DAX tjedni graf. Nisu baš ruže u cvatu, pitanje je da li će i karanfili procvasti.
A zna se dobro da Crobex prati DAX ko pijan plota.
http://www.wikinvest.com/wiki/Frankfurt_Stock_Exchange ,proslost daxa,,,povjest seponavlja…
Da ponovimo, jer ovdje ima jako malo ljudi koji raspravljaju o TA, i zakrčuju temu.
Mrgud28, daj oladi već. Ili počni učiti i komentirati grafove TA, ili se maknu sa teme.
DOW 30-minutni
Jedna od bitnih stvari kod EWT-a je i postavljanje kanala unutar kojeg se kreće pojedini val. Svaki val mora imati prepoznatljiv kanal unutar kojega oscilira. U tvom sklučaju to nije izvedivo, čak niti približno. Dakle, …
lijep suncan dan, tesko da cu ga provesti uz komp. ali da ne bi doveli u zabunu one koji ne nabadaju cak ni osnovama ewta kao nas nekoliko, pojasnjenje:
1) pravila (rules), struktura valova i hijerarhija valova moraju se postivati ili to nije ewt count.
2) postoji niz stvari koji su nesto drugo, to su naputci (guidelines) koji se mogu i ne moraju poklopiti. ocevi ewt vise ili manje misle da se oni vise ili manje ucestalo dogadjaju, pojmovi "frequent" "typically" itd, osjecaji i dojmovi. bas neke statisticke obrade dobrih uzoraka i nisam nalazio (motao se forumom neki pdf za vjerojatnosti fibo omjera u ewt, ali nije bilo aneksa s detaljnim podacima). u guidelines ulaze alternacija, hrpa fibo omjera valova, proporcionalnost valova iste razine, ovdje spomenuti channeling, volumeni, psihologija vala itd.
channeling vam ide, ako ide, za petovalni impuls, normalno da tri tocke korekcije nisu dosta za kanal, a da stranice motive ld, motive ed, triangle nisu paralelne, sve kombinirane korekcije takodjer se ne da utrpati u kanal, kad zz ide s nekim sideway, norrmalno da cete dobiti savijanje.
dakle, moj count moze biti "debelo kriv" ako sam previdio pravila (rules), strukturu valova i hijerarhiju valova, ili ako ewt ne radi na crobexu, ili ako ewt opcenito ne stoji kao teorija, ali ne mora biti kriv ako npr. nema cistog kanala na pet tocaka, ako nije val zapeo na ocekivanih 61,8% prethodnog, ako nema alternacije, ako je primarni velik kao u iducem intermediate, ako su danas svi dobre volje iako je c val itd.
gibam, rani rucak i vani, ugodan vikend svima:)
haha , vidim, prodao si jucer
[/quote]
ne vjerujem da je prodao…
nemoguce.
pa svi smo znali da jucer bio dobar dan za kupnju.
split009, jel istina da si jucer prodao?
[undecid]
[/quote]
ma kako ne.
naročito smo bili sigurni da će preživjeti obrnuti šampon u amera.
[/quote]
sto si ti stvarno mislio da ce probiti ?
tri prascica su pjevala:
" tko se boji vuka jos, tri za gros!"
ali kakve to veze ima sa sadasnjom situacijom na TK….
[cool]
[/quote]
dobro, vidim da se ne slazete samnom…
samo da Vas na vrijeme obavijestim da su kompanije radile budzete i planove znatno ispod ostvarenih rezultata u 2008 godini.
prema najnovijim informacijama, cini se da postoji velika sansa da se dostignu razine iz 2008 , sto drugim rijecima znaci da ce kompanije imati rezultate znatno iznad plana za 2009.
nemojte sada reci da niste znali. na vrijeme ste dobili informacije
plus, evo malo citata:
Cijena sirove nafte i dionica uvijek odražava percepciju ljudi o stanju u gospodarstvu. U danima kada mislimo da je gospodarska kriza dosegla svoj vrhunac, a financijska tržišta svoje dno, logično je da cijena sirove nafte i cijena dionica raste”, izjavio je Adam Sieminski, glavni ekonomist za energetiku u Deutsche Bank AG.
