Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ulaz na 1600 je čista kocka i kratkoročno špekuliranje.

Dali je špekuliranje ili investiranje ovisi o onome tko ulaže a ne o crobexu.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ulaz na 1600 je čista kocka i kratkoročno špekuliranje.

Dali je špekuliranje ili investiranje ovisi o onome tko ulaže a ne o crobexu.
[/quote]

Slažem se. Sve ovisi o afinitetima i količini novaca.

jel vam spx današnji izgleda kao H&S s targetom na 805 još do kraja dana i sutra?

Gledajući bollingere crobex bi bar danas trebao u plus da se vrati u granice no momentum i macd baš i ne djeluju obečavajuće još…

SP 500
http://stocktock.ning.com/profiles/blogs/should-hit-837-at-least

@mavan

Uzak bollinger koji znači promjenu trenda se počeo širiti, znači trend je tu. Prema dolje.

Prema TA, tek smo na vrhu brijega, a to bi mogle ublažiti samo pozitivne vijesti koje su u nedostatku.

To je realnost po TA.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

@gonzalez,
odakle vam to svima da uzak bollinger znači promjenu trenda? Pa kad je uzak bollinger, onda niti ne postoji trend, pa se ne može ni promijeniti… Jesi pročitao knjigu J. Bollingera o bollingerovom pojasu? Čak i u Murpheya ne piše baš tako. To je blizu točno što govoriš, ali NIJE točno… a to je (u ovom poslu) velika razlika. Više ulagati u znanje, a manje chat-ati po forumu [wink]

krenulo hladjenje…..koliko ce danas izdrzat?????

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@gonzalez,
odakle vam to svima da uzak bollinger znači promjenu trenda? Pa kad je uzak bollinger, onda niti ne postoji trend, pa se ne može ni promijeniti… Jesi pročitao knjigu J. Bollingera o bollingerovom pojasu? Čak i u Murpheya ne piše baš tako. To je blizu točno što govoriš, ali NIJE točno… a to je (u ovom poslu) velika razlika. Više ulagati u znanje, a manje chat-ati po forumu [wink]

Daj malo promotri uske bollingere prije i poslie pada, pa ćeš skužiti o čemu pričam.

***obrisano***

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

[/quote]krenulo hladjenje…..koliko ce danas izdrzat?????

novak, 03.02.2009. u 10:00

ako se dobro sjećam tehničari su govorili o grobiju na 1400-1450, za prvo vrijeme, a poslije ćemo još vidjeti. A za danas, bog zna.

ovdje je stvarno šteta pisati išta pametno… [bye]

tony, kolege su u pravu. BB su popustile i to nažalost na dolje. mi se sada možemo praviti blesavi i to ignorirati ili skoknuti u keš priivremeno sa dijelom portfelja. previše sam popišio nažalost prošle godine ignorirajući očito.
[/quote]

dobro, ili ovdje nitko ne razumije što ja točno govorim, da prestanem iznositi finese?
Nisam ja to ništa opovrgavao, samo kažem da kad je jako sužen bollinger, tada zapravo ni ne postoji trend, pa se ne može promijeniti trend! Da napišem na nekom drugom jeziku, ako nije razumljivo na hrvatskom? Promjena trenda se događa kad postoji trend: dakle ili uzlazni ili silazni. A suženje bollingera najavljuje početak trenda, a ne promjenu trenda (koojeg nema).
Promjenu trenda (99% sigurnu) najavljuju maksimalno rašine ovojnice bollingera, tj. što se više raširi bollinger, to je sigurnija promjena trenda (jer u širenju postoji trend, a kad širenje dosegne nekakav maksimum, siguran je zaokret u suprotan trend, a osobito ako se pri tom probije bollinger, i to što više, to sigurnije)… Je li sad išta jasnije?

ovdje je stvarno šteta pisati išta pametno… [bye]

tony, kolege su u pravu. BB su popustile i to nažalost na dolje. mi se sada možemo praviti blesavi i to ignorirati ili skoknuti u keš priivremeno sa dijelom portfelja. previše sam popišio nažalost prošle godine ignorirajući očito.
[/quote]

dobro, ili ovdje nitko ne razumije što ja točno govorim, da prestanem iznositi finese?
Nisam ja to ništa opovrgavao, samo kažem da kad je jako sužen bollinger, tada zapravo ni ne postoji trend, pa se ne može promijeniti trend! Da napišem na nekom drugom jeziku, ako nije razumljivo na hrvatskom? Promjena trenda se događa kad postoji trend: dakle ili uzlazni ili silazni. A suženje bollingera najavljuje početak trenda, a ne promjenu trenda (koojeg nema).
Promjenu trenda (99% sigurnu) najavljuju maksimalno rašine ovojnice bollingera, tj. što se više raširi bollinger, to je sigurnija promjena trenda (jer u širenju postoji trend, a kad širenje dosegne nekakav maksimum, siguran je zaokret u suprotan trend, a osobito ako se pri tom probije bollinger, i to što više, to sigurnije)… Je li sad išta jasnije?
[/quote]

pa dobro , ali osim uzlaznog i silaznog trenda, postoji i horizontalni trend….
sto cemo s njime?

New Report

Close