[/quote]
bravo!!
ovo jos nisam vidio! [lol] [lol]
evo stotka!
uspio si prekrsit oba glavna pravila EWTa na jednom grafu!! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
imas i najkracu trojku i jedinica ti ulazi u 4!
da ne idemo u detalje, omjere i tome slicno.
[wink]
[/quote]
očigledno me na silu hoćeš diskreditirati zato kaj sam dirnuo u tvoj TA ego. [tongue]
Majstore, nemoj gledat štreberski na stvari, preklapanje sjene je na intraday razini dopušteno i trica uopće nije najkraća, halooo, pogledaj malo bolje (pojam najkraćeg si mogao i pojasniti), ima najjači impuls, doseže novi low i omjeri su uglavnom u redu…
ne znam zakaj se trenutna situacija često uzima kao kraj nekakve formacije ovdje, pogledaj si postove i analize kad je bila najveća provalija, sve odreda navode nekakav 4 ili 5 val. a par mjeseci kasnije se pokaže da je ustvari bio 1. val itd.
Uostalom, kad navedeš neki svoj count (za koji uzgred budi rečeno nisam imao nikakav prigovor, nego sam se nadovezao) daj i sitnije countove, pa da se i tebe može gnjavit za omjere, overlapove i ostale detalje. I daj slobodno kreni po detaljima, daj si oduška, al se odluči – znaš ili ne znaš ewt, a ne da u svakom postu zvekneš neki count i onda se ograđuješ da možda nemaš pojma
@tigrus, sve ok, ali čuvaj da te trnje (aspera) previše ne izrani… pa nemadneš snage dokopati se zvijezda [wink]
@tigrus, sve ok, ali čuvaj da te trnje (aspera) previše ne izrani… pa nemadneš snage dokopati se zvijezda [wink]
evo gle, sad je netko ispravio svijecu na INI sa 4 dionice po asku na 1240kn.
iskrcavanja nema, ali ni lupanja po asku.
a primjecujem guzvanje na bidu, od kojeg nema koristi…
meni to govori da investitori ocekuju daljnji rast.
vidim i jako supalj ask na ERNT. ima jedva 100njak dionica na asku do 1200kn.
cini se da je ona kupovina ERNT na 1040kn bio pogodak.
ipak je RSI bio na 17….
dakle, potvrdilo se pravilo da dionica ne moze dugo biti u prerasprodanom podrucju…
ps. ovo sto se tice trnja 100% stoji, nastojim paziti kaj delam.
ja mislim da onaj tko uspije prezivjeti ovaj debalk na burzi kaj imamo prilike gledati,
u up trendu ce napraviti cudo.
[/quote]
bravo!!
ovo jos nisam vidio! [lol] [lol]
evo stotka!
uspio si prekrsit oba glavna pravila EWTa na jednom grafu!! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
imas i najkracu trojku i jedinica ti ulazi u 4!
da ne idemo u detalje, omjere i tome slicno.
[wink]
[/quote]
očigledno me na silu hoćeš diskreditirati zato kaj sam dirnuo u tvoj TA ego. [tongue]
Majstore, nemoj gledat štreberski na stvari, preklapanje sjene je na intraday razini dopušteno i trica uopće nije najkraća, halooo, pogledaj malo bolje (pojam najkraćeg si mogao i pojasniti), ima najjači impuls, doseže novi low i omjeri su uglavnom u redu…
ne znam zakaj se trenutna situacija često uzima kao kraj nekakve formacije ovdje, pogledaj si postove i analize kad je bila najveća provalija, sve odreda navode nekakav 4 ili 5 val. a par mjeseci kasnije se pokaže da je ustvari bio 1. val itd.
