Divergencija na macd-u je vrlo rijekta i zbog toga je najpouzdanija, zar ne?
Može li se na crobexu reći da se divergenciji?
Ako da, to ne znači da bi uskoro trebali imati lijepi odbijanac. Što ne znači da nećemo još koji dan padati, ali ipak ohrabruje.
Ovo što si nacrtao uopće ne predstavlja divergenciju !!!
[/quote]
Gonzalez,
nije mi jasno zašto komentiraš nešto o čemu nemaš pojma?? Zašto ovo ne predstavlja divergenciju? Ajde onda barem objasni kad se tako razbacuješ izjavama. Znaš li što uopće i jezično i stvarno znači "divergencija"? … Si tacuisses, philosophus mansisses.
[/quote]
Još jedan tulipan.
Objasni divergenciju, kad si već toliko pametan, i objasni kako linije divergencije
može imati samo jednu dovršenu dodirnu točku?
I molim da mi ne odgovaraš u latinskim poslovicama ili izrekama. [undecid]
Poštovani članovi foruma
Prvo, najljepše molim da me nitko ne pita za target/ciljanu cijenu.
Nije pametno pitati ne mene, nego nikoga, a osobito ne trgovati na osnovu postova. Kad tako postavim stvari, onda ni obrati indeksa praćeni mjesečevim mijenama više ne izgledaju tako ludo.
Slijedeće: naslov teme je Tehnička Analiza. I zaista se na prvim stranicama ovog topica mogu naći korisni savjeti, uvod u TA, literatura i analize= sve sa čime bi se ova tema i trebala baviti.
Odavno nema niti konstruktivnih debata (ne ubrajam prepucavanja), razmjene mišljenja, ispravljanja vlastitih grešaka…ničega što bi vodilo napretku, kako osobnom tako i svih zainteresiranih.
Ako jedan nick danima posta grafove tipa "idemo dolje", a uslijedit će (očekujem) oni "sad idemo gore" onda je tema debelo zaspamana i nije uopće u funkciji.
Je li to i bio cilj? Ne znam, ali je jadno, pa i pomalo gadljivo.
Možda bismo trebali proučavati stare grafove, pa bi na temi ostali samo oni koje to uistinu zanima.
Pozdrav.
@gonzalez,
divergencija ti znači nepodudaranje, neslaganje između nečega… u ovom slučaju, na konkretnom grafu whitefresh-a (i drugima od prethodnih dana kad se raspravljalo o istome) to ti znači da se kretanje cijena (bodova, indeksa) ne podudara s kretanjima oscilatora i sličnih pokazatelja. U konkretnom slučaju nacrtan je MACD, ali isto tako se moglo staviti npr. RSI, ROC, Momemntum… jer na svima njima (za sada) postoji ta divergencija: to znači: iako se vrijednost (cijena, bodovi) indeksa nalazi na nižim razinama nego na prošlom dnu, navedeni indikatori su ostali značajno više od toga. Dakle, ne samo da nisu dostigli ((pali na) vrijednosti od toga dna, nego su ostali i značajno viši. Dakle, postoji nepodudarnosti između tih indikatora i kretanja indeksa, koja se tehičnikom terminologijom naziva "divergencija".
adios [bye]
@gonzalez,
divergencija ti znači nepodudaranje, neslaganje između nečega… u ovom slučaju, na konkretnom grafu whitefresh-a (i drugima od prethodnih dana kad se raspravljalo o istome) to ti znači da se kretanje cijena (bodova, indeksa) ne podudara s kretanjima oscilatora i sličnih pokazatelja. U konkretnom slučaju nacrtan je MACD, ali isto tako se moglo staviti npr. RSI, ROC, Momemntum… jer na svima njima (za sada) postoji ta divergencija: to znači: iako se vrijednost (cijena, bodovi) indeksa nalazi na nižim razinama nego na prošlom dnu, navedeni indikatori su ostali značajno više od toga. Dakle, ne samo da nisu dostigli ((pali na) vrijednosti od toga dna, nego su ostali i značajno viši. Dakle, postoji nepodudarnosti između tih indikatora i kretanja indeksa, koja se tehičnikom terminologijom naziva "divergencija".
adios [bye]
baron i tigrus ti najbolje kuže divergenciju, samo to neznaju objasniti [wink]
Crobex, opcije.
crobi 60 min….zrelo za odbijanac,ako ne onda sutra….misljenje?
To će se odraditi danas, retrace, sutra nastavljamo.
Mislim da je dnevni graf trenutno bolji.
imas pravo dnevni plese po rubu…e sad koji je mjerodavniji??? oba kombinirano???’
ameri odradili 7 TD combo dana- vidjet ćemo hoće li danas odraditi 8. dan (moraju zatvoriti ispod 735).
nama će danas biti 9. TD combo dan, ako zatvorimo ispod 1383.
da li ima na vidiku odbijanac, kažeš i sutra idemo dolje?
prema gannu, bodovni raspon od 441 bod (1881-1430) je na istom stupnju kotača kao i vremenski raspon od 12.01. do danas (točno 49 dana: znakovito kao umnožak 7 x 7).
ovo izuzetno snažno poklapanje prethodnog cjenovnog raspona i broja dana tekućeg klizanja cijene naznaka je mogućeg odbijanca, danas ili sutra.
uzgred, danas je i 9. TD combo dan.
za potpuno sigurnost u odbijanac nedostaje divergencija macd histograma.
pratim stanje i možda ulazim sutra ili prekosutra.