Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini se na ATPL bi moglo doći do trećeg odbijanja od fibo 61,8 do razine fibo 50 i to tek toliko da se MACD i posebno stohastic malo "ohlade" i da bi onda pod uticajen oporavka BDI-ja došlo do probijanja fibo 61,8,a slijedeća stanica nije niže od 950,00(predobro bi zvučalo 1054,40 ,tj. fibo 100 pa se ne usuđujen napisat).To bi značilo da je ostala još jedna prilika za eventualni dokup.Na JDPL je vrlo slična situacija(ma gle čuda…)samo su u pitanju fibo nivoi 38,2 i 50.

ovo su ti jeftine fore….

jasno ti je da se "pozitivna divergenicija" odnosila na MACD.
imas to sada zaokruzeno na slici "katapult za miga – drugi put"

a to sto mi postas graf pokazuje da ti mislis da divergencija postoji samo ako je mozes na grafu uociti. tj. ne razumijes da software primjeti divergenciju prije nego je uocljiva prostim okom na grafu.

TO JE DIVERGENCIJA????????????
[rolleyes] [rolleyes] [shocked] [shocked] [shocked]

hehehehehe.. [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
znao sam da nemas pojma, ali da si tolika neznalica, to mi nije bilo jasno.[thumbsup] [thumbsup]

Software mjeri? [lol] [lol]
zato sam te i pitao znas li uopce sto je MACD?
pogledaj u rijecniku sta znaci divergencija.
ta na MACDu je uvijek tu i radi se o odstupanju MACD linije i signalne linije.to su ti oni stupići, histogram!

pozitivna, negativna i skrivena divergencija (to je ono sto je ona zelena crta na tvom RSIju trebala pokazat, kako si napisao, viši vrh?) se događa se cijena i oscilator ne prate, tj idu u razlicitim smjerovima.imas to i u Murphyiju objasnjeno, pa se primi knjige, a menje blebetanja! [bye] blage veze ti nemas[bye] [bye]

evo jos jednom graf, jednom kad naucis sta je sta, da ti bude neugodno pred samim sobo
[/quote]

znaci, ti tvrdis da "divergence" prevedeno na hrvatski ne znaci divergencija?

[/quote]

Tigruse, sreco, iz svakog tvog posta sipa neznanje najelementarnijih OSNOVA!!! [thumbsup]
tocno, na eng. divergence znaci divergencija.
jel tebi jasno sta znace ova slova?
MACD?
ne,nema veze s McDonaldsom!
Moving Average Convergence-DIVERGENCE
dakle radi se o dva pomicna prosjeka koji divergiraju i konvergiraju.mjera toga su stupici, histogram.dakle cim imas MACD iznad signalne, imas i pozitivan histogram i divergenciju.nema potrebe da se to posebno navodi kao u tvojoj anal-lizi. [smiley]

divergencije koje su buy ili sell signal, o kojima se pricalo na proslim stranicama i koje smo trazili na SPX, DAX, itd. su divergencije izmedju cijenovnog grafa i oscilatora.npr. na Crobexu 02.12. imas lijepu divergenciju bas na MACDu, iako je u negativi..netko je stavio fin PDF o tome.gazda joza, mislim, prouci si to malo, radje nego da se ovako pokusavas vadit iz sranja pa se onda blamiras vise , nego kad si lanuo onu prvu bombu.[lol] [lol]

ponavljam jos jednom tvoje grafove da se vidi kako si na drugom grafu lijepo prebrisao zelenom bojom ono gdje pises one gluposti o "visem vrhu i divergenciji" na prvom.[lol] [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Migonjo, macane, silujes situaciju….

pozitivnu divergenciju sam naglasio jer je prethodnih dana bila u negativnom podrucju.
i odnosi se na MACD graf , ne kako ti tvrdis za RSI…
nikako da skuzis….
[lol] [lol] [lol]

ps. hoces li sada postati bezobrazan i poceti sa vrijedanjem po svom dobrom starom obicaju?
[cool]

