klasična TA: indikatori, oscilatori,divergencije, potpore,otpori,fibo, temeljne formacije…
druge tehnike: ewt, gann, TD indikatori, svijeće
[/quote]
i misliš da je ta "alternativa" toliko superiorna? Onda baš i ne poznaješ dobro "klasičnu" TA [cry]A da ne govorim koliko se i te "druge tehnike" neprestano kombiniraju s ovima koje navodiš u prvoj skupini…
Ne znam baš previše tu drugu skupinu, osim elementarnih stvari…
Kakva ti npr. korist ako TD kaže da će odbijanac biti npr. jedan dan u redu od 9-13? Pa to je 4 dana razlike (!), što po meni užasno umanjuje učinkovitost i, naravno, profit. Pa to se može drugim nekim tehnikama u dan precizno odrediti, a ako si dobar, onda čak i u sat-dva… O Gannu znam samo ono što si ti stavljao na forumu i što sam usput tu i tamo malo pročitao, i na temelju toga mi se čini da je to uglavnom više mitologija /numerologija/ nego nešto zbilja konkretno primjenjivo… i da više služi naknadnoj (post-festum) analizi i traženju pravilnosti, nego zbilja ozbiljnom istraživanju i pouzdanom (!) predviđanju…
[/quote]
ma nema ti ja pojma o klasičnoj.
pročitao samo 50-60 knjiga.
[/quote]
znam ja ljude koji pročitaju jako puno, ali… pitanje je koliko si nešto zbilja usvojio do u tančine. Ali nema veze, samo mi nije jasno kako možeš tek tako govoriti o toj "klasičnoj" TA.
[/quote]
ti si kao autoritet klasične TA?
DLKV stvoren GAP četvrtak-petak od 5 kn. OPREZ !!!
260-265 kn GAP.
Vlad…jesi me natjerao prelistavat forum.:)
privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
korisnik od: 09.08.2007.
ocjena poruke
50%
zajednica –
moderatori
evogaopet
vlad1111vidjet ćemo vijek trajanja odbijanca…on uistinu ne mora biti velik.
što bi to bilo po tvojoj procjeni dan dva , ili tjedan ? Znam da nisi vidovit ali možeš reći koja su ti očekivanja.
jedan od ključnih ganovih odnosa kaže npr. za dlkv da su cijena i vrijeme u kvadratu (90 stupnjeva) točno iduću srijedu (jučer su bili razmaknuti 182 stupnja).
DLKV stvoren GAP četvrtak-petak od 5 kn. OPREZ !!!
260-265 kn GAP.
da,i?
tu se može zaustaviti , a i ne mora
nisi ništa rekao
[tongue]
Tko zna bi li zapazio da ti već negdje nisi spominjala tu fora brojkicu.;)
Nego…prema onome da 5% potvrđuje proboj bi značilo da je potvrda proboja tik na cca targetu ovoga odbijanca…dakle…koji su izgledi da se to dogodi???
Hm…brijem…kao i obično…
@f
da, 1333 je na 180 stupnjeva od dna
kad tako dobro zapažaš, stvarno bi trebao početi učiti:)
12.03.09. | 15:48 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.
ocjena poruke
71%
zajednica –
moderatori
ops…idu dalje!
dakle, nismo imali dvodnevnu korekciju.
trebala bi potrajati barem 4-5 dana, tako se čini.
ganaliza- atpl, naredna srijeda, cijena-vrijeme u konjukciji (0)
Zadnja izmjena: vlad1111 (12.03.2009. 15:51)
a ovo je bilo za atpl.
ako može objašnjenje ovog napisanog za atpl….
p.s.
kriza je dobra stvar- prisili te na učenje.
nikad ne bi sam istraživao ili ganalizirao da nije bilo krize.
Točno, zato ima onih koji "ostaju" na tržiptu i onih koji otpadnu, ovi drugi nisu bili spremni na učenje.
dakle,
ulaz-ca 235 (TD,divergencija,gann)
izlaz- ukupno ca 280 (povećana vjerojatnost jačeg retracementa).