Ne giga ne mislim da je greska. Ako mislite da je dno odradeno gdje je po vama odraden val 4 i zapoceo 5 val. Da ne spominjemo potrebni vremenski period trajanja pojedinog ciklusa.
Moje brojanje je zavrsilo onda kada sam shvatio da na ovom plitkom trzistu uz pomoc dnevnom prometa od 20-30 milja tehnicka analiza ne pomaze previse. Mozda oni osnovni parametri (MACD, RSI…). Vise igra ulogu Psihicka analiza. Samo gledaj Amere i EU burze i ne trebas brojati nikakve valice..
Ima tko usporedbu kretanja S&P sa Crobexom ili Dow?
DOW pregrijan.
Moje brojanje je zavrsilo onda kada sam shvatio da na ovom plitkom trzistu uz pomoc dnevnom prometa od 20-30 milja tehnicka analiza ne pomaze previse. Mozda oni osnovni parametri (MACD, RSI…). Vise igra ulogu Psihicka analiza.
Pa tehnička analiza i je "psihička" tj psihološka analiza. A ako smatraš da mi samo pratimo amerikance onda radi TA za amerikance pa ćeš profitirat ako pogodiš.
Na Crobex-u je prisutna skrivena medvjeđa divergencija.
Sudeći po ovom grafu DJI bi mogao potegnuti do nekih 8150.
@kokolina
geometrijski kutevi predstavljaju 8 nivoa cijene neovisno o vremenu[/b][/u]. zato uvijek naglašavam da ne mogu dobiti vrijeme, iako sam (do sad) bila prilično točna što se cijene tiče.
50 % retracement zona radi se na potpuno drugačiji način, s drugim kutevima, a opet se vraćam na isto. Sve zajedno se poklapa sa Fibom i Elliottom.
Radila sam na nekoliko grafova (urednijih:)), ovaj postani dlkv je samo zbroj svega, da bar nekom slikom popratim tekst.
Zapravo se najviše oslanjam na square of nine.
Hvlala na komentaru
Imaš li svoje mišljenje o daljnjem razvoju?
kolegice, pogrešno. ganovi kutovi predstavljaju upravo cijenu kao funkciju vremena. a i svaki tzv.geometrijski kut predstavlja nagib pravca sastavljenog od točaka u ravnini cijena-vrijeme. i onda imate, kod različitih mjerila ili vremena ili cijene potpuno različite razine cijene za isti vremenski trenutak i isti kut (npr. 45°stupnjeva). a ispravna je samo jedna cijena za jedan kut i jedan trenutak.
@kokolina
geometrijski kutevi predstavljaju 8 nivoa cijene neovisno o vremenu[/b][/u]. zato uvijek naglašavam da ne mogu dobiti vrijeme, iako sam (do sad) bila prilično točna što se cijene tiče.
50 % retracement zona radi se na potpuno drugačiji način, s drugim kutevima, a opet se vraćam na isto. Sve zajedno se poklapa sa Fibom i Elliottom.
Radila sam na nekoliko grafova (urednijih:)), ovaj postani dlkv je samo zbroj svega, da bar nekom slikom popratim tekst.
Zapravo se najviše oslanjam na square of nine.
Hvlala na komentaru
Imaš li svoje mišljenje o daljnjem razvoju?
kolegice, pogrešno. ganovi kutovi predstavljaju upravo cijenu kao funkciju vremena. a i svaki tzv.geometrijski kut predstavlja nagib pravca sastavljenog od točaka u ravnini cijena-vrijeme. i onda imate, kod različitih mjerila ili vremena ili cijene potpuno različite razine cijene za isti vremenski trenutak i isti kut (npr. 45°stupnjeva). a ispravna je samo jedna cijena za jedan kut i jedan trenutak.
[/quote]
pa normalno da je tako.
kreces se po pravcu.
Pa tehnička analiza i je "psihička" tj psihološka analiza. A ako smatraš da mi samo pratimo amerikance onda radi TA za amerikance pa ćeš profitirat ako pogodiš.
Poceo sam citati o TA, pa sam eto odustao za sada…citam i dalje, ali manjim intezitetom. Tako da sam jos "prebalav" da bi radio analize za americko trziste. Probao sam brojati valice, ali vidim da nema nekoga smisla.
Vi ste uspjeli izbrojati i profitirali ste?
