evo zašto ne volim klasiku
vlad1111,
pa ima tu i važnih drugih elemenata koji se moraju uzeti u obzir, kao npr. na tvojoj slikici bollinger i MA, koji su vrlo važni u klasičnoj TA, i dr. Zanimljivo bi bilo vidjeti npr. i volumen i uvjeriti se kako nema potvrde za rast u volumenu… ADX linija također pokazuje slabljenje trenda (vrlo brzo pada čak ispod 20) itd.
Stoga najprije definiraj što ti sve spada pod "klasiku", ako je misliš tek tako odbacivati… Ili misliš samo na klinove i trokute?
Poštovani Mig!
Slažem se. Sam sam si kriv za grešku što sam naglasio. Tu se radi ipak o nečem drugom a to je da gospodin Vlad sada priča o nekim formacijama a davao nam je klasične formacije. Koje su izričito govorile : idemo na 2000 (citat). Nikome ne prigovaram već samo upozoravam naivce poput mene da ne nasjedaju kao ja. Nadam se da mi je to dozvoljeno nakon što sam skupo platio!
klasika je davala grobi prema 2000.
ovo još uvijek nijen kompromitirano.
no, propao je obrnuti šampon kod amera…
a to se dešava jednom u 25 slučajeva.
i o tome sam pisao.
optuži klasiku: marfija i niz druguh autora.
ne mene.
i ja sam razočaran slabom realizacijom klasičnih obrazaca.
Btw. zamolio bih ove što daju 1 i 2, da mi malo obrazlože što sam, kako i zašto pogrešno rekao, ako nije problem? A ako ne mogu razumjeti o čemu pišem, onda neka se o tomu niti ne izjašnjavaju [cool]
moja formacija, 135.
[/quote]
aha..i koja je onda razlika??
ako mislis da ce HT jednog dana na 135, ja sam ziher da ce i ADRS na target iz klina!
jednog lijepog suncanog dana,a mozda i prije!
ne vidim po cemu su "formacije" bolje od klasike, i zasto ti ne volis "klasiku" kako sam kazes.
[undecid]
tocnost im je u najmanju ruku tu negdje!
na pamet mi pada ona o Cigi i konju..
ako sam nesto krivo, slobodno me ispravi!
zivio rodjo! [thumbsup]
***obrisano***
moja formacija, 135.
[/quote]
aha..i koja je onda razlika??
ako mislis da ce HT jednog dana na 135, ja sam ziher da ce i ADRS na target iz klina!
jednog lijepog suncanog dana,a mozda i prije!
ne vidim po cemu su "formacije" bolje od klasike, i zasto ti ne volis "klasiku" kako sam kazes.
[undecid]
tocnost im je u najmanju ruku tu negdje!
na pamet mi pada ona o Cigi i konju..
ako sam nesto krivo, slobodno me ispravi!
zivio rodjo! [thumbsup]
***obrisano***
BTW da se igram djavoljeg odvjetnika, mogao bih reci, je, rekao je 2000, ali nije rekao kad, ja sam skoro pa siguran da ce Crobex u nekom buducem vremenu probiti tih 2000pts.
vidis da "formacije" vremenski šepaju [tongue]
dakle, razlog za zalbu ti je neosnovan!
ajd zivio i ti! [thumbsup]
[/quote]
realizirani down targeti mojih formacija daleko nadmašuju kilavu preciznost klasičnih obrazaca.
živio rodjo!
@vlad1111,
što tebi točno znače tvoji targeti? Da će dionica doći na njih? Ali hoće li se tu odbiti ili će nastaviti i dalje? Ako će se odbiti, onda bi tu točku trebalo prije zvati dno. A ako će nastaviti i dalje, onda ne kužim u čemu je poanta targeta, jer su probijeni i dalje, pa nemaju gotovo nikakvu važnost?
I koji se tvoj target onda realizirao u skladu s tvojim odgovorom na ova pitanja?
@vlad1111,
što tebi točno znače tvoji targeti? Da će dionica doći na njih? Ali hoće li se tu odbiti ili će nastaviti i dalje? Ako će se odbiti, onda bi tu točku trebalo prije zvati dno. A ako će nastaviti i dalje, onda ne kužim u čemu je poanta targeta, jer su probijeni i dalje, pa nemaju gotovo nikakvu važnost?
I koji se tvoj target onda realizirao u skladu s tvojim odgovorom na ova pitanja?
target je naznaka pada/rasta koji treba doći.
kada vidim da postoje, uozbiljim se jer će do pada/rasta doći.
blizu sam vremenskog preciziranja…još malo eksperimentiranja s kutovima…
u međuvremenu nastaju i podformacije koje također registriram, a koje imaju interim targete.
i njih hvatam.
target predstavlja minimalnu razinu pada odnosno rasta.
to znači da pad i rast mogu biti nešto veći.
realizirani down targeti mojih formacija daleko nadmašuju kilavu preciznost klasičnih obrazaca.
živio rodjo!
aha, dakle ono sto pogodis je "formacija" a sto ne, to je zlocesta "klasika"??
a sad kad je klizavo, onda se ne daju prognoze, u svrhu zastite formacijskog lika i djela?
odlicna taktika!!
[lol] [lol]
svako dobro!
[kiss]
živio rodjo!
a sad kad je klizavo, onda se ne daju prognoze, u svrhu zastite formacijskog lika i djela?
odlicna taktika!!
[lol] [lol]
svako dobro!
[kiss]
[/quote]
moje formacije su pogodile SVE (za sada).
ca 30 down targeta.
a klasika puši.
živio rodjo!
adrs-ganić
točka otpora nije i target za taj dan- samo točka otpora.
odlicna taktika!!
[lol] [lol]
svako dobro!
[kiss]
[/quote]
moje formacije su pogodile SVE (za sada).
ca 30 down targeta.
a klasika puši.
živio rodjo!
[/quote]
i dalje ne vidim zasto HT 135kn nije promasen, a ADRS klin jeste?
razliku ne vidim..
ali dobro, ako ti kazes da su formacije SVE pogodile,a klasika puši, nema razloga da to ne uzmemeo zdravo za gotovo!
***obrisano***
to je jasno, rekao bi Sančo-Dikan!
[smiley]
over and out
22-01.- desni dio slike s ebete pričom drži vodu-za sada
zaključak o rastu je bio nedvosmislen: nakon mpulsa prema dole (5 koraka), mora slijediti reakcija prema gore, bez obzira je li impuls dio većeg impulsa (na slici je pretpostavljeno da jest) ili dio korekcije (takav slučaj može voditi i prema 1050-1100).