Ne, ne, ne LAGATI! [shocked] [shocked]

no,no..to se ne radi tako!

na sta se odnosi jasno je iz tvoje slike, osim ako ne razlikujes koji je koji oscilator! [thumbsup]

ako se o tome radi, evo, crnom bojom zaokruzeno.da te podsjetim [lol] [lol]
objasni nam, sta je to pozitivna divergencija i sta je to viši vrh?
i sta predstavlja ona zelena linija koja spaja dva brezuljka na RSI?
sta je za tebe divergencija?
izvoli:

atpl
čekam sell signal.

dnevni graf:
– na 823 limit moguće ewt konfiguracije
– na ca 840 mogućnost triple topa
– u slučaju proboja razine 845 došlo bi do negativne divergencije macd histograma- indikacija pada
– još prije mjesec dana odrađen TD sell set up; TD sequential odrađen u 10 od max 13 koraka
– blizina gornjeg bolla

15- minutni graf
– macd sa sell signalom, no adx još uvijek bez njega.
nakon eventualnog sell signala na adx-u,prodaja.

inače,
ako se prijeđe razina 860-880 (dakle, ne bude sell adx signala na 15-minutnom grafu), čak 5 formacija ukazalo bi na mogućnost rasta do ca 1050.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

ajde, tigruse, nadijelio si dosta ocjena, daj odgovor [lol] [lol] [lol]

evo da malo kopiram kolegu Drevila, pa da bacim nekakav svoj pogled na tjednu situaciju.

prije tjedan dana imali smo 2 varijante.zasada, sve po ocekivanjima, manje-vise.

optimisticna- da smo u nekakvoj korekciji uzlaznog trenda prema gore.najoptimisticnije bi bilo da je to bila (2) a optimisticna ali manje bi bila da smo u B od IV.
pesimisticna-da je krenuo impuls prema dolje.
grafovi u privitku.Crobinho-optimisticni i Crobinho2-pesimisticno.

Mislim da cemo ovaj tjedan moci odbaciti jednu od varijanti.

na grafu Crobi-sad su obiljezene krucijalne tocke.To su 1712pts i 1726pts.
ako se to ne probije onda ovaj odbijanac od 1600 i kusur mozemo proglasiti ili 4 od (3) ili (4) i ocekivati nastavak trenda prema dolje.u tom slucaju odbacujemo optimisticnu varijanu.
ukoliko se tocke probiju, pesimisticna opcija otpada, a dalje nastavljamo po optimisticnoj, pa sta bude.

ako se desi nesto trece, onda cijeli count ne valja…
je li u pitanju moje oskudno znanje, EWT ne valja ili nesto trece, nevazno.
(bit ce da je ono prvo [tongue] )

atpl
čekam sell signal.

dnevni graf:
– u slučaju proboja razine 845 došlo bi do negativne divergencije macd histograma- indikacija pada
– još prije mjesec dana odrađen TD sell set up; TD sequential odrađen u 10 od max 13 koraka
– blizina gornjeg bolla

15- minutni graf

inače,
ako se prijeđe razina 860-880 (dakle, ne bude sell adx signala na 15-minutnom grafu), čak 5 formacija ukazalo bi na mogućnost rasta do ca 1050.

Vlad, lijepo si to objasnio, reci mi samo imas li ti ATPL? Jesi li je mozda kupio nedavno ili i dalje sve radis vise hobisticki. Da li ces je kupiti kad i ako prijedje razinu 860-880?

