Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kuda ce dalje HT,bollingerov pojas se opako suzio a SAR vec 5 dana pokazuje prodajni signal,RSI i SS su u sredini.boll je suzen i promjena dolazi.

http://aqua-art.org/news.php

MACD divergencija je najbolja za trgovanje nakon sto prodje, izgleda vrlo privlacno i jednostavno gledajuci poslije graf ali volio bih vidjeti tradera koji konzistentno ostvaruje profite pomocu nje, hvatanje dna pomocu nje nije realno IMHO

mislis li opcenito na divergencije, na divergencije na MACD ili na histogram MACD divergencije?

[/quote]

Krenuo sam drugim smjerom, divergencija na MACD mi sluzi samo kao pomocno sredstvo, histogram sa kontrolnom linijom mi je bolji od linijskog MACD.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Ako se mene pita (a ne pita se) mi smo u 4 valu gore. Odradili smo A i B. Slijedi C četvorke i onda 5 dolje.

Ako se mene pita (a ne pita se) mi smo u 4 valu gore. Odradili smo A i B. Slijedi C četvorke i onda 5 dolje.

Nijedna abc korekcija nigdje?

SP500

1. TD combo- jučer odrađen 6. dan (potrebno 9 – 13 za jači odbijanac)

ali…

2. pozitivna divergencija macd histograma;
3. probijen donji boll,

zato…

danas ponovo izgledan manji odbijanac ili zastoj.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Svaka čast tvom combu, ali to je svima jasno kamo dalje, može gore, može dolje, a može i stagnirati. Ono što je potrebno svakom investitoru je strpljenje, a to ga je malo, i zato nastaju pušinzi. Umjesto TA otvorite temu:

DISCIPLINA INVESTITORA, kako kontrolirati emocije.

Takva tema bi puno više značila od ove gdje je ego trip najbitniji.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Svaka čast tvom combu, ali to je svima jasno kamo dalje, može gore, može dolje, a može i stagnirati. Ono što je potrebno svakom investitoru je strpljenje, a to ga je malo, i zato nastaju pušinzi. Umjesto TA otvorite temu:

ne, ne…
potrebna je strategija trgovanja.
stoploss najvažniji.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Točno, potrebna je strategija trgovanja. Loviti dno i prodavati na vrhu jer to je ZSE. Međutim, to ne može svatko i zato se svaki mjesec krug ljudi sve više smanjuje dok ne postane toliko mali da ga ni krajičkom oka nećemo vidjeti. Moguće dno?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

ne, ne…
potrebna je strategija trgovanja.
stoploss najvažniji.
[/quote]

Kako improvizirati stoploss na ZSE? Može lakši primjer za HT i Atlansku i teži recimo za Tisak.

DOW analiza

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

DAX potpora mogućnosti.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

Kako improvizirati stoploss na ZSE? Može lakši primjer za HT i Atlansku i teži recimo za Tisak.

Tako da si sam zadaš u glavi kada želiš izaći i kada dođe taj trenutak prodaš, drugog načina nema na ZSE i to je dobro.
[/quote]

Ima više problema. Prvi je da kad se stoploss okine nema više bida a da se ne popuši 5 do 10% na 95% dionica. Odnosno spread je prevelik a količine na kupnji premale. Drugi problem je da moraš stražariti kraj monitora a to večina ne može zbog drugih obaveza.

New Report

Close