Pije li ovo vodu ili vuče mulj vrli moji majstori ? Za trud i muku hoću barem ocjenu 21 !!
Znači bull market je zapravo već počeo. Kolega, možete li ovo nacrtati ili ako imate nacrtano da pošaljete ovdje, ako nije problem. Hvala.
hvala @governoru i ostalima na dobroj reakciji,
ewt mogucnosti, slike+tekst, stavim ovdje svaki tjedan, zadnju sam stavio u petak, na str. 1938.
u svima njima su dugorocne mogucnosti ili da je korekcija bila ciklicke razine, kao ona 97-98, pa je gotova, ili da nas ceka superciklicka korekcija. uzeo sam meni drazu pretpostavku da je korekcija ciklicka i zato gotova, na sadasnji trenutak dodao vrijeme i postotne promjene crobexa iz oporavka 98-99 i dobio pricu da bi ljudi dobili osjecaj kako se to odvijalo prije 10 godina, kao pouku za nase sutra. stavljao sam nekoliko puta uz kratkorocni, srednjorocni i dugorocni graf jos i 10-godisnji graf s ewt countom, ali imam osjecaj da je vecini lakse ako im se to opise nego li da prate velika i mala slova, rimske i arapske brojke, uglate i obicne zagrade po mom grafu.
jedna tehnopsihološka
volio bi da je cijenjeni (i od mene uvijek 100% ocjenjeni) kolega drevil u pravu kad spominje ovu cikličku korekciju, no zadnjih dana se može primjetiti da su veliki dečki ponovo vrlo aktivni i žele još jeftinih dionica jer je prisutna izuzetno pojačana a nadasve negativna medijska kampanja .. zabrinjavajuće je što je vani ta kampanja još i žešća nego kod nas (pogotovo na tv-u) .. vjerojatno se sprema nova runda rušenja .. ostaje za vidit da li će i uspjeti u nakani jer mi je već pomalo smiješno što se svakih par mjeseci otprilike jedno te iste vijesti ponavljaju u novim celofanima, a sve u cilju stvaranja katastrofične atmosfere .. daleko od toga da je situacija med i mlijeko ali i indexi su vrlo nisko tako da sigurno neće biti dosadno u danima, tjednima pred nama ..
za svaki slučaj sam pojačao cash poziciju jer mi ne miriše na dobro
@visenadimak
po klasicnoj TA je HT-R-A imao lijep i otvoren put prema cca 150kn, nakon proboja trokuta,
osobno me to veselilo, jer iako sam bio ( a i sad sam) debelo u cashu, na toj cijeni bih mrtav-‘ladan gurnuo dobar dio portfelja tamo.
na moju zalost je TA taj put omanula.
fundamenti su ipak bili jaci.
svaka cast cijenjenima kolegama i Vladu i Kjelicu, ali po mom misljenju, ne treba se slijepo drzati ni jedne metode, nego gledati omjer rizika i nagrade.
po mom misljenju trenutno nas upravo fundamenti i drze, gledajuci kako se vani sve crveni.
dionice su nam bolno jeftine.
naravno, to ne znaci da ne mogu biti i jeftinije, ali cinjenica je da su fundamenti na ovim cjenima izvrsni.IMHO!
Ontopic: velika borba na SPXu za tanku crvenu liniju [smiley]
ne, ne.
nije još omanula.
vidjet ćeš kada počne stampedo petice…
barba ganić kaže da medo kolje barem 3 godine, 5 često.
a aktualni korekcijones traje nešto više od godinice.
čak i površan pogled na bilo koji indijanski indeks kaže da nedostaje barem val 5. padajućeg impulsa.
a ni taj val 5 ne mora i vjerojatno neće biti kraj korekcije…jer bi do ljeta ove godine 5-ica mogla biti odrađena, a do barem 2011. ima još mnogo brundanja.
sp500 ima strava target, prijelom kojeg je davno potvrđen.
[/quote]
evo ovako..nafta se stablizirala, banke su onaj dan strasno pale, nakon toga strasno narasle = to je bio ulazak u duge pozicije, potrebna je još jedna industrija, mislim da će biti tehnološka i sve će se promijeniti..kroz najviše 1 mjesec nastavlja se najveći bull u americi..nikakvi prijelomi i targeti..ovaj 5. val je truncatio..
napomena porebna je još 1 industrija uz financijsku.
napomena 2..ovo nije prognoza za crobex
E sada tek razumijem ono što je nacrtano na grafu (jučer sam pogrešno nacrtao tu liniju). Probijena linija vrata na SP 500. To izgleda ispada tek u 5% slučajajeva (kako vlad kaže). E ako je tako, idemo sigurno najmanje na 750 (još ovaj tjedan). Isti slučaj je i sa indeksom DJAA.
Još jedno pitanje za iskusnije kolege tehničare. Kolika je vjerojatnost da je došlo do primarne promjrne trenda. Meni tamo neke moje škrabotine baš i ne govore tako.
Unaprijed hvala.
E sada tek razumijem ono što je nacrtano na grafu (jučer sam pogrešno nacrtao tu liniju). Probijena linija vrata na SP 500. To izgleda ispada tek u 5% slučajajeva (kako vlad kaže). E ako je tako, idemo sigurno najmanje na 750 (još ovaj tjedan). Isti slučaj je i sa indeksom DJAA.
a jel moze ovako?
A da se uzmu najviši vrhovi? U tvom slučaju obrnuti obrazac "glava i ramena" već je odradio svoje. Vlad je pričao o neuspjelom obrascu. Pošto je reciklirao svoje pisanje, pitanje je želi li odgovoriti.
Evo vam post cijenjenog vlada:
vlad1111
obrnuti šampon s potvrđenim prijelomom propada u ca 4% slučajeva.
nažalost, izgleda da je na sp500 propao onaj koji bi odveo indeks na ca 1120…
sadašnja situacija i EVENTUALNO TOČAN ewt count na dnevnom grafu ukazuje na mogućnost dostizanja razine ca 885-89’0.
rast iznad ove razine ili nastavak pada ispod 805 ukazuje na pogrešni ewt count.
satni graf prikazuje novi obrnuti šampon koji bi, u slučaju proboja necklinea, mogao dovesti do ewt targeta iz dnevnog grafa.
SIGNAL PRODAJE NA MALOM VOLUMENU!
DANI ĆE POKAZATI!
Mrgude- pa daj stavi tvoj graf, da se vidi pogreška. Iako si mali, nemoj se bojati. Tigrusu stotka od mene za hrabrost.