dax ponovo divergencija molim iskusnije kolege da potvrde dali je ovo divergencija,je mi se neki stručnjaci javljaju na pm,pa kažu da pišem gluposti,a ni neće svoj graf staviti
divergence:
crvena-bullish
zelena-bearish
plava -bearish
crvena i zelena su odradjene, hoce li se plava odraditi, ostaje da vidimo.
jedino kod Tigrusa na INA grafu nema divergence, cudim se da taj znalac s PMa, nije to uocio, gdje se vidi iz aviona.no dobro, ipak je to veliki znalac Tigrus [yawn]
@splitko
nisi li očekivao i jučer? [huh]
1710 je zanimljiva razina, za crobex, ako se to probije, bit ce jako lijepo.
ako sam dobro racunao, naravno.
otvara vrata za svakakve finote! [smiley]
Ak otpor na 1710 bude žilav ko kak je bila potpora, krepat ćemo od dosade sljedećih tjedana.
Al to bi taman bio realan scenariji, jer osjetim višak optimizmama.
Ak otpor na 1710 bude žilav ko kak je bila potpora, krepat ćemo od dosade sljedećih tjedana.
Al to bi taman bio realan scenariji, jer osjetim višak optimizmama.
[/quote]
ne vjerujem da ce trajat tjednima.
nema se cajta, a i kanal je tamo negdje.oko 1700.
jedva cekam ponedjeljak
[smiley]
ili gore, ili dolje, IMHO! [sealed]
probijen padajuci kanal….okret trenda????? tehnicari komentar….??? ucim se….
ja sam svoju analizu INE stavio na forum.
za ono sto mislis da ne valja, ti ispravi, ako se usudis….
janaf je rastao na prometu cca 100k.
i to u jednom danu. necija solo akcija.
ok, moze, evo i tvoj graf u prilogu, da znamo o cemu se radi:
1.)daj mi molim te pokazi, zaokruzi, bilo sto, di je ta divergencija, ja ju ne vidim!ovdje piše da je na RSIju.
dapače, bilo bi zgodno da nam objasniš što je to divergencija po tebi?
mozes li mi molim te objasniti recenicu "apsolutno sve ukazuje na daljnji rast dionice"?
sto je to apsolutno sve?
2.)zasto MA 10 i 25?po cemu?zasto bi "brutalno presjecanje" tako kratkorocnih oscilatora bilo tako jak signal?
3.)"MACD je vec odavno presjecen a histogram presao u pozitivan teritorij"..koliko ja znam, histogram prelazi u pozitivan teritorij onog momenta kad MACD presjece signalnu liniju.
ili ti mislis drugacije?
4.)zasto je ulazak CCI indikatora u overbought podrucje "jasan signal rastuceg trenda"?
5.)znas li uopce kad je na oscilatorima buy signal, kad se kupuje?zasto si za cjenovni graf odabrao linijski nacin prikaza cijene?pogotovu za ovako kratkorocan graf?umjesto hloca ili candleova?
6.) jos jednom molim graficki odgovor na prvo pitanje!
inace, primjecujem da volis svrljat sto vise po grafovima, da ispadne da tu ima neke pameti, ove gomile bespotrebnih strelica, crta i kruznica, koje si nacrtao svi vidimo, ukazi nam na divergencije ili neke obrasce, crte potpora i otpora, sve ovo sto si nasvrljao sluzi samo da zamagli sliku, ako si bas htio nesto reci, mogao si u textu poruke.
napisano na oscilatorima sluzi samo da se zamagli slika, smanji preglednost i onemoguci usporedba sa prijasnjim stanjem.
[thumbsup]
@inverter,
ne smatram se nekim znalcem, ali uvijek učim…
Za sada ne bih pridavao neku važnost samo toj činjenici… Trebalo bi prikazati i puno drugih faktora još, a svakako i volumen na kojemu je probijen kanal, koji mi se trenutno ne čini toliko važan, ali ok. Onda nekakva tolerancija od barem 5-6%. Zatim, može se reći da je probijen bio i 22. 1., u odnosu npr. na vrh od 16. 1. pa je opet nastavilo s padom, itd. Pitanje: Zašto ovu donju crtu posljednjeg kanala nisi povukao od ovog prirodnog dna 15. 1. a ne od najniže točke (sjene svijeće), kao što si povukao npr. ovu drugu crtu (srednju) koja je također danas probijena, a ide po dnu te točke 15.1.? Onda bi dobio i prirodniji kanal od kojeg bi se odbili 3.-4. veljače… Nadalje ova tvoja slika može se vrlo lako promatrati i kao H&S, pa se opet tumačiti drugačije… Premalo podataka za detaljniju analizu…, barem se meni tako čini, ali samo naprijed!
uostalom, ako ne znas sta je divergencija, koja je jedna od najvaznijih stvari kod oscilatora (meni osobno najvaznija), o cemu mi uopce pricamo?? [undecid]
katpult za miga:
ako MACD zapocne rast dok je cijena jos uvijek u padu tada postoji pozitivna divergencija i za ocekivati je skori zavrsetak pada cijene i pocetak uzlaznog trenda ("buy" signal)
pogledaj moj MACD graf i ukazati ce ti se pozitivna divergencija.
ps. sad ostaje samo "last chance" tj. da ustrdis da sam komentirao pozitivnu divergenciju u kucici koja je bila namjenjena RSIu….
hehehehehe..
veze ti nemas!!![lol] [lol] [lol]
1.) Ti si NACRTAO na RSI divergenciju!! [thumbsup] [lol]
i jos je objasnio!!citiram sa crteza:
“RSI prosao 50, signal rasta, pozitivna divergencija, visi vrh..apsolutno sve upucuje na daljnji rast dionce"
jos si zelenom crtom spojio dva vrha na RSI-to bi bila oznaka valjda nekakve divergencije? [lol]
u prici o MACDu si nabrojio gomilu nepotrebnih gluposti, ali ni rijeci o divergenciji! [thumbsup]
2.) na tvoju zalost, i MACD je cist kao suza, ni na njemu nema nikakve divergencije!!
da ne bi bilo zabune i nejasnoca, evo cista slika INA daily grafa sa MACD i RSI.
mozes jos jednom probati naci tu fantomsku divergenciju!! [lol] [lol]
kritične razine:
sp 500- 878
grobi- 1726
ako ove dvije razine budu probijene, ide reprogram na oba indeksa.
moguće da niti jedna od njih neće biti prevladana.
Kulminacija u idućih mjesec dana, imajte viška casha jer će sigurno biti i u nas još povoljnije!
SP500 idućih tjedana će padati. Preslikano na Crobex pad 1440 ponovo! A vjerovatno idemo ispod toga! Prvi idući target 1328.
Dionice su danas rasle, pokušaj vraćanja u kanal. Prvi je propao, pa je vjerovatno da će propasti i drugi. Oscilatori opet pregrijani, overbough područje na DLKV, ATPL, ….
Backtest kanala, razina 875 neće biti probijena! Slijedi odraditi 3 podval. Idući target 740, iako roni još niže.