Poceo sam citati o TA, pa sam eto odustao za sada…citam i dalje, ali manjim intezitetom. Tako da sam jos "prebalav" da bi radio analize za americko trziste. Probao sam brojati valice, ali vidim da nema nekoga smisla.
Vi ste uspjeli izbrojati i profitirali ste?
[/quote]
profitirao sam u toliko sto je trziste palo a moj portfejj ne.
jer je u cashu, naravno.
dakle ako sam prije 1 mjesec mogao imati npr 100 dionica ingre,
sad mogu za iste novce imati 200 komada.
ja bi ipak rekao da je ovo 5 val.
i cekamo zadnji spust i onda pocinje uzlazni trend nekih 2 mjeseca.
sad ce ispasti da je to taman do objave za propast ili opstanak GMa.
@kokolina
baš zato što ne mogu naći pravi ratio (rise/run – 1,2,5,10,20,40…) ne upuštam se u gann box, u smislu određivanja točnih stupnjeva tj. price AND time:
-20,36,56,72,81
ili
32-51-68-79
ili
9,18,31,50, 68
….itd..
Određivanje pravih kuteva za box primjenjiv na TT moj je primarni cilj.
Žao mi je što sad ne mogu citirati, ali u W.D. Gann Method of trading (Marisch) izričito naglašava i to što ti kažeš – 45 st. nije jednak 1×1 gannovom kutu za sva tržišta,
ali i to da su jedino ovi kutevi neovisni o vremenu:
14, 26 1/2, 45, 63 1/2, 75, 82 1/2, 90
prva 2 kao support, 45 neutral, i ostali resistance.
Za sad su se ovi pokazali dobrima, ali obavezno u kombinaciji sa 50% retracement zonom i Elliottom.
Iako, čini mi se da se na kraju sve svodi na Fibonaccija…
koje bi ti kuteve koristila?
chebelo
kad puše jugo, uvijek (u pravilu) dolaze 3 veća vala, pa pauza.pa opet…:)
Pa šta koji Q radiš na ovoj temi onda? [sad]
[/quote]
Upravo ukazujem ljudima da se ne zamaraju s brojanjem valova, jel danas drugi val od petice od A ili C i slične bedastoće.
Odredite trend i uđite ili izađite, a trend je prema gore, dakle bikovski, i tko god piše drugačije laže.
[/quote]
daj 2 dobra argumenta da je trend bikovski.
[/quote]
Trziste ne reagira na lose vijesti.
Vise je loseih nego dobrih vijesti.
Nego da se nadovezem na post prije:
"dakle ako sam prije 1 mjesec mogao imati npr 100 dionica ingre,
sad mogu za iste novce imati 200 komada."
Ja kazem da, a tu ne mislim na tebe, nego opcenito, da ljudi nemaju muda za uci na dnu i da na kraju samo popuse. Laganim dokupljivanjem mislim da nema greske. Danas si mogao imati 200 komada umjesto prije 100, ali neces imati muda za uci i na kraju ces opet doci na isto dok skuzis da je valdavina bika. Moje misljenje, bez uvrede…
Pa šta koji Q radiš na ovoj temi onda? [sad]
[/quote]
Upravo ukazujem ljudima da se ne zamaraju s brojanjem valova, jel danas drugi val od petice od A ili C i slične bedastoće.
Odredite trend i uđite ili izađite, a trend je prema gore, dakle bikovski, i tko god piše drugačije laže.
[/quote]
daj 2 dobra argumenta da je trend bikovski.
[/quote]
Trziste ne reagira na lose vijesti.
Vise je loseih nego dobrih vijesti.
Nego da se nadovezem na post prije:
"dakle ako sam prije 1 mjesec mogao imati npr 100 dionica ingre,
sad mogu za iste novce imati 200 komada."
Ja kazem da, a tu ne mislim na tebe, nego opcenito, da ljudi nemaju muda za uci na dnu i da na kraju samo popuse. Laganim dokupljivanjem mislim da nema greske. Danas si mogao imati 200 komada umjesto prije 100, ali neces imati muda za uci i na kraju ces opet doci na isto dok skuzis da je valdavina bika. Moje misljenje, bez uvrede…
[/quote]
i najkonzervativniji ulagac zna da se treba uci kada se ostvari potvrda rastuceg trenda.
ili za one najopreznije – dvostruka potvrda.
potvrda je patern kada aktualni vrh prede predhodni vrh iz padajuceg trenda.
to je u ovom slucaju 1850.