Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A sada vrli tehničari pokušajte mi pojasniti ovaj nesrazmjer izmedju nas i ostatka Svijeta pogotovo EU.
Sada DAX u +5,42% a tako slično i ostatak EU.Da vam ne spominjem jučerašnje stanje kada smo potonuli -3,23% a oni samo 0,50%.
Dakle stvorila se velika razlika pa bih molio za pojašnjenje kada već uvijek pričate kako pratimo svjetske trendove.

HT?

[/quote]
Dragi kolega i sve ostale dionice su padale ne samo HT premda je on najviše vukao.

[/quote]

Da, ali većina likvidnih dionica je danas rasla od 3-7% (DLKV, ATPL,ERNT,…) i da nije HT zabetoniran na 205 kn, već da je i on sa svojih 6,55 milijuna kuna prometa potegao barem 1-1,5% umjesto 0,05%, i Crobex bi danas bio u većem plusu.
Slažem se da su i ostale dionice padale, dapače, ali kao što je HT prošli tjedan držao Crobex da ne potone još više, tako ga je danas kočio u rastu.
[/quote]

dividenda.
to ti je uracunata dividenda….
[/quote]

Da, i to je već ukalkuliran drugi dio od 17kn. 205+17=222 Tu se uglavnom kretala danima prije 2.3.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

A sada vrli tehničari pokušajte mi pojasniti ovaj nesrazmjer izmedju nas i ostatka Svijeta pogotovo EU.
Sada DAX u +5,42% a tako slično i ostatak EU.Da vam ne spominjem jučerašnje stanje kada smo potonuli -3,23% a oni samo 0,50%.
Dakle stvorila se velika razlika pa bih molio za pojašnjenje kada već uvijek pričate kako pratimo svjetske trendove.

kolega, zasto vjerujete "vrlim" tehnicarima, jel imate svoje zdrave oci?
pogledajte kretanje indexa u zadnjih 10god, ili zadnju godinu dana, pa provjerite..
ja nikom ne vjerujem, samo sebi, preporucam i vama tu taktiku. [thumbsup]

nadalje, zasto bi se indexi trebali pratiti u stopu, dan za dan?
trend je zajednicki, intenzitet individualan.
zasad..mozda bude i promjena…

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Osim toga….danas su se čekali ameri…a oni nisu toliko snažno startali kao što izgleda zatvaranje dana…pa su ulagači na krobiju vjerojatno malo usukali pištolje…
Ako sutra pogled s balkona bude vedar i sunčan…možda mi recimo možemo potegnuti više od europe i amera…kažem možda, jel ipak još dobar dio keša čući u slamaricama…ali tko zna…možda sutra zasvrbe prstići…

Nego da ne trkeljam…

Jel netko ima kakvo predviđanje koliko ovaj odbijanac može potrajati?

pogledajte kretanje indexa u zadnjih 10god, ili zadnju godinu dana, pa provjerite..

[/quote]

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

[/quote]
Dragi Kolega.Ne vjerujem ja nikome nego analize i odluke donosim sam.
I ne mislim da se indexi moraju pratiti u dan ali dajte pogledajte pad našeg indexa pa ga usporedite sa drugim relevantnim, a praktički krizu još nismo ni osjetili.
Poantu iz mojeg upita niste shvatili ili mi se tako čini.

Korkyra

Dakle na onom grafu se pokazuje razina odmaka cijene od SMA200. Taj graf ne impclira prijelaz preko niti iznad SMA200. Naime taj graf pokazuje da tržište ima tendenciju u bear marketu od 1930tih pa do dana današnjeg gibati se od 0 pa do -39% ispod SMA200.[/b]

Dakle taj graf nam govori da bi trebali napraviti korekciju prema gore, jer smo prenisko otišli prebrzo u odnosu na SMA200.[/b]

Tržište je 1931, završilo sa minusom od 52% u roku od 222 dana.
Ima još brat bratu 20% za padati ako se već koristimo povijesnim podacima.

[/quote]

Kolega opet ste promašili bit mog posta, odnosno grafa koji je postan. Tržište je 1931 godine završilo u minusu od 52 posto, ali nije bilo 52 posto udaljeno od SMA200 u nijednom trenutku. Zar je to tako teško shvatiti. Dakle gleda se udaljenost zaključne cijene, u odnosu na trenutačni SMA200 koji "lebdi" iznad nje.

Što nam govori taj podatak, pa daje nam jedan dodatni indikator kad je tržište palo "prebrzo i predaleko". Tj barem pokušava sugerirati to.

Pojašnjenje u privitku. [tongue]

Što se tiče ovih kuteva.
Meni je logično da tržište koje je već jeftino ako gledamo fundamente, ima manje strme padove, od tržišta koje je napuhano. Mislim da smo bili debelo napuhani na 5000 bodova. A kako se pokazalo i na 3000. Sada to više nismo, te očekujem manje strme padove, te kapitulaciju ako je i bude, na oko 1000.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

evo jedan graf sa mjesecevim mtjenama i tablica sa istim

http://aqua-art.org/news.php

Može li netko postati tjedni MACD za Crobex. Hvala!

nisam bob, ali dylan ...

Ovdje upišite svoj komentar…

http://aqua-art.org/news.php

@ iznogood – crveni 12,26,9 ; bijeli 5,34,5

peace

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

gospa,ovo s mijenama je jako zanimljivo…prvi pogled mi je ovo..hvala

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

i kud idemo danas?

Allo Brzi Gonzo probudi se…mišljenje?? kako i kuda danas. Nemoj da te obeshrabre pojedinci na ovome forumu. Ja vjerujem u tvoja predviđanja i savjete. Ako danas pogodiš imaš 100-tku od mene.
Isto pitanje i za vrlog Vlada, vidim prisutan ali TAJNOVIT zadnjaa 3 dana.
Pozdrav ssvima posebice ženskom rodu !!
Danas sam loše volje !!
Mrgud ljuti

I very much love INGRA !!

New Report

Close