bih Vas koji se slažete da je trenutno (4)-ka, gdje bi po Vama onda trebala završiti petica. Može li molim Vas bilo kakv graf da je sada recimo (4)-ka, te koliko bi po Vama trajala (5)-ca i gdje bi mogla žavršiti računajući formulom dužinu trojke i petice.
Unaprijed Vam se zahvaljujem !!
U prvom redu radim analizu S&P-a da vidim kakva je narav tržišta, a onda se trudim preslikati slične kretnje na Crobex. Crobex je teško uhvatiti s EWT valovima, zbog prethodnog rečenog. Ovdje se zbog obilne korekcije ne mogu uzimati cjenovni već postotni odnosi među pojedinim valovima što dodatno komplicira izračun. Da ne duljim, EWT je pametnije kroz računanje primjenjivati na kvalitetnim tržištima, a ne na ovakvim kao što je Crobex, gdje među ostalim faktorima i likvidnost predstavlja gadan problem…
Prema tome, ukratko, S&P neće nikako imati 5 val dolje. Crobex ne bi trebao imati 5 val dolje, iako su na slabo likvidnim tržištima iznenađenja uvijek moguća. Ali ne bi trebao.
Slazem se sa tobom da je na Crobexu teze primjetiti EWT sto se tice postotnih odnosa izmedu valova, pogotovo zbog premalog prometa i trzista. Za S&P se i ja slazem da je odradio 5 val, te da se trenutno nalazi u velikom C gdje je odradio primarni val prema dolje i sad krece 2 val korekcije velikog C vala, sto znaci da ce 2012 biti na nizim vrijednostima nego sada. Jedino smatram da europski indeksi a ni crobex nisu jos odradili 5 val. Po svemu kasnimo malo za njima. Kod njih je prije krenuo veliki C val, pa je tako i prije zavrsio val 1 velikog C, prije se pojavila kriza itd.
Dodat ću i drugi medvjeđi count kojeg su neki željni, a to je da je S&P trenutno u valu 2 od 5. Prema tom countu (naveden na slici) u najpoštednijoj varijanti target vala 5 od 5 je na oko 315 bodova. Ako uzmemo slučaj truncationa, možemo dobiti dno na oko 430 bodova.
Možda nekom ništa ne znače ove brojčice, ali volio bih da mi netko nađe uporišnu točku koja objašnjava ovakve scenarije.
Ja ću odmah iz rukava dati hrpu protuargumenata: korektivni val ne radi ovako snažne i dugotrajne impulsne pokrete, gro svjetskih indeksa se ne ponaša da radi ikakav korektivni val (bacit oko na brazilske, japanske, kineske indekse), burze se počinju oporavljati više mjeseci prije početka oporavka realnih ekonomija…
Ako je realno dno S&P na ispod 500 bodova gdje će mu biti dno za nekoliko godina. Hint: bacit sliku na veliki ciklički izgled valne korektivne strukure.
Ponavljam, onaj tko ne razumije što EWT govori i šta valovi znače i kako se crtaju bolje da se njima ni ne služi. Najlakše je kao dijete označiti nekakve vrhove i dna s brojevima od 1 do 5. Kada treba obrazložit, onda je problem…
Vjerojatnost ovog counta na slici? Procijenite sami…
Kolega Hanger,
uza svo (očito dužno) poštovanje za iznijete argumente, čini mi se da ne bi trebalo ulaziti u realnost ostvarivanja spomenutih targeta. Koliki je target S&P500, ako bankrotira GM, što je, sasvim realno, pitanje dana. Najmanje milijun novonezaposlenih u Americi.
Dobro, takav argument možda nije za ovaj topic, ali koliko ja shvaćam EWT (a pravi sam početnik) ona ne govori o targetima u smislu predviđanja. Prava snaga EWT-a je u dinamičkom mijenjanju parametara i postavljanju na osnovu novih podataka (i sami kažete da ste se izvukli prije ponora jer ste vidjeli da S&P pada). Ja nemam dovoljno iskustva da autoritativno stavim graf jer ne volim nikome ništa sugerirati ako nisam siguran u ishod, ali nadam se kako ću uskoro moći.
Što se GM tiče, ne bi me iznenadilo nešto suprotno od onoga što svi očekuju.
Vidimo porast cijene nekih 50% od neki dan, i to zahvaljujući izvještajima boljih od očekivanih. Ono što insideri čine zapravo je sablasno, a kada si okrenut sam sebi puno je teže raditi u okruženju punih prepotentnih likova.