Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

skovacin
cijena bi trebala prekinuti liniju trenda (prema gore ili dolje) između 2/3 i 3/4 horizontalne širine trokuta: da je trokut valjan, jedna od linija trebala je biti probijena najkasnije 4. veljače.
ostalo kako pišeš,s tim da kod nas volumen treba uzeti s debelom rezervom, osim ako nije riječ o ekstremnim danima.

Ako postoje "loše" vijesti za IGH onda je moguće, kao i kod brodara u USA. DRYS pada dok većina ostalih rastu.

Recimo NM je od low skoro 300%, dok je DRYS tek nekih 50%.

Samo što je to USA gdje ima 3.500 dionica pa imaš izbora, kod nas imaš 5 likvidnih pa što izabereš ispada svejedno na kraju često.

svi padaju u zadnje vrijeme

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Puno se priča ovdje i uspoređuje ATPL sa Diana Shippingom i sličnima!
Pa lako je postaviti graf 1-2mjeseca! Evo dugoročni pa nek se vidi da je ATPL realno gdje treba biti!
A evo i link od prije par dana, gdje se kaže da je potražnja za brodovima i dalje beznačajna!
Vaš link

Pitanje…
Citam knjigu tehnicka analiza pa me zanima pise da se tjedno pravilo koristi prvenstveno kod trgovanja rocnicama, jeli ga upotrebljavate i za dionice ili?
Pise da se moze koristiti za pomoc kod odredivanja tjednih prijelomnih tocaka, to je u redu?

Hvala

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

baš me zanima kako će se na TA odraziti vijest o 2. stupu .. da ne spominjemo zaposlenike po mirovinskim fondovima i njihove uskorošnje otkaze ak ova novokomponirana ingenioznost zaživi .. kad malo inat proradi i krene rušenje onak iz zaje.ancije .. pa ipak su to samo ljudi .. živo me zanima taj count

pozdrav svim imaocima bilo casha bilo dionica

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Jedan mali okidač i odmah se sve ovako uruši… A svi se kleli kako nitko neće prodavati na ovim razinama. Ne volim se praviti pametan ali i ja i mnogi drugi ovdje spominju kako kad se poveća minus, kako će se tada povećati i prometi, nema straha za to… Nemam ni vremena ni volje tražiti postove, ali to je jednostavno tako, a razloga ima mali milijun…
Inače ne slažem se s Vladom da će mrcvarenje burze trajati toliko dugo vremena: ima jako puno razloga koji govore protiv toga… a uglavnom dolaze izvana. Život burze ipak ovisi o količini novca na tržištu, i to je ono najbitnije. Sretno i racionalno dalje!

slazem se s tonijem..
mislim i nadam se da ce oporavak biti kraci.
ipak, ovo danas je bio jako los dan za burzu i definitvna potvrda smjera, barem koliko sma ja brojao i pratio [yawn]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

BTW, sto se tice novaca i burze
-obvezni mirovinski fondovi, NAV 23mlrd kn, HR dionice oko 2,5mlrd, cash+depoziti 1mlrd
-otvoreni fondovi(novcani, obveznicki, dionicki) NAV 9,4mlrd , HR dionice 1,4mlrd kn, depoziti 3,3mlrd

sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti jednom kad bude, vidjet cemo, ne mora ovo nista znacit [yawn]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Najvažnije je da count štima.Barem bi štovatelji TA morali biti zadovoljni.

kolike su sanse da grobex padne na razinu prijasnjeg dna 1430 i da se formira dvostruko dno?
evo moje vidjenje situacije za narednih par dana za grobi i atpl.
pred grobijem je fibo 23.6 i gannova lepeza sa linijom otpora 1535.
a kod atpl smo danas ponovno dodirnuli donju liniju trenda i krak gannove lepeze kao i fibo 61.8,moje misljenje je da se formira trostuki vrh sto bi znacilo daljni pad sto pokazuju oscilatori.linija otpora 700

http://aqua-art.org/news.php

Zanima me postoji li po TA kakva mogućnost odbijanca prema gore ovih dana?
Pitam s toga što je promet dana već 22mil.kn pad preko 4%… promet (redovni) bi mogao premašiti do kraja dana 30mil.kn što je puno s obzirom na 14-15mil.kn što je znao biti čest slučaj ove godine i pad je popriličan, a poslije takvih događanja u pravilu bi došlo do odbijanca makar na dan-dva.
Da je to ko nekad promet cca 100mil.kn uz ovaj pad uopće nebih dvojio ali ovako…!??

Ispravka prethodno ucranog grafa crobexa. Molim da se uvaži isprika. Tmurni štrunf Mrgud.
Ovako to izgleda u stvarnosti…!!
Glupi crobex !!

I very much love INGRA !!

New Report

Close