Dabl top više nije u igri [smiley]
[/quote]
Ipak je u igri. Pogledaj kako padamo od dnevnog maximuma.
[/quote]
Ipak stoji double TOP. Ipak Target 1320.
B. is back. [thumbsup]
[/quote]
aj malo pogledaj valove 1. i 4.,nesto ti ne stima [wink]
[/quote]
Nisam crtao valove, samo sam stavio stohastic.
aj malo pogledaj valove 1. i 4.,nesto ti ne stima [wink]
He he he, pa zar jos nisi skuzio, pa ovdje na 90% grafova, nista ne stima. Crte se vuku od oka, kako kome pase. [lol] Nisam neki poznavao TA, ali ….
[Kad je jučer prenio Reuters "i]After a meeting with President Barack Obama, JPMorgan Chase & Co’s (JPM.N) Chief Executive Jamie Dimon said that March was "a little tough" in comments to CNBC.[/i]" odmah sam mu povjerovao – jer sam takvo što i očekivao prije, ili kasnije. Tehničke je to čak učinjeno vrlo pomišljeno, u pravom trenutku.
Jedan od dva najbolja signala o stanju američke (i svjetske) privrede je kratkoročna kamatna stopa. Kad nastupi potržnja za novcem, znači da je nastupila potreba za nabavkama sirovina i materijala. To pak znači da će za par mjeseci nastupiti i potražnja za proizvodima. Implicite potražnja za novcem, dakle, par mjeseci prije izlaska iz krize, izazvati će rast kamatnih stopa.
A to se u Americi nije desili. Naprotiv, lagani impuls iz sječnja, veljače je jako oslabio. Sadašnjih bijednih 0,14% čak je osjetno niže i od bazične kamatne stope FED-a. ! ! !
Drugi od dva najbolja signala …. je BADI
Niska elastičnost ponude brodskog prostora i visoka elastičnost potražnje za brodskim prostorom …. (više o tome, jako dobro, pisao je Petrov prije par dana).
Kao i kod kamatnih stopa i kod BAD-ija rast indeksa prethodi izlasku iz krize, jer potražnja za sirovinama i proizvodima raste nekoliko mjeseci unaprjed.
I opet, kao i kod kamate, to se nije desilo. Impuls iz sječnja, veljače je poprilično oslabio.
[Kad je jučer prenio Reuters "i]After a meeting with President Barack Obama, JPMorgan Chase & Co’s (JPM.N) Chief Executive Jamie Dimon said that March was "a little tough" in comments to CNBC.[/i]" odmah sam mu povjerovao – jer sam takvo što i očekivao prije, ili kasnije. Tehničke je to čak učinjeno vrlo pomišljeno, u pravom trenutku.
Jedan od dva najbolja signala o stanju američke (i svjetske) privrede je kratkoročna kamatna stopa. Kad nastupi potržnja za novcem, znači da je nastupila potreba za nabavkama sirovina i materijala. To pak znači da će za par mjeseci nastupiti i potražnja za proizvodima. Implicite potražnja za novcem, dakle, par mjeseci prije izlaska iz krize, izazvati će rast kamatnih stopa.
A to se u Americi nije desili. Naprotiv, lagani impuls iz sječnja, veljače je jako oslabio. Sadašnjih bijednih 0,14% čak je osjetno niže i od bazične kamatne stope FED-a. ! ! !
da,ali nema ni nagovjestaja ponovnog velikog potopa ili?misljenja sam da dolazi vrijeme stagnacije tj.kratkih valova u oba smijera…pa vas gospodin MMM zamoljavam za vase misljenje?
podijelio sam svima stotke pa i onima s kojima se ne slazem p koji maloumnik svima od reda stvlja jedinice,bolesno..
Samo dragi Bog zna gdje će to završiti !!
Prepravke grafikona poželjne, također i sve kritike, pohvale zanemarite.
….
da,ali nema ni nagovjestaja ponovnog velikog potopa ili?misljenja sam da dolazi vrijeme stagnacije tj.kratkih valova u oba smijera…pa vas gospodin MMM zamoljavam za vase misljenje?
Problem se može raščlaniti na tri razine, kratku, srednju i dugu. Na kratki nisu izvjena drastična propadanja indeksa. Na srednji rok, ako ne dođe do rasta kamata i BADI-a nema govora o izlasku iz bear-a. A to znači i prijetnju ponovnog testiranja zadnjih minimuma. Na dugi rok, ostavljam otvorene sve mogućnosti. Pratiti ćemo krtanja pa i zaključiti, na vrijeme.