VIVA LA REVOLUCION !!!

hebote sto si uporan….
nema veze, i to nesto govori.

dakle, ja ponavaljam:
pozitivna divergencija se odnosi na MACD graf i zaokruzena je zato sto sam smatrao da je to binto jer ranije nije bila pozitivna.
dakle, pogreska je to sto sam napisao kod RSI grafa a ne kod MACD grafa.

za mene je divergencija pojava na grafovima kada dvije linije (od cijene i oscilatora) divrergiraju jedna od druge, tj svaka ide na svoju stranu.jedna dole, druga gore.

visi vrh kod rsi sam napisao zato sto je visi vrh uvijek los u slucaju da se pojavi skrivena medvjeda divergencija, a ona bi se pojavila ako bi slijedeci vrh cijene bio ispod cijene 1170kn.
ali cijena je otisla gore, dakle evidentno je da nema mogucnosti da se dogodi skrivena medvjeda divergencija, tj sell signal.
drugim rijecima, preporucio sam – zadrzati dionicu.

mislim da smo dosadili ljudima s ovim grafom.

ako se nisi uplasio , imas moju novu analizu od 07 02 2009.
bolje da odustanes, moj savjet….
[cool]

za mene je divergencija pojava na grafovima kada dvije linije (od cijene i oscilatora) divrergiraju jedna od druge, tj svaka ide na svoju stranu.jedna dole, druga gore.

pozitivna divergencija se odnosi na MACD graf

odlicno, kolega slazem se s vama!(iako ne mora biti samo tako)
doduse trebalo vam je ravno 40min da to konacno naucite [lol]
ali vidim da ste procitali, sad baratate i pojmom skrivena divergencija, samo Vam nije sjelo jos..neka dobro je i ovako.[lol]

e, sad ako moze, primjenite mi to na MACD graf, gdje vi pricate o divergenciji?
di to cijena odstupa od oscilatora, molim lijepo??
di???

visi vrh kod rsi sam napisao zato sto je visi vrh uvijek los u slucaju da se pojavi skrivena medvjeda divergencija, a ona bi se pojavila ako bi slijedeci vrh cijene bio ispod cijene 1170kn.
ali cijena je otisla gore, dakle evidentno je da nema mogucnosti da se dogodi skrivena medvjeda divergencija, tj sell signal.

joooj, sto lupas…hehehe.
dakle na RSI si objasnjavao da nema divergencije??
[lol] [lol] [lol]

bolje da odustanes, moj savjet….

dobio sam dosta PMova u kojima mi neki kolege savjetuju bas to, da se s takvima poput tebe ne treba razgovarat.ja se ne slazem s njima, ne mislim da pametniji popusta, jer bi onda glupi vladali.

[kiss]

jos jednom, tvoja anal-liza i novi cisti graf da ubiljezis na MACD ono sto si sam napisao, odstupanje cijene i oscilatora.

hvala unaprijed!

atpl
čekam sell signal.

dnevni graf:
– blizina gornjeg bolla

15- minutni graf

inače,

svaka čast TA i svim oscilatorima ali kada bih sada zbog toga što oscilatori pokazuju pregrijanost cijene uz sve okolnosti neočekivanog rapidnog rasta BDI-a išao prodavati ATPL vjerujem da bi Tehnička analiza mojeg uma pokazala zrelost za psihijatrijsku ustanovu Vrapče…

prečesto se dešava da TA odstupa od realnosti, uostalom kakva je bila TA u trenucima kada je ATPL rapidno rasla u razdoblju 7-12 mjesec 2007.? jesu li i tada oscilatori pokazivali sell signal ?
prošli je tjedan AP trebala barem jedan dan završiti u pozitivnoj blokadi gledajući kretanje vozarina…a rasla je 10-15 kuna…znam da je niska likvidnost ali….

A sada i jedno ozbiljno pitanje … imaš li koju dionicu ATPL ili je tek namjeravaš kupiti?
neki još uvijek čekaju Tvoj target od 200 kn …jesi li i Ti u toj skupini ili …

Evo u prilogu moje viđenje kretanja SP500. Očekujem ponedjeljak zeleno do 890, lažni BUY, utorak i srijeda gušenje na istoj razini, od srijede kreće SELL OF do 835-840. To je prijelomna točka, jer ako se obrani na jačem volumenu odredit će smijer tržišta.
Ako pukne obrana na 840, SMA50 se ne obrani, idući target je jako nisko, 640.
Moja preporuka svima, ne zalijetati se bezglavo, pratiti tržište,al ne punom snagom!
Još smo daleko od zauzimanja LONG pozicije…

New Report

Close