Ovo je moje viđenje u slijedečih nekoliko dana, cca sredina veljače i dakako Božja volja koja je u ovome slučaju najznačajnija. Ipak mene moj prijatelj sluša a i ja njega !!
Pozdrav svima posebice svojim prijateljima…??
@splićo
ti imas count na moj novac forumu?
ajde ako ti nije tesko objasni momcima na "utjecaj stranih trzista", pogotovu Bud Bundyiju da mu ono nije pennat, da je dzaba prevodio text! [lol] [lol]
autor analize je ocito u shortevima do jaja [lol] [lol]
mozda SP zavrsi i na 100pts, sve je moguce, ali ono, jebiga nije pennant i nece zbog toga ici tamo! [wink]
Da zaboravih napisati uz prethodni graf..kada bi odbijanac tj. rast bio poput jedinice ili trojke bili bi cca između 1880 i 1950. Najbolje uzeti mezban i izmjeriti, ja sam to iskreno onako od oka prstometom, ali ustvari to je to. Sve što je više to bolje i draže.
Živjeli mi svi i zdravi bili, prijatelji moji !!
Dpobro jutro! Da ne kasnim moj tjedni pregled ewt mogucnosti crobexa. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.
Kratkorocno smo odradili primarni [1] ili [A] na gore i sada smo u primarnom [2] ili [B], kako sada stoje stvari u duplom zigzagu (otpali su proslotjedni cisti zigzag i slozena korekcija zigzag+triangle) Po pravilu ne mozemo ispod 1431, po fibo obicno ispod 1692 (to smo prosli), najcesce na 1593, tesko ispod 1522. «Usporeni» scenarij, u kojem smo u intermediate (4) primarnog [1] ili [A] na gore (crveno na proslotjednom intermediate grafu) je otpao jer smo sletili ispod 1705. U «ubrzani» scenarij da smo odradili cijeli ciklicki val pa mozemo u nekim superciklicim varijantama odmah ispod 1431 ne vjerujem, prije bih rekao da u tom slucaju ewt ne radi na plitkom crobexu ili da treba vidjeti da li se cijeli val od svibnja moze drugacije izbrojati i produziti ako je moguce.
Dakle, po meni kao prosli tjedan: Kratkorocno na dole. Srednjorocno na gore (normalno uz korektivne podvalove). Dugorocno gore ako smo u ciklickom impulsu na gore jer je zigzag ciklicka korekcija gotova, dole u nekoliko mogucnosti superciklicke ili slozene ciklicke korekcije.
Čestitke našim rukometašima na odličnoj igri!
Da se bar burza tako ponaša, ha ha ha….
Slijedi nam mini odbijanac po meni maksimalno do 1750.
Danas je bio dan shoppinga, prilika za 13%, al ipak ne usuđujem se reći da
je ovo na duge staze!
Ipak vjerujem da ćemo stići do 1950 minimalno, al čeka nas završno ronjenje ne ispod 1328.
Splićo moj.
Da bi se odbili do 1750, trebaju oscilatori na dnevnoj razini biti BUY, a ne SELL.
A ne 60 minutni oscilatori, koje prikazuješ. Zaboravi na 1700 neko vrijeme.
evo prilažem graf s&p 500,ali samo mogućnost novog još većeg ŠAMPONA,kako bi to lijepo bilo,ali želje su jedno ,burza je drugo
Splićo moj.
Da bi se odbili do 1750, trebaju oscilatori na dnevnoj razini biti BUY, a ne SELL.
A ne 60 minutni oscilatori, koje prikazuješ. Zaboravi na 1700 neko vrijeme.
Gonzales, burza se ne ponaša pravilno, da svaki dan pada i raste samo.
Dapače i jučer sam zaradio, kupujući na dnu i u utorak ću prodavati tebi.
60min je najprecizniji, jer kako ni pad nije kontinuiran već ima odbijanaca na kojima se može okrenuti po 5%. Primjer neki dan PTKM, moja kupnja na 92,01 i 92,00 kn, a prodaja po 98,89 i 99,02 kn. Ako odbijem proviziju 0,6% meni to daje pristojnih 6%. I nisam je htio kupovati na 94kn jer ću je kupiti opet na 92kn.
Nadalje kupio JDPL na 127,5kn , 123,5kn, prodajem na 139-141kn idući tjedan i to opet daje finih 10%. Ne valja biti pohlepan! Ne ronimo na 1550-1600 jednolično, ima odbijanaca i povrataka na srednji bollinger, a drukčije ni burza ne bi bila zanimljiva!
Ove situacije su odlične za zarade od 5-10% u samo 1-2 dana.
I nije teško skužiti da u ponedjeljak je otvaranje zeleno! Samo je pitanje hoće li izdržati do kraja dana! Ne mislim se zadržavati, u petak kupljeno prodajem u ponedjeljak, 7-8% target u downtrend obratima. Trenutno je tržište sporo, ne pada se snažno niti raste snažno, oscilacije postoje, al ne prebrze i ovo je idealno za shortanje.
split009-
evo, da i jastavim svoju prognozu za sljedeća dva radna dana. Ali, da budem neutralan, stavit ću prognozu za one preko bare. U ponedaljak sljedi pad SP 500 na oko 800-810, a u utorak rast + 2-3%. Pozdrav.
I nije teško skužiti da u ponedjeljak je otvaranje zeleno! Samo je pitanje hoće li izdržati do kraja dana! Ne mislim se zadržavati, u petak kupljeno prodajem u ponedjeljak, 7-8% target u downtrend obratima. Trenutno je tržište sporo, ne pada se snažno niti raste snažno, oscilacije postoje, al ne prebrze i ovo je idealno za shortanje.
E BAŠ TAKO SVI RAZMIŠLJAJU