Kolege tehničari da li se ikako da naslutiti iz bilo kakvih tehničkih pokazatelja eventualno odrađivanje konačnog pada i kakve takve stabilizacije nakon sredine ovog mjeseca?
Pojasniti ću svoje pitanje. Pod uvjetom da stvarno moramo pasti u ambis i probiti Crobex na 1200, 1100 ili 1000 zar ne bi bilo logično da se ta kalvarija završi negdje mjesec dana uoči izbora tako da se za to vrijeme stigne sve zaboraviti. To mi govori moja odokativna politička analiza pred kojom isto tako ne bi smijeli zatvarati oči.
Nikako se ne mogu oteti dojmu da naši veliki burzovni meštri umjesto da se ravnaju po TA zapravo nju podešavaju da bi našli izgovor za svoj cilj.
REGULATOR
Hanfin Kvartalni bilten: RSI pokazatelj ne može biti putokaz
http://www.seebiz.eu/hr/analize/hanfin-kvartalni-bilten-rsi-pokazatelj-ne-moze-biti-putokaz,39342.html
@verdi
niti jedan oscilator ne može biti pokazatelj sam za sebe. Mogu zbuniti na početku trenda ali su korisni u sredini i na kraju.Najkorisniji su u ekstremnim položajima- šalju upozorenje da je cijena previše otišla u 1 smjeru. Ali samo upozorenje.Tek kad se ponovno nađu u istom položaju treba reagirati.
Bolje je pročitati (i usvojiti) poglavlje "Oscilatori i kontrarno mišljenje", Murphy,TA
Još samo da se D poklopi… (doduše mislim da će teško ići, ali bilo bi lijepo).
Političari držite se politike kao što se drži Obama gdje su izbori prošli, što se događa,,, uplivava se živi novac sve više i više a burze tonu isto tako sve više i više. Mislite da če naši vrli političari podići rejting burze ha, ha. Da je to Roha i da je samo do njega dalo bi se razgovarati. Prije nekoliko dana "Kod nas nema krize – Recesije", sada recesija kuca na vrata velikim mahom. I eto baš sada kada je počela kucati velikim mahom Vi bi da crobi krene gore. Hoće sigurno samo treba još malčice dole. Možda griješim ali po meni cca 1100 bodova. Prilog !! [bye]
Mrgude,
ma misliš li ti da je u redu određivati nivo potpore u 2009 na osnovu linije koja prolazi dvjema točkama iz rujna 1998 i 1999?
skovacin
100% NE, ali ako pogodim a hoću, što onda ,,bile dvije točke, jedna ili što ti ga ja znam. Volim crtati i crtanje me ide, U zadnje vrijeme pogađam i s jednom točkom – čudno !!
Pozdrav i tebi i dr. na forumu !!
et tu, mrgude?
bio u pravu/ne bio, stil ti previše sliči na tvog (ne)prijatelja. To ti meni liči kao da je on otišao na bolovanje jer su mu se ukočili prsti, a ti ga mijenjaš.
I ne ljutim se ja ništa na tebe, nemoj misliti, samo kažem:)
ps
da sam ja na tvom mjestu pogodila bi i bez grafa…
[smiley]
pozdrav tebi i sl.brodu!
skovacin
100% NE, ali ako pogodim a hoću, što onda ,,bile dvije točke, jedna ili što ti ga ja znam. Volim crtati i crtanje me ide, U zadnje vrijeme pogađam i s jednom točkom – čudno !!
Pozdrav i tebi i dr. na forumu !!
Ma u ovoj situaciji nije teško pronaći neku crtu (ili MACD kao brzi), pa ‘pogoditi’ da će se još malo dole. Ali bojice u ruke pa crtajmo! Živio ti meni.
evo jedan graf sa padajucim klinom koji potvrdjuje mrgudovu lepezu,target klina 1108
evo jedan graf sa padajucim klinom koji potvrdjuje mrgudovu lepezu,target klina 1108
Lijepi pozdrav prvo Sotomaici, Skovacinu i tebi Gospa1301. Sveta subota, vani puše kiša lije ko iz kabla, pa zašto nebih nekoga uveselio lijepim uradcima koje bi trebalo ali kada dođe vrijeme uramiti. Da i mene podsječaju ovi moji crteži na moga vrlog prijatelja Brzog ali u njima vidim istinu. Volio bih kada nebi bila za Vas ostale no za mene sada bi dobro došla. Razlog više nego jasan. Ovo što citiram – repliciram "Gospa" svaka čast. Upravo će tako biti, prem da sam ja odradio datum 16.03, kasnije ću pogledati, možda si ti u pravu, ali ne na osnovu 72 radna dana nego na drugu osnovu koju sada dok ne budem 100% siguran nebih iznosio. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, netko će se poskliznuti na koru od banane a netko će se u padu uspjeti uhvatiti, netko pak neće. Možda sam upravo to ja. Tko zna ??
Ugodna i laka noć svima, mirno more i prestanak bure.
Voli Vas sve Vaš Mrgud, ŽIVJELI !!
evo jos jedna nadopuna jucerasnjeg grafa sa 72 dnevnim ciklusom,ako taj ciklus podjelimo na 3 dobijemo 24,24 radna dana su prosla od dna 1430(2.12.08) do vrha 1881(12.1.09).evo i citat iz knjige
The Gann pyramid
Square of nine essentials
Daniel T.Ferrera
I will start with Ganns cirkle chart;I will use this for my first Bible interpretation.
„In the center was the one,the unnamable,surrounded by four powerful beings,and
around the throne were 24 chairs with the 24 elders.They prayed to the unnamable.
Through you alone all things and all beings exist.Your will enabled them to be and
Gave there from.Around the throne,were the four powerful beings,and around the 24
elders there the 10,000 thimes 10,000 and again 1,000 times and again 1,000 angles“.
The four powerful beings are the „Fixed Cross“ signs of Aquarius,Taurus,Leo and Scorpio.
The 24 elders are the 12 signs oft he zodiac.The 24 comes from each signs 15-degree ascending
Phase each day and its 15-degree negative ordescending phase each day.This is also the basis
Of king Arthurs round table,which always required the presence of either 12 or 24 knights to
be seated.The rose in the center of King Arthurs table is a playon words and represents the
Christ „rose“ from the dead.The number 24 is equal to the 360-degree revolution oft he
earth on its own axis giving 24 hours to a day.