skovacin
cijena bi trebala prekinuti liniju trenda (prema gore ili dolje) između 2/3 i 3/4 horizontalne širine trokuta: da je trokut valjan, jedna od linija trebala je biti probijena najkasnije 4. veljače.
ostalo kako pišeš,s tim da kod nas volumen treba uzeti s debelom rezervom, osim ako nije riječ o ekstremnim danima.
Ako postoje "loše" vijesti za IGH onda je moguće, kao i kod brodara u USA. DRYS pada dok većina ostalih rastu.
Recimo NM je od low skoro 300%, dok je DRYS tek nekih 50%.
Samo što je to USA gdje ima 3.500 dionica pa imaš izbora, kod nas imaš 5 likvidnih pa što izabereš ispada svejedno na kraju često.
svi padaju u zadnje vrijeme
Puno se priča ovdje i uspoređuje ATPL sa Diana Shippingom i sličnima!
Pa lako je postaviti graf 1-2mjeseca! Evo dugoročni pa nek se vidi da je ATPL realno gdje treba biti!
A evo i link od prije par dana, gdje se kaže da je potražnja za brodovima i dalje beznačajna!
Vaš link
Pitanje…
Citam knjigu tehnicka analiza pa me zanima pise da se tjedno pravilo koristi prvenstveno kod trgovanja rocnicama, jeli ga upotrebljavate i za dionice ili?
Pise da se moze koristiti za pomoc kod odredivanja tjednih prijelomnih tocaka, to je u redu?
Hvala
baš me zanima kako će se na TA odraziti vijest o 2. stupu .. da ne spominjemo zaposlenike po mirovinskim fondovima i njihove uskorošnje otkaze ak ova novokomponirana ingenioznost zaživi .. kad malo inat proradi i krene rušenje onak iz zaje.ancije .. pa ipak su to samo ljudi .. živo me zanima taj count
pozdrav svim imaocima bilo casha bilo dionica
Jedan mali okidač i odmah se sve ovako uruši… A svi se kleli kako nitko neće prodavati na ovim razinama. Ne volim se praviti pametan ali i ja i mnogi drugi ovdje spominju kako kad se poveća minus, kako će se tada povećati i prometi, nema straha za to… Nemam ni vremena ni volje tražiti postove, ali to je jednostavno tako, a razloga ima mali milijun…
Inače ne slažem se s Vladom da će mrcvarenje burze trajati toliko dugo vremena: ima jako puno razloga koji govore protiv toga… a uglavnom dolaze izvana. Život burze ipak ovisi o količini novca na tržištu, i to je ono najbitnije. Sretno i racionalno dalje!
slazem se s tonijem..
mislim i nadam se da ce oporavak biti kraci.
ipak, ovo danas je bio jako los dan za burzu i definitvna potvrda smjera, barem koliko sma ja brojao i pratio [yawn]
BTW, sto se tice novaca i burze
-obvezni mirovinski fondovi, NAV 23mlrd kn, HR dionice oko 2,5mlrd, cash+depoziti 1mlrd
-otvoreni fondovi(novcani, obveznicki, dionicki) NAV 9,4mlrd , HR dionice 1,4mlrd kn, depoziti 3,3mlrd
sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti jednom kad bude, vidjet cemo, ne mora ovo nista znacit [yawn]
kolike su sanse da grobex padne na razinu prijasnjeg dna 1430 i da se formira dvostruko dno?
evo moje vidjenje situacije za narednih par dana za grobi i atpl.
pred grobijem je fibo 23.6 i gannova lepeza sa linijom otpora 1535.
a kod atpl smo danas ponovno dodirnuli donju liniju trenda i krak gannove lepeze kao i fibo 61.8,moje misljenje je da se formira trostuki vrh sto bi znacilo daljni pad sto pokazuju oscilatori.linija otpora 700
Zanima me postoji li po TA kakva mogućnost odbijanca prema gore ovih dana?
Pitam s toga što je promet dana već 22mil.kn pad preko 4%… promet (redovni) bi mogao premašiti do kraja dana 30mil.kn što je puno s obzirom na 14-15mil.kn što je znao biti čest slučaj ove godine i pad je popriličan, a poslije takvih događanja u pravilu bi došlo do odbijanca makar na dan-dva.
Da je to ko nekad promet cca 100mil.kn uz ovaj pad uopće nebih dvojio ali ovako…!??