Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo nam stoljetnog kalendara

http://evilspeculator.com/?page_id=3152

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

katpult za miga:

ako MACD zapocne rast dok je cijena jos uvijek u padu tada postoji pozitivna divergencija i za ocekivati je skori zavrsetak pada cijene i pocetak uzlaznog trenda ("buy" signal)

pogledaj moj MACD graf i ukazati ce ti se pozitivna divergencija.

ps. sad ostaje samo "last chance" tj. da ustrdis da sam komentirao pozitivnu divergenciju u kucici koja je bila namjenjena RSIu….

hehehehehe..
veze ti nemas!!![lol] [lol] [lol]

1.) Ti si NACRTAO na RSI divergenciju!! [thumbsup] [lol]
i jos je objasnio!!citiram sa crteza:

"RSI prosao 50, signal rasta, pozitivna divergencija, visi vrh..apsolutno sve upucuje na daljnji rast dionce"

jos si zelenom crtom spojio dva vrha na RSI-to bi bila oznaka valjda nekakve divergencije? [lol]
u prici o MACDu si nabrojio gomilu nepotrebnih gluposti, ali ni rijeci o divergenciji! [thumbsup]

2.) na tvoju zalost, i MACD je cist kao suza, ni na njemu nema nikakve divergencije!!
da ne bi bilo zabune i nejasnoca, evo cista slika INA daily grafa sa MACD i RSI.
mozes jos jednom probati naci tu fantomsku divergenciju!! [lol] [lol]
[/quote]

tocno. to sam ti napisao. u krivoj kucici je napisano "pozitivna divergencija".
to se trebalo nalaziti u kucici gdje je objasnjen MACD.
ali kako sam vec jednom napisao kod rsi, nisam se htio ponavljati kod MACD, ali sam povukao strelicu koja pokazje pozitivnu divergenciju na MACD.
pogledaj ponovo sliku i naci ces odgovor na svoje pitanje…

ipak nije proslo…. [thumbsup]
[/quote]

da sam zločest, ili bezorbarazn, rekao bih ti da LAŽEŠ da se izvuces.
ima nekoliko razloga, recimo :

1.zato sto je ona NACRTANA na RSIju, tako da je bespredmetno raspravljati da se radi o lapsusu i to tocno onako kako se obiljezava divergencija.sta onda ona predstavlja?

2.zato sto si jasno napisao na sta se odnosi divergencija

3.zbog toga jer takvu istu strelicu imas i na momentumu i na histogramu od MACDa.jesu i tamo divergencije?

buduci ja nisam takav, ja ti to necu reci, ali evo ponovo postam tvoj graf, kao i novi, cisti i pregledni graf od INE da ponovo ucrtas tu divergenciju.koju je tvoje ostro oko zapazilo.ja ju nazalost nikako ne primjecujem. [undecid]

hvala unaprijed na poduci! [thumbsup]

prolazilo ne prolazilo, nema potrebe za pricom, slika govori vise od 1000 rijeci.

ne bih pilao toliko s tim, iako sam ujutro vidio da je smeće, zakeljio ti jedinicu i nastavio dalje, da mi nisi napisao da “analiziram ako se usudim” . [smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

crobex ima tu svega po malo,gdje će ?može gore ,može dolje,

katpult za miga:

ako MACD zapocne rast dok je cijena jos uvijek u padu tada postoji pozitivna divergencija i za ocekivati je skori zavrsetak pada cijene i pocetak uzlaznog trenda ("buy" signal)

pogledaj moj MACD graf i ukazati ce ti se pozitivna divergencija.

ps. sad ostaje samo "last chance" tj. da ustrdis da sam komentirao pozitivnu divergenciju u kucici koja je bila namjenjena RSIu….

hehehehehe..
veze ti nemas!!![lol] [lol] [lol]

1.) Ti si NACRTAO na RSI divergenciju!! [thumbsup] [lol]
i jos je objasnio!!citiram sa crteza:

"RSI prosao 50, signal rasta, pozitivna divergencija, visi vrh..apsolutno sve upucuje na daljnji rast dionce"

jos si zelenom crtom spojio dva vrha na RSI-to bi bila oznaka valjda nekakve divergencije? [lol]
u prici o MACDu si nabrojio gomilu nepotrebnih gluposti, ali ni rijeci o divergenciji! [thumbsup]

