Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo opet je rohatinski okrenuo trend na burzi…

..očito da se vodi borba na supportu,na 3o min.grafu uočena divergencija,što bi možda i na dnevnom Macdu koji e vrti oko 0 moglo prijeći u Bullish Centerline Crossover.

… evo jedan komentar.

S jučerašnjim danom, još jednom je potvrđen donji target za HT:

231-186=45; 186-45=141

Dakle, padom HT-a ispod zadnjeg minimuma, tehnički je zagarantiran put ka 140. Oko 190 očekuje se formiranje rectangle-a, npr. Terminski, za jedno 2-2,5 mjeseca (možda i prije).

Da li bi to značilo da će HT pasti na 140 kn u vrijeme kad bi trebala ići isplata dividende, a očekivanja su 20-30 kn po dionici !? To mi nekako ne drži vodu i zvuči kao SF. Već pri ovoj cijeni (220 kn) ako bude dividenda kakva se očekuje je odličan prinos po dionici, možda i najbolji na našem TK tako da u tu prognozu ni malo ne vjerujem. NHF

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Ako pogledaš Američki MACD on je u debeloj pozitivi, naš tjedni oscilator je u minusu, tj. ispod nule.
Meni to daje daljnju mogućnost rasta bar do 2200-2400. Tamo idemo!

Šta trtljaš gluposti.
MACD amerikanaca DNEVNI, prekrižio se jučer za SELL. NAKON 8 TJEDANA se prekrižio.
Provjeri si polarizaciju.

[/quote]
Braune, tjedni MACD je prekrižen kao KUPOVNI signal..prekrižio se nakon pola godine, a uskoro bi i mjesecni mogao, a ti znaš što to znaci

Ako pogledaš Američki MACD on je u debeloj pozitivi, naš tjedni oscilator je u minusu, tj. ispod nule.

Šta trtljaš gluposti.
MACD amerikanaca DNEVNI, prekrižio se jučer za SELL. NAKON 8 TJEDANA se prekrižio.

[/quote]
Braune, tjedni MACD je prekrižen kao KUPOVNI signal..prekrižio se nakon pola godine, a uskoro bi i mjesecni mogao, a ti znaš što to znaci
[/quote]

AP AP AP [smiley]
[/quote]

To švarci otprilike znaci 2-3 god mira i rasta, presjecanje mjesecnog MACD prema gore znaci siguran i čvrst BULL trend

… evo jedan komentar.

231-186=45; 186-45=141

Dakle, padom HT-a ispod zadnjeg minimuma, tehnički je zagarantiran put ka 140. Oko 190 očekuje se formiranje rectangle-a, npr. Terminski, za jedno 2-2,5 mjeseca (možda i prije).

kolega ako bi koristili ovu formulu za atpl koliki nam tek pad slijedi? [bye]

Šta trtljaš gluposti.

[/quote]
[/quote]

AP AP AP [smiley]
[/quote]

To švarci otprilike znaci 2-3 god mira i rasta, presjecanje mjesecnog MACD prema gore znaci siguran i čvrst BULL trend
[/quote]

Nego šta!! Uz povremene slabije ili malo manje slabije korekcije. Zato koji puta svratim ovdje da vidim što pišu kratkoročni grafovi. Alo to je manje bitno.

I'LL BE BACK

..identična situacija za mogući Bullish Centerline Crossover.(sp dnevni).

… evo jedan komentar.

231-186=45; 186-45=141

MMM, prije nekoliko dana si nama, manje iskusnima, dao jedan koristan savjet:

CROBEX dnevni (za manje iskusne tehničare)

Na dnevnoj razini još nije došlo do promjene padajućeg trenda u rastući. Do toga će doći kad plava crta odozdo presječe crvenu crtu. A kad crna crta u rastu probije crvenu (sad ispod plave), onda će nastupiti tehnički sigurno trgovanje na dnevnoj razini (od par dana do par tjedana). Dok se to ne desi s tehničkog aspekta, trgovanje je nesigurno na dnevnoj razini.

Zaključio sam da se gornji savjet odnosi samo na crobex.
Tvoj savjet primijenjen na dionicu ht-a ne vrijedi, pošto ona ima, kako si lijepo izračunao tehnički zagarantiran put prema 141.

Jasam li ja nešto pomiješao…
Zašto tvoj savjet ne vrijedi i za dionicu ht-a?

U prilogu je graf ht-a, za manje iskusne tehničare, …

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

… evo jedan komentar.

231-186=45; 186-45=141

MMM, prije nekoliko dana si nama, manje iskusnima, dao jedan koristan savjet:

CROBEX dnevni (za manje iskusne tehničare)

Na dnevnoj razini još nije došlo do promjene padajućeg trenda u rastući. Do toga će doći kad plava crta odozdo presječe crvenu crtu. A kad crna crta u rastu probije crvenu (sad ispod plave), onda će nastupiti tehnički sigurno trgovanje na dnevnoj razini (od par dana do par tjedana). Dok se to ne desi s tehničkog aspekta, trgovanje je nesigurno na dnevnoj razini.

Zaključio sam da se gornji savjet odnosi samo na crobex.
Tvoj savjet primijenjen na dionicu ht-a ne vrijedi, pošto ona ima, kako si lijepo izračunao tehnički zagarantiran put prema 141.

Jasam li ja nešto pomiješao…
Zašto tvoj savjet ne vrijedi i za dionicu ht-a?

U prilogu je graf ht-a, za manje iskusne tehničare, …

[/quote]

Kod HT-a ide veliki pull-back nazad na 200kn.
ADI osc se prekrižio ali samo za jučer, ne za dugoročno.

Danas testiramo ponovo 1800 granicu.

CROBEXA na 1000 BODOVA SE TREBAMO NAJMANJE BOJATI !!!

Na Teletraderu su falsificirani podaci za jučerašnji dan, pa i svi indikatori iz toga izvedeni. Oprez!

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Na Teletraderu su falsificirani podaci za jučerašnji dan, pa i svi indikatori iz toga izvedeni. Oprez!

… a ova jedinica mi govori samo da je falsifikat Teletradera s predumišljajem. A to je gora varijanta.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close