Crobex, opcije MACD. Zanimljivosti.
Pogledajte trokut na MACD grafu koji se formirao, a tek smo se odbili od gornje stranice.
mig:), kolega:)…ako si ti tek pohvatao osnove, onda se ja vraćam lego kockama.
evo tvoj graf natrag:
1.otpor- 1435
prva 50% retracement zona (od tvoje male četvorke) : 1450 – 1525
druga: 1560 – 1670
(P2 je ucrtana na tvom pretpostavljenom dnu, pa je sve relativno, ali ne vjerujem da će biti većih grešaka))
ali vrijeme??? ubija me neznanje…
[tongue]
Pogledajte trokut na MACD grafu koji se formirao, a tek smo se odbili od gornje stranice.
ajde molim te nekako nacrtaj crobex kako pada sve do nule kroz slijedećih par mjeseci i pogledaj MACD od toga. hoće li doći do donje stranice?
braune, jel moze objasnjenje sta znaci "dugorocno" imati, ili ne imati divergenciju?
drobis li ga drobis, ne znam kako imas volje piskarat o necemu, a da blage nemas [yawn]
mig:), kolega:)…ako si ti tek pohvatao osnove, onda se ja vraćam lego kockama.
evo tvoj graf natrag:
1.otpor- 1435
prva 50% retracement zona (od tvoje male četvorke) : 1450 – 1525
druga: 1560 – 1670
(P2 je ucrtana na tvom pretpostavljenom dnu, pa je sve relativno, ali ne vjerujem da će biti većih grešaka))
ali vrijeme??? ubija me neznanje…
[tongue]
tocno, kod mene je isto tako 1460 i 1430, a za dalje cemo vidjet.
ovo ostalo mi je spansko selo(s ljubicastim), morat cete me poduciti veleuvazena magistro
[smiley]
a kako je krenulo, moglo bi biti bez ove 9ke dolje, koju sam ocekivao..pa cemo premjestat zone [lol]
Braunko, na tvom grafu sa MACDom,ovako od oka, i nabrzinu, imas 5 divergencija.
more biti da sam propustio koju.
od toga su 4 odradjene, 5 nije.
nadalje, 2 su medvjedje, 3 su bikovske, medju njima i ova neodradjena..koju cekamo! [kiss]
ultraštovani miže,
izuzetno bi mi zadovoljstvo bilo premaknuti zone…ali…1435 kao otpor stoji i bez njih.
[smiley]
evo samo još jedanput oko divergencije, pa obečavam da neću više …
MACD je razlika između prosječnih cijena. npr 12-dnevna prosječna minus 26-dnevna prosječna.
ako su te cijene npr. na nivu 2700 (12dnevna) i 3000 (26dnevna) onda je MACD -300. ako cijene padaju i padnu na nivo 270 i 300 npr, onda je MACD -30. divergencija!
a ako i dalje padaju na recimo 27 i 30 onda je MACD -3. opet divergencija! cijene padaju, a MACD raste.
e sad, jednom će cijene okrenuti – i imat ćemo ispunjenu divergenciju. eh. mislim da tu nema kruha od te diverhencije kod ovakvih raspona cijena.
kod drugih oscilatora može bit druačije. npr. RSI.
IGH, opcije i mogućnosti.
Gonzo,
koje su to mogućnosti? Isprekidani žuti flat sve do ljeta?
ultraštovani miže,
izuzetno bi mi zadovoljstvo bilo premaknuti zone…ali…1435 kao otpor stoji i bez njih.
[smiley]
slazem se, milostiva
[thumbsup]
IGH, opcije i mogućnosti.
Što ovo znači.
IGH na -1500.
[tongue]