Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]

znači, misliš da su IGH, ADRS i PTKM (vidi topic: Što smo danas tržili) sad u double bottom?
Meni se čini da jesu samo u pogledu cijene, ali ne po drugim stvarima… (Bollingerovo određivanje W, rsi za traženje W formacije…). Bojim se da će ići i znatno niže, ali prije toga očekujem manji odbijanac, naravno.
[/quote]

Možda, ne znam. Samo mi se čini veći downside risk na dionicama koje su 10ak i više % iznad cijene od 1.12. nego na IGH, ADRS i PTKM
[/quote]
po mome rone jos min.10%

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Ipak je sutra mijena mjeseca, a obrati se kao po nekom patternu događaju iza toga.
Dobar dio dionica je na Fibbo 61,8% čak malo ispod, iako DLKV, ATPL, TISK, još neke defitnivno kasne ali doći će tamo. Stoga mi nije čudno da ove dionice propadaju najviše.
Sutra očekujem potop do 12-13h, a iza toga čudesni oporavak tržišta.

Čuj piso si da je u petak bio buy dan i da budeš danas 7-8% profitiro na brzinu….
malo manje samouvjerenosti nebi škodilo…

Ipak je sutra mijena mjeseca, a obrati se kao po nekom patternu događaju iza toga.
Dobar dio dionica je na Fibbo 61,8% čak malo ispod, iako DLKV, ATPL, TISK, još neke defitnivno kasne ali doći će tamo. Stoga mi nije čudno da ove dionice propadaju najviše.
Sutra očekujem potop do 12-13h, a iza toga čudesni oporavak tržišta.

Čuj piso si da je u petak bio buy dan i da budeš danas 7-8% profitiro na brzinu….
malo manje samouvjerenosti nebi škodilo…
[/quote]
prva prognoza nije bila tocna,ali druga bi mgla biti.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Pa da istina je Bajka, da se nije dogodio manji odbijanac od otvaranja kako sam priželjkivao, stoga sam danas malkicu podebljao po meni pametne pozicije. To ću raditi i idućih dana, lagana kupovina.
Nikakvo forsiranje već postavljanje pred blokadama. Ako je prognoza dobra i čeka nas 3.podval gore onda će biti brz i ne mislim propuštati ove cifre. Ako ćemo potonuti niže. A šta ja tu mogu, nego strpljivo dokupiti i čekati.

i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]

znači, misliš da su IGH, ADRS i PTKM (vidi topic: Što smo danas tržili) sad u double bottom?
Meni se čini da jesu samo u pogledu cijene, ali ne po drugim stvarima… (Bollingerovo određivanje W, rsi za traženje W formacije…). Bojim se da će ići i znatno niže, ali prije toga očekujem manji odbijanac, naravno.
[/quote]

zašto se ti bojiš? Da ne ode gore
[yawn]

@Mig29
,
napomena ti je oštroumna, kao i uvijek! Zato čestitke! Sakai je jednom dao definiciju TA baziranu upravo na tim pretpostavakma koje spominješ, ako se sjećaš? tj. da TA sutra odlično objašnjava ovo što se događalo danas… itd. ali unaprijed, malo teže… I mene to muči.
Upravo zato nastojim pohvatati što više sitnica, i poredati ih po stupnju nekakve (statističke?) vjerojatnosti/sigurnosti… U ovom slučaju za sigurniji/oprezniji W bottom, trebalo bi barem pričekati da se forimra, a ne ulaziti dok je još downtrend (ne loviti "padajuće" noževe)… A još nije – koliko vidim – ispunjeno nijedno pravilo za W-bottom osim što je cijena negdje na razinama prvoga dna, a to mi se svakako čini premalo… U zagradama sam Conanu samo letimično spomenuo nekoliko sitnica koje su bitno u traženju W-formacija… Meni je recimo po tom pitanju odlčna Bollingerova knjiga o Bollingerovom pojasu, kao i neke studije o traženjima dna na temelju višegodišnjih analiza dioničkih kretanja u posljed.stoljeću…

evo, kvotat cu tebe, kao da odgovaram tebi,iako ti to vjerojatno sve znas.
Sakai je to odlicno rekao, najbolje se vidi tek kad prodje.istina! [lol]

ali ono sta ja pokusavam napraviti je cista metoda pokusaja i pogresaka sa statistikom na svojoj strani.dakle ako se u 70% slucajeva nakon dogadjaja A dodgodio B, onda cu ja slejdeci put kad se desi dogadjaj A igrati kao da ocekujem dogadjaj B.

ako se to ne desi, cak i u 50% slucajeva, onda cu nastojati gubitke, zbog suprotnog razvoja dogadjaja,
izrezati vrlo brzo, minimalizirati ih, a dobitke probati maximalizirati.

nekad cu napraviti totalno krivo, ali kako je guru Krikman rekao, na kraju godine se radi racun.

naravno money management je jako vazan dio cjelokupne strategije.

dakle, za kelege Rockija, Chebela, Gonzaleza/Lampadinu/Brauna, nema tehnicke koja ne grijesi, nema 100% prognoze i nema brze zarade. cilj je na kraju imati vise novaca nego smo imali na pocetku.za to je potrebno strpljenje, znanje i malo srece.
zato ja ulazem svakodnevno u znanje i oprez.
ne znam puno, ali se ucim.
[smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ja bih volio da ameri danas kresnu po 750 na SP500…pa da smo mirni…
Ovako će nas drkuckat…oni prdnu -1, a ostatak svijeta se zakenja do koljena sa -5.

Bolje nek danas rebnu po 750 pa nek krenu fino u 10 dana laganog ali zelenog rasta…rasta man…

Halo majstori, što se događa kad se probije duplo dno?

Imam nekoliko njih u vidu gdje je dno već probijeno i još par kandidata

nista se ne dogadja.
to onda nazoves "shadow"
ameri ce cini se u plus…
[lol]
[/quote]

Kud ja uđem tu više ni trava ne raste...

graf sam stavljao puno puta, ako ti ili netko hoce mogu opet.

Ja bi ako nije problem, i sam sam to proučavao…
[/quote]

evo:)

@hugo

grobijev šampon naopako (još uvijek) nije kompromitiran.

Vlad:
Jel ta tvrdnja još uvijek stoji ili…. [bye] [bye]

nema predaje!!!!!!!

evo:)

Muchas gracias, [thumbsup]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Ne padaju ni svi isto kako je bilo dasada tvrdnja!
Evo primjera kako se može prebacivanjem iz 1 u drugu dionicu podebljati broj komada!
Usporedba ATPL – JDPL.

Ako smo nedavno imali (a) ovo je definitivno (b), što opet daje da slijedi (c) min. do 1909 (0,62).
Iduće razine za (c) su 2119, 2410 ili 2510.
Eto to nam slijedi odraditi jer po meni mi nismo odradili još veliki B.

New Report

Close