2.) na tvoju zalost, i MACD je cist kao suza, ni na njemu nema nikakve divergencije!!
da ne bi bilo zabune i nejasnoca, evo cista slika INA daily grafa sa MACD i RSI.
mozes jos jednom probati naci tu fantomsku divergenciju!! [lol] [lol]
[/quote]

tocno. to sam ti napisao. u krivoj kucici je napisano "pozitivna divergencija".
to se trebalo nalaziti u kucici gdje je objasnjen MACD.
ali kako sam vec jednom napisao kod rsi, nisam se htio ponavljati kod MACD, ali sam povukao strelicu koja pokazje pozitivnu divergenciju na MACD.
pogledaj ponovo sliku i naci ces odgovor na svoje pitanje…

ipak nije proslo…. [thumbsup]
[/quote]

da sam zločest, ili bezorbarazn, rekao bih ti da LAŽEŠ da se izvuces.
ima nekoliko razloga, recimo :

1.zato sto je ona NACRTANA na RSIju, tako da je bespredmetno raspravljati da se radi o lapsusu i to tocno onako kako se obiljezava divergencija.sta onda ona predstavlja?

2.zato sto si jasno napisao na sta se odnosi divergencija

3.zbog toga jer takvu istu strelicu imas i na momentumu i na histogramu od MACDa.jesu i tamo divergencije?

buduci ja nisam takav, ja ti to necu reci, ali evo ponovo postam tvoj graf, kao i novi, cisti i pregledni graf od INE da ponovo ucrtas tu divergenciju.koju je tvoje ostro oko zapazilo.ja ju nazalost nikako ne primjecujem. [undecid]

hvala unaprijed na poduci! [thumbsup]

prolazilo ne prolazilo, nema potrebe za pricom, slika govori vise od 1000 rijeci.

ne bih pilao toliko s tim, iako sam ujutro vidio da je smeće, zakeljio ti jedinicu i nastavio dalje, da mi nisi napisao da "analiziram ako se usudim" . [smiley]
[/quote]

ovo su ti jeftine fore….

jasno ti je da se "pozitivna divergenicija" odnosila na MACD.
imas to sada zaokruzeno na slici "katapult za miga – drugi put"

a to sto mi postas graf pokazuje da ti mislis da divergencija postoji samo ako je mozes na grafu uociti. tj. ne razumijes da software primjeti divergenciju prije nego je uocljiva prostim okom na grafu.

Da li su ovo dobre vile ?

peace

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

13.10.08. | 19:43 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.

indikatori-naravno,bez buy signala

– obrazac ewt-a mora davati mogućnost rasta.

ja još nisam kupovao.

p.s.
ovo kao odgovor na mnoge poruke,
ja ne lovim dno: tražim siguran rast.

Ja kupujem i prodajem skoro svakoga dana (vidi prilog) ali i tražim siguran rast.
U ponedeljak ide S&P 500 na 880-890.

13.10.08. | 19:43 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.

indikatori-naravno,bez buy signala

– obrazac ewt-a mora davati mogućnost rasta.

ja još nisam kupovao.

p.s.
ovo kao odgovor na mnoge poruke,
ja ne lovim dno: tražim siguran rast.

Ja kupujem i prodajem skoro svakoga dana (vidi prilog) ali i tražim siguran rast.
U ponedeljak ide S&P 500 na 880-890.
[/quote]

A CROBEX

kritične razine:

sp 500- 878
grobi- 1726

ako ove dvije razine budu probijene, ide reprogram na oba indeksa.
moguće da niti jedna od njih neće biti prevladana.

Da stavim graf za dio toga što navodiš.

ja se uhvatio divergencije pa evo jo malo na s&p 500

dax simetrični trokut,pitanje za kolege, dali se simetrični trokut javlja kao obrazac promjjene trenda .mene zanima prema gore

ANALIZA ZA INU:

1. izvjesno formiranje Reversal paterna – Bullish Three White Soldiers – vise o tome na:
http://www.candlesticker.com/Cs63.asp

2. svi oscilator pokazuju rastuci trend, objasnjenja na grafu u privitku

3. snazan poticaj izvana zbog analize Credit Suissa – vise o tome na:
http://www.poslovni.hr/107874.aspx

4. srednjorocno postoji mogucnost formiranja "salice sa drskom" ili "tanjurica"

prvi graf analizira trenutnu situaciju, drugi graf pokazuje mogucnost formiranje standardnog bullish TA obrazca.

dax simetrični trokut,pitanje za kolege, dali se simetrični trokut javlja kao obrazac promjjene trenda .mene zanima prema gore

Svi trokuti i klinovi se javljaju kao obrasci promjene trenda.

New Report

Close