ameri bi mogli pokvarit posao danas..opex day [tongue]
kao što su svi do sada naveli, teško je reći i smjer a kamoli "pogodit" i razinu .. no razmišljanja sam da ćemo još dosta zaronit .. nisam prodao sve pa da drukam, odmah se ograđujem .. jednostavno svi pokazatelji su gori od predviđanja i sad kad se u realnom sektoru događaju sranja svi su ponovo začuđeni .. sastanči se do iznemoglosti, traže se ad hoc rješenja, potiho se otpušta, vlastodršci kao da su sa planete kanca-manca a vrijeme neumitno teče .. nisam neki znalac ali jednostavno mi miriše na jači zaron .. samo da opet ne bude po bolingerovom toboganu na naku novu razinu očajavanja
e sada stvarno probno…
24 dana trajanja zadnjeg rasta(02.12.2008.- 12.01.2009.) su u kvadratu s cjenovnim rasponom od 501.
1881,8- 501= 1380.
je li 1380 relativno dno grobija narednog tjedna?
nije isključeno.
ako nam sljedi odbijanac od cca 1380 onda nam trebaju još 2 dana pada crobija od 3-4%
znači 1465-3%=1421 za ponedeljak
u utorak 1378…..
pa onda odbijanac na dalje……
smatram da nas odbijanac čeka tek oko srijede…..
jedan način upotrebe gann wheela daje datum dna grobija ca 26.06.
moram još puno kopati i uspoređivati.
smatram da nas odbijanac čeka tek oko srijede…..
Ja smatram da smo se već odbili! [tongue]
a za ponedjeljak…
24 dana rasta grobija su u kvadratu s 30 dana njegovog pada.
30. dan je ponedjeljak…
i ovo se podudara s nekim dionicama.
na mjesečnom grafu ATPL primjetio sam moguće formiranje obrnutog šampona… molio bih iskusnije kolege tehničare da kažu koliko je mjesečni graf pouzdan za određivanje obrazaca i ima li to moguće formiranje vrijednost…
a za ponedjeljak…
24 dana rasta grobija su u kvadratu s 30 dana njegovog pada.
30. dan je ponedjeljak…
i ovo se podudara s nekim dionicama.
ht, atpl?
u frci sam s vremenom, ali…
za razliku od standardnog korištenja ganovog magičnog kotača, koji operira najčešće s 4 kombinacije podataka (vrijeme-delta cijena, delta cijena-vrijeme, vrijeme-vrijeme, cijena- cijena), ja sam uključio dodatnih 12 kombinacija.
ukupno 16 kombinacija radi pregršt presječnica pod ključnim kutovima (0, 90, 180, 270).
ovo stvara "bezbrojne" mogućnosti točaka otpora ili promjene (cijena-vrijeme).
ja pokušavam iz tog mnoštva "pobrati" ono što se podudara s "mojim"targetima s ciljem preciziranja vremenskog dostizanja istih.
za sada još mnogo trebam eksperimentirati i pokušati skratiti put za određivanje vremena “mojih” targeta.
to radim na način da pokušavam ustanoviti zakonitost/poveznicu između SMJERA kretanja po kotaču te BROJA "preskočenih" krugova pri kretanju po kotaču do dostizanja "mojih" targeta.
tražim matematičku funkciju koja bi trebala biti elegantna i uključivati barem neke potencije broja 2.
ovo ni gan nije ustanovio: on bi reducirao broj točaka cijena- vrijeme u skladu s približavanjem točki obrata.
zadatak je složen i nisam siguran da ću uspjeti u potpunosti, tim više što sam proširio broj kombinacija koje promatram, a smatram logički opravdanim za razmatranje
ako bih otkrio zakonitost, mogao bih jako precizno vremenski smjestiti "svoje" targete.
najveći problem- manjak vremena.
@korčula
odbijanac.
sljedeći tjedan izvjesno, prema različitim tehnikama.
koliko trajan i snažan- pokušat ću vidjeti nakon točnog saznanja dana i razine dna.