dakle…
sutra zgotovljavamo TD buy setup.
moguć kratkotrajni odbijanac od razine ca 1600- 1605.
ako propadnemo ispod toga, vjerojatno ćemo testirati dno.
Ja još čekam onaj odbijanac,koji si najavio prije par dana.Hoće li doći,da znam još čekati,ili da sad čekam ovaj.
i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]
znači, misliš da su IGH, ADRS i PTKM (vidi topic: Što smo danas tržili) sad u double bottom?
Meni se čini da jesu samo u pogledu cijene, ali ne po drugim stvarima… (Bollingerovo određivanje W, rsi za traženje W formacije…). Bojim se da će ići i znatno niže, ali prije toga očekujem manji odbijanac, naravno.
[/quote]
problem duplog dna je da si ziher kad se on vec odigrao..
moze biti da je tako sa cijelom TA
[lol]
i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]
znači, misliš da su IGH, ADRS i PTKM (vidi topic: Što smo danas tržili) sad u double bottom?
Meni se čini da jesu samo u pogledu cijene, ali ne po drugim stvarima… (Bollingerovo određivanje W, rsi za traženje W formacije…). Bojim se da će ići i znatno niže, ali prije toga očekujem manji odbijanac, naravno.
[/quote]
Možda, ne znam. Samo mi se čini veći downside risk na dionicama koje su 10ak i više % iznad cijene od 1.12. nego na IGH, ADRS i PTKM
Znaci, laicki receno. Ako probijemo 1600 idemo dolje do 1430. Moguci double bottom a u slucaju probijanja moguci i daljnji pad. A ako se odbijemo od 1600 idemo gore. Tako nekako?
E moj kolega,samo Vi njih nastavite slušati i dobro prolazite….pa oni su govorili i da je double bottom na 2700 i nema dolje ….a mi spuznuli do 1430..oprez i mir jer sada je teški hazard kupovati jer ništa nije jasno..samo to da kriza ne jenjava i pojačava..a posljedice nitko ne može niti naslutiti…i nikakvi skorašnji odbijanci ne dolaze u obzir jer nema tko to učiniti….mir do sljedeće godine u ovo vrijeme…a jahaći valova( ili jahači apokalipse).samo izvolitenaprijed da Vam ne pobjegnu dionice,slučajno!
jer sada je teški hazard kupovati jer ništa nije jasno…mir do sljedeće godine u ovo vrijeme…
a tada će biti sve jasno? i onda ćemo svi kupovati dionice i zarađivati bez ikakvog rizika. jupi ja je
Halo majstori, što se događa kad se probije duplo dno?
Imam nekoliko njih u vidu gdje je dno već probijeno i još par kandidata
Halo majstori, što se događa kad se probije duplo dno?
Imam nekoliko njih u vidu gdje je dno već probijeno i još par kandidata
nista se ne dogadja.
to onda nazoves "shadow"
ameri ce cini se u plus…
[lol]
Ipak je sutra mijena mjeseca, a obrati se kao po nekom patternu događaju iza toga.
Dobar dio dionica je na Fibbo 61,8% čak malo ispod, iako DLKV, ATPL, TISK, još neke defitnivno kasne ali doći će tamo. Stoga mi nije čudno da ove dionice propadaju najviše.
Sutra očekujem potop do 12-13h, a iza toga čudesni oporavak tržišta.
Malo je prenaivno reći ako probije 1600 da idemo na 1428. Ovo je prvo testiranje dna, stoga ono ne može propasti ispod 1430. Svejedno, uspješan obrazac dvostrukog dna je za svaku vrijednost Crobexa iznad 1430. Dakle i nivo 1550-1560 je ispravan. Vjerujem da ne idemo ispod 1560.
@Mig29,
napomena ti je oštroumna, kao i uvijek! Zato čestitke! Sakai je jednom dao definiciju TA baziranu upravo na tim pretpostavakma koje spominješ, ako se sjećaš? tj. da TA sutra odlično objašnjava ovo što se događalo danas… itd. ali unaprijed, malo teže… I mene to muči.
Upravo zato nastojim pohvatati što više sitnica, i poredati ih po stupnju nekakve (statističke?) vjerojatnosti/sigurnosti… U ovom slučaju za sigurniji/oprezniji W bottom, trebalo bi barem pričekati da se forimra, a ne ulaziti dok je još downtrend (ne loviti "padajuće" noževe)… A još nije – koliko vidim – ispunjeno nijedno pravilo za W-bottom osim što je cijena negdje na razinama prvoga dna, a to mi se svakako čini premalo… U zagradama sam Conanu samo letimično spomenuo nekoliko sitnica koje su bitno u traženju W-formacija… Meni je recimo po tom pitanju odlčna Bollingerova knjiga o Bollingerovom pojasu, kao i neke studije o traženjima dna na temelju višegodišnjih analiza dioničkih kretanja u posljed.stoljeću…