Sto se tice TA i proboja , ondosno ne proboja desnog ramena na SP500,
mogu reci – ocekivano.
Inače cilj burze je prodati skuplje nego kupiš.
To radim svako par dana jer sam dugoročni investitor od 3 dana.
Bit će defitivno rally-a gore dolje i mislim da se mogu koristiti.
Ako ne probijemo 1830 u ponedjeljak prodajem opet dio, ako probijemo onda pojačavam pozicije.
A što se tiče četvrtka i petka, da, kupovao sam… A i prodavao!
Npr. kupio ATPL na 740 i prodao na 779, pa opet kupio na 750 i utopio na 800. Meni je to skroz u redu!
Inače u petak sam kupovao kao i u četvrtak jer ponedjeljak nosi zelenu boju!
Po meni ključna razina je 1831. Ako je probijemo znatnije treba ući jer onda nema otpora do 1935.
E pa eto ako u ponedjeljak bude blokiran rast iznad 1831. izlazim.
Nije mi samo jasno kako netko može uspoređivati svibanj 2008. i ovo sada?????? Jer nije isto!
Nadalje vjerujem da nas u ponedjeljak i utorak čeka opet oscilacija gore dolje, rast do 1830-1835 i ako ne probijemo 1840 uslijedit će opet žestoki SELL. Treba pratiti volumene!
U svakom slučaju dio ipak treba imati u cashu, prva potpora je na 1720, a druga na 1665.
Nadalje target od min. 2150 će se dogoditi narednih tjedana.
@split007
kolega, zanimljive prognoze..
evo ja bas malo iz dosade čačkam i pokusavam napraviti kamen mudraca, ali mi ne ide.
za daljni razvoj situacije imam otprilike 20 razlicitih kombinacija, i ne uspijevam naci pravu.
Vi ste u zadnja dva posta iznijeli pregrst brojki. sa osobitom radošču da bar nekome ide i bez prejudiciranja rezultata, mozete li mi reci odakle vam?
vidim da su neke iz Fibbo nivoa, ali narocito me zanima ovo o zestokom SELLu i ponedjeljku…
jel to gann wheel ?
EWT?
imate li kakav graf?
ili grah?
pileće iznutrice?
vera čudina?
nije mi jasno kako to da ste kupovali u petak?
16.01.09. | 09:53
Prognoza: Otvaramo zeleno, krajem dana žestoki pad!
Kasnimo za SP500 nekih 5-6 dana.
ATPL na 790-800 pa pad na 700kn
PS-ja vam na ovom forumu dijelim ljude na vise nacina, a jedan od glavnih je da li se iz njihova pisanja po forumu moze prepoznati jesu li u cashu, ili dionicama!
ugodan vikend Vam zelim.
Inače cilj burze je prodati skuplje nego kupiš.
To radim svako par dana jer sam dugoročni investitor od 3 dana.
Bit će defitivno rally-a gore dolje i mislim da se mogu koristiti.
Ako ne probijemo 1830 u ponedjeljak prodajem opet dio, ako probijemo onda pojačavam pozicije.
A što se tiče četvrtka i petka, da, kupovao sam… A i prodavao!
Npr. kupio ATPL na 740 i prodao na 779, pa opet kupio na 750 i utopio na 800. Meni je to skroz u redu!
Inače u petak sam kupovao kao i u četvrtak jer ponedjeljak nosi zelenu boju!
Po meni ključna razina je 1831. Ako je probijemo znatnije treba ući jer onda nema otpora do 1935.
E pa eto ako u ponedjeljak bude blokiran rast iznad 1831. izlazim.
http://www.poslovni.hr/106138.aspx
Da, MIG29,
GANN, i moja vlastita procjena i feeling kako će ići….
Kao i MACD 60min i 30min.
Ako ATPL probije brojku od 840kn onda ulazim tu znatnije. Ako se ne dogodi onda i neću!
Ključna razina za nju je 820 i 830kn. Tu će biti prometa snažnog….
Iako iskreno zdravije za tržište je da se vrati na 760kn i onda rally do 950-1000kn…
Glede casha, uvijek sam u cashu najmanje 35%, a povećavam nekad i do 60%.Ovisno o oscilatorima i MACD-u.