Uostalom, kad navedeš neki svoj count (za koji uzgred budi rečeno nisam imao nikakav prigovor, nego sam se nadovezao) daj i sitnije countove, pa da se i tebe može gnjavit za omjere, overlapove i ostale detalje. I daj slobodno kreni po detaljima, daj si oduška, al se odluči – znaš ili ne znaš ewt, a ne da u svakom postu zvekneš neki count i onda se ograđuješ da možda nemaš pojma
[/quote]
nema mog ega, sve sto ja znam, nauci se za 2-3 tjedna.nikakva velika mudrost[smiley]
ne znam EWT, ali ucim se..
uopce ne gledam strebrski na stvari, dapace, ali ti si prekrsio sve sto se moglo prekrsiti.
nisi uopce se bavio na pocetku s grafom, nego si dopisao crvene brojke i zakeljio graf.
sad na silu ides dokazat nesto. [yawn]
dakle jos jednom,
cca pola 4 ti je u jedinici, 4 je smijesno kratka.evo malo o omjerima (streberski):
PRICE
< 50% of W.3
W.4 38% W.3 common
W.4:W.3 < W.2:W1 on percentage basis
W.4 62% 100% 162% W.2
W.4 > 23.6% < 50% W.0 – W.3
kod tebe je 4. zakrzljala.[undecid]
naravno, to ne znaci da cijeli count ne valja..ali baca sumnju..
nadalje, sto se tice najmanjeg vala, stvar je jasna, ne trebas mi govorit "halooo", ne cujemo se, ali se sve vidi, evo izracunat cu ja za tebe:
(1)-1880,73-1712,34=168,39
(3)-1817,30-1703,52=113,78
(5)-1719,04-1600,50=118,54
113 je manje i od 118 i od 168. [yawn]
NHF, ali meni su ova dva razloga dovoljna da odbacim ovaj count, svidjelo se to tebi ili ne, bio ja streber za tebe ili ne.da samo jedna stvar sepa, ajde, ali obje..jok!
dalje, ono sto nastojim definirati je da svaki val ima neku svoju osobnost, svoj kanal, ako je moguce.kod tebe je velika 4 silom nakalemljena, bar meni tako izgleda, mozda grijesim.
dakle, ne davim za svaki najsitniji podval, ali ovo je ipak malo krupnije i moze se ljepse definirat.
sto se mene tice, evo prilazem jedan grafic sa kanaliziranim valovima.za mene osobno najvjerojatnija varijanta.
vide se 4 cjeline.
impuls,trokut,impuls i nesto, sto ne znam sta je jos.
je li to nedovrseni impuls prema dolje, ili dovrsena korekcija sa impulsom prema gore, jos ne znam.
zato nije labelirano.
da zakljucim, kao i jucer, ako se 1712 probije, najvjerojatnije se radi o zavrsenoj korekciji na dolje i pocetku novog up-trenda.ipak, buduci je moguce da nije trokut, nego extended 3, onda je moguce da je ovo sve 4 od te (3) podizem granicu na 1726, a i jer je ona sjena od jedinice samo isla duboko do 1712.bez closea tamo.dakle za jaci ulaz osobno bih volio vidjeti crobex preko 1726pts.
ako se probije 1600 ide se u 5 val. hoce li to biti tek prvi podval neceg veceg ostaje da se vidi.
eto, ako treba jos sta objasnit, stojim na raspolaganju.
[smiley]
evo, mislim na ovo. ne uspijeva mi dobiti 5 valova od 1.do 12.mj.08. (uspijeva,ali ne izgleda nikako)
?nadam se da nisam u pravu
ne kuzim, pa nacrtala si valove(jednu od mogucnosti) kakve veze ima ju 01. i 12. mjesec?
trazis po 5kom od vrha iz 2007 do 4.mj i od 5mj vrha do 12mj dna.nisam shvatio pitanjce..
evo, nabrzinu..
ovo je optimisitcno, veliki ABC moze biti i 123 .
za ono sto nisi ziher, kako bi islo, pomogni se intradayem.
hvala mig
sve to kristalno jasno izgleda u teoriji, i na svim tim urednim primjerima iz knjiga.ali praksa…
ne želim baš zagušiti ovu stranicu svojim prvim domaćim zadaćama 🙂
Dok se prepucavat hoće gore ili dole…
George Soros
It’s not whether you’re right or wrong that’s important, but how much money you make when you’re right and how much you lose when you’re wrong
Možda nije baš core TA al nek se nađe
Ajmo na 2000. stranicu, pa će i crobex možda.
Slijedećih dana ne bu dobro prema 60. min grafu
@Gonzalez
Slijedećih dana ne bu dobro prema 60. min grafu
Da dobro si napisao "možda", "uskoro" sell signal ali još uvijek ga nema. Znači može biti sutra, možda drugi tjedan, možda krajem mjeseca, jedanput će sigurno biti. [wink]