Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hej Lampadina, ja nisam lihvar da gledam 30min dijagrame kao ti i provodim vrijeme prateći burzu cijeli dan! Imam život za razliku od tebe!
Ja govorim isključivo o tjednim grafovima!
Moja preporuka prodajte svi vi koji još niste da mi ostali možemo UP!!!

Koliko je pouzdana Abacusova tehnička analiza?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@ valentine

Za OHLC je pouzdana, svijeće nisu točne.

Slažem se s Alexandrom, nakon 10mj. prekrižen je tjedni MACD ali sada na BUY.
Vjerujem u korekciju do 17** al niže neće pasti.
Slijedi VELIKI B!!! Jer ovo je tek njegov 1.podval!

Koliko je pouzdana Abacusova tehnička analiza?

To ne znam. Ne koristim se njihovom TA.

Koristim isključivo Bloombergove podatke za indekse i upisujem ih u Incrediblecharts. Bloomberg je provjereno točan.

Za domaće dionice uzimam podatke sa ZSE (jer Bloomberg umjesto zadnje cijene iskazuje zaklljučnu – a to je različito). Zaključna cijena na Bloombergu je točna, ali je za TA prikladnija zadnja cijena.

Primjetio sam da čak i Yahoo, u svojim bazama podataka, zna imati "čudne" brojkice, koji put.

A ovo kod Teletradera, nije prvi, a bogme niti jedini put.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

@SPLIT009

Samo jedno,

POGLEDAJ TJEDNI GRAF DAX-a !
Nije baš cvijeće, a MACD se prekrižio ne tako nedavno.

Nema pomaka prema gore na tjednom grafu.

CROBEXA na 1000 BODOVA SE TREBAMO NAJMANJE BOJATI !!!

Hej Lampadina, u pravu si!
Sve si u pravu pa te molim da nama koji mislimo drukčije danas sve prodaš s popustom 10%.
Ako ti nije problem!

na teletraderu niti ohlc ne pokazuje pravu situaciju
a nije samo crobex u pitanju
na nekim dionicama nije zadnji sat uvršten
nisam sve provjeravao

Split009 ne sanja. Nemoj da ti postam gdje gađa točno u sridu, više puta.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

nije bas nesto pouzdana koliko cujem ……

… evo jedan komentar.

S jučerašnjim danom, još jednom je potvrđen donji target za HT:

231-186=45; 186-45=141

Dakle, padom HT-a ispod zadnjeg minimuma, tehnički je zagarantiran put ka 140. Oko 190 očekuje se formiranje rectangle-a, npr. Terminski, za jedno 2-2,5 mjeseca (možda i prije).

MMM, radis li ti, i kako, sanity check TA targeta?

Najniza moguca cijena po kojoj je stricek s 30+ godina staza u HT-u kupio dionicu je cca 145 KN.
Tko ce prodavat na 140 i koliki ce volumen proci po toj (ili slicnoj) cijeni?

… evo jedan komentar.

S jučerašnjim danom, još jednom je potvrđen donji target za HT:

231-186=45; 186-45=141

Dakle, padom HT-a ispod zadnjeg minimuma, tehnički je zagarantiran put ka 140. Oko 190 očekuje se formiranje rectangle-a, npr. Terminski, za jedno 2-2,5 mjeseca (možda i prije).

MMM, radis li ti, i kako, sanity check TA targeta?

Najniza moguca cijena po kojoj je stricek s 30+ godina staza u HT-u kupio dionicu je cca 145 KN.
Tko ce prodavat na 140 i koliki ce volumen proci po toj (ili slicnoj) cijeni?
[/quote]

Još ne, jer nemam potvrde da S&P neće završiti tamo gdje smo crtali prije 2-3 mjeseca. Tek kad dođe do pponištenja donjih targeta kod S&P-a i ja ću počistiti donje targete na Crobexu.

Volumen će ovisit najviše o tome koliko će gotovi novac biti potreban vlasnicima dionica, u to vrijeme.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close