Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zadnji uptrend je išao od 1430 do 1880 što je 450 bodova. Fibo retracement 62% daje crobex na 1601 kao zadnju razinu koja bi držala vodu da je bullish trend primaran a da je ovaj bear trend samo pullback unutar bull-a.

mozes li mi to pojasniti?

dakle ako padne do 1550npr, sta onda?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Onda traubisoda, znači peglaj karticu i dalje.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zadnji uptrend je išao od 1430 do 1880 što je 450 bodova. Fibo retracement 62% daje crobex na 1601 kao zadnju razinu koja bi držala vodu da je bullish trend primaran a da je ovaj bear trend samo pullback unutar bull-a.

mozes li mi to pojasniti?

dakle ako padne do 1550npr, sta onda?

[/quote]

Moj laički pogled na TA je da unutar svakog primarnog trenda (higher highs, higher lows) imamo pull-backs koji su najčešće 38%, 50% ili 62%, ili jednostavnije od 38% do 62% od prethodnog primarnog trenda. E sad pull back od 62% bio dao crobex na 1600 što znači da ako probijemo ispod toga imho nismo prešli u primarni bull trend.

Ako padnemo na 1550 što si rekao to bi u mojoj knjizi (koja nije baš napredna nego je knjiga početnica) značilo da ćemo opet testirati dno od 1.12.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

dakle…
sutra zgotovljavamo TD buy setup.
moguć kratkotrajni odbijanac od razine ca 1600- 1605.
ako propadnemo ispod toga, vjerojatno ćemo testirati dno.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

dobro, sad bi mogli drviti o tome sta je primarni trend itd..
ali ok.

ono sto sam htio reci, je da, po onoj prvoj recenici, "ako probijemo 1600, onda je bear", bi double bottom bio bearish obrazac, a on to definitnvo nije. [tongue]

osobno ocekujem nekakav odbijanac tu negdje od ovih razina,a za dalje cemo vidjet.
jel’ to pametno ili nije, vrijeme ce pokazati

[yawn]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Znaci, laicki receno. Ako probijemo 1600 idemo dolje do 1430. Moguci double bottom a u slucaju probijanja moguci i daljnji pad. A ako se odbijemo od 1600 idemo gore. Tako nekako?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

ono sto sam htio reci, je da, po onoj prvoj recenici, "ako probijemo 1600, onda je bear", bi double bottom bio bearish obrazac, a on to definitnvo nije. [tongue]

[yawn]

nisam tako mislio, double bottom je reversal. a ako se reversamo u bull znači da je sve prije tog a bear.

i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

moguć kratkotrajni odbijanac od razine ca 1600- 1605.
ako propadnemo ispod toga, vjerojatno ćemo testirati dno.

opala, evo i moj laički TA kaže isto. i ćorava koka pogodi zrno [smiley]

i ja očekujem odbijanac – očekivao sam ga još tamo na 1700, nije došao al sve do 1600 je ok…. kupujem dionice koje su već sad u double bottomu [wink]

Ja ne očekujem odbijanac na ovim razinama, ali ako budemo imali higher low ću ući. Po meni ide double bottom, ali bez onih brutalnih padova, na malim prometima. Ali ima još vremena do tad… Od cijele teorije TA, klasika(pogotovo obrasci) + malo teoretskog znanja o Dowu definitivno mi se čini najbolje za dugoročne ulaze.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Osnovna postavka teorije je da primarni trend vrijedi dok nemamo dokaz suprotnog. Dosta riskiraš, ali tko ne riskira [thumbsup]

znači, misliš da su IGH, ADRS i PTKM (vidi topic: Što smo danas tržili) sad u double bottom?
Meni se čini da jesu samo u pogledu cijene, ali ne po drugim stvarima… (Bollingerovo određivanje W, rsi za traženje W formacije…). Bojim se da će ići i znatno niže, ali prije toga očekujem manji odbijanac, naravno.

graf sam stavljao puno puta, ako ti ili netko hoce mogu opet.

Ja bi ako nije problem, i sam sam to proučavao…

